Toma će za tjedan dana navršiti 6 mjeseci. Od prije 2 tjedna smo na savjet pedijatra počeli nadohranu (jabuka ujutro) koju nije baš najbajnije prihvatio (pojede max 3-4 žličice), a sve ostalo doji (iako pedijatar preporučuje dodavanje adaptiranog mlijeka).
Toma ima 7700g i 68cm. Nije baš debeli ali nije ni mršav - taman je na krivuljama.
E sad moje pitanje, ono što me jako brine je njegovo dojenje. Doji cca svako 3 sata, ali samo po otprilike 4 minute (ja osjetim da krene mlijeko i da ga ima, ali ne treja to baš dovoljno, bar se meni tako čini). Pokušala sam m sinoć napraviti i bočicu adaptiranog, ali neće - ne znam jel neće jer ne voli ili je sit. Ali totalno sam izgubljena.
Pedijatar mi je rekao da bi do 6 mjeseci trebao doći do 8kg (rođen je s 3600) i nije baš prodojeći.
Je li moguće da je njemu dovoljno ovo što doji (po par minutica) ili mislite da treba nadodavati? On je inače dobre volje, i sve je ok, samo malo jede. Piški uredno, kako malo teže otkad smo uveli tu jabuku (iako svaki dan).
hvala unaprijed