Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kada 1. put k ginekologu?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Kada 1. put k ginekologu?

Trudna sam 5. tjedana i razmišljam da nema potrebe da idem odmah k ginekologu, nego tek tamo negdje u 10. tj. Čitala sam tekstove nekih poznstih liječnika koji preporučuju prvi trudnički pregled negdje u tom tjednu, a čak može i kasnije. Kad ste vi išle 1. put? Zašto baš tad? Koje su eventualne prednosti ranijeg odlaska?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvoj trudnoci sam prvi put otisla na pregled u mislim 10-om ili 12-om tjednu.

Nakon loseg iskustva u drugoj trudnoci s gastritisom u koji je proglasen vanmaternicnom, vise nema sanse da odlazim doktoru rano, osim u slucaju hitnoce. Jedva sam se iskopala iz bolnice.

Treci put sam otisla doktoru prvi put kad sam bila vec 16 tjedana trudna.

Mislim da ti je 5. tjedan apsolutno prerano. Sretno u svakom slucaju.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U prvoj trudnoci sa 8 tjedana i vec se vidjelo

Sada cu isto sacekati toliko...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

s 8 tjedana, to mi je bilo nekako optimalno, sve se vidi, a isto je nekako dovoljno rano :/

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma da, ni ja ne mislim ići tako rano, nije mi bitno da odmah idemo na UZV i gledat "bebu", bitno mi je da se sve odvija svojim tokom. Nemam nikakvih krvarenja ni bilo kakvih indikacija da bi trebala ići odmah. Jedino sam nesigurna jer sam izgubila 2 bebe, pa ne znam dal bi se dr. ljutio da dođem kasnije a ne odmah :? ..

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam išla sa 5 tjedana prvi put, i srce nije kucalo, doktorica mi je samo digla paniku - rekla mi je da se možda neće ni zadržati pa da ću morati na kiretažu, jer trudnoća možda nije u redu. i nakon toga mi rekla: ja idem na godišnji dva tjedna, pa se vidimo tada. ako ni tada ne bude srčane akcije, znači da trudnoća nije u redu. OK, ja sam bila kod glupače od doktorice, ali napravila mi je takvu paniku. prvi put trudna, a ona meni tako. i ode na GO. a ja dva tjedna molim Boga da srce kuca. evo me sada u 36. tjednu! uglavnom, ja slijedeći put ne idem tako rano definitivno.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga moja, ja sam otišla prvi put na UZV sa 9 tjedana (tako nekako je bilo 8 + 5 ili 9)

nema ti potrebe ići prije..

Iz Beta HCG hormona kako se dupla može se vidjeti da trudnoća napreduje a iz pravilnog duplanja da je trudnoća u maternici

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam išla čim mi je izostala menstruacija, tj. kada sam napravila test koji je pokazao plusić!
    To je baš bilo rano, negdje upravo sa 5/6 tjedana. Lijepo se vidjela moja beba, doduše malena 5 mm, ali, kucalo joj je srce!
    Govori se o štetnosti uzv pa sada, kada sam malo informiranijala odmah nisam sigurna da li bi hitala... :/

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja nisam mogla čekati pa sam otišla u 5 tj. vidjele su se samo gv i žv,plod se još nije vidio,idem opet sutra i nadam se da će se vidjeti plod.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja nisam planirala ići prije 6tj, ali kako mi se pojavio neki smećkasti iscjedak, odjurila sam već u petom tjednu!
    Ako je ovo prva trudnoća, ili su sve dosadašnje bile OK, nema smisla odlaziti prerano jer se ionako ništa ne vidi, a svi nalazi uglavnom izazivaju samo paniku. Jedino ako postoje prijašnje indikacije da bi mogla i ova trudnoća biti problematična, onda je dobro otići što prije da doktor prepiše progesteron i eventualno preporuči mirovanje.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam tri dana prije svadbe napravila test tek tako, da znam dal da nosam tampone sa sobom, kad ono plus. M mi je kasnila neka 4 dana.

Šok. Na kvadrat.

Odmah zvala doktoricu da mi potvrdi, uopće nisam bila pripremljena na trudnoću. Tad sam mislila da taj plus ništa ne znači dok mi dr. ne kaže da sam trudna. Tako da sam na taj prvi pregled otišla u petom tjednu, vidjela se samo gestacijska vrećica. U sedmom tjednu se vidjeo plod i otkucaji srca.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U 4 tjednu i doktorica još ništa nije vidjela na ultrazvuku, tako da sam kod nje još jednom ponovila test da uopće budemo sigurni da sam trudna, nažalost nakon toga sam prokrvarila i bila kod ginekologice svaki drugi dan. Onda sam mirovala, pila utrogestane, hematom je nestao i danas imam svoju malu mišicu
    Ja nekako ne bi bila mirna da odmah ne odem kod ginekologa da mi potvrdi da je sve u redu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam imala gadnu vanmateričnu u trbušnoj šupljini, tak da bi ja trčala doktoru čim vidim plusić. ali, to sam ja...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja sam prvi put išla u 5 tj ali zato da mi potvrdi je li trudnoća ok. I vidjele su se 2 gestacijeske vrećice! Doktor nije stvarao nikakvu paniku kao neki nego je rekao da je za ove tjedne sve u redu. Sa 7 tj su kucala obadva srčeka!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam otišla 5 tj. i dr je vidio jednu gv u maternici a jednu van. Da sam išla kasnije mogla sam imati puno većih problema sa vanmaterničkom trudnoćom.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

odmah prvi dan kašnjenja jer sam imala spotting. inače nisam planirala ići do bar 7. tjedna.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sa prvom trudnoćom u 8 tj. sa drugom u 9 tj a sa trećom u 12 tj

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prvi put sam otišla odmah nakon izostanka m i pozitivnog testa. drugi put ću malo pričekati...kolko izdržim

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam prvi puta otišla sa 6 tjedana, i rekao mi je da dođem za 5 ponovno no sad sam 13 6/7 još nisam otišla jer nisam sve pretrage stigla napraviti.
    Ići ću kroz 2 tjedna

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mihic prvotno napisa
    ja sam prvi puta otišla sa 6 tjedana, i rekao mi je da dođem za 5 ponovno no sad sam 13 6/7 još nisam otišla jer nisam sve pretrage stigla napraviti.
    Ići ću kroz 2 tjedna
    Bože..... 14 6/7

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •