Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Alimentacija za studenta

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Alimentacija za studenta

Zamolila me susjeda da se raspitam sto joj je ciniti. Naime, NJM ima kcer iz prvog braka kojoj je redovito placao alimentaciju. Cura je ovaj mjesec napunila 18, ali je i redovan student pa ju sad zanima da li oni i dalje moraju placati alimentaciju posto je ona na studiju ili ne (jer je napunila 18 godina)?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijete ima pravo na alimentaciju dok god se redovno školuje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja negdje procitala i zapamtila samo taj detalj jer me bas zaintrigirao - da se placa i jos jednu godinu nakon zavrsenog redovnog skolovanja (dakle srednje skole ili fakulteta zavrsenog u roku) ako se ne moze zaposliti :/ kako se to odredjuje i tko prosudjuje da se zaposliti pokusalo al nije uspjelo - ne znam...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u moje vrijeme je bilo do mislim 26. godine za redovne studente

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, na http://mojauprava.hr/portal/dp.nsf//mojaUprava?OpenForm&r=|http://mojauprava.hr/portal/dp.nsf/w...ent&p=Gradjani

pise:

Uzdržavanje ili alimentacija dužnost je i pravo roditelja i djece, bračnih i izvanbračnih drugova i srodnika u ravnoj lozi. Ako roditelj ne uzdržava dijete, baka i djed po tom roditelju dužni su ga uzdržavati.

Kao roditelji dužni ste za trajanja (izvan)bračne zajednice i nakon njezina prekida uzdržavati:

* svoje maloljetno dijete
    * punoljetno dijete koje se školuje u srednjoj školi, pohađa sveučilišni ili stručni studij i redovito izvršava svoje obveze
    * punoljetno dijete koje je završilo školovanje, a ne može se zaposliti, do godinu dana nakon školovanja
    * punoljetno dijete koje zbog bolesti, mentalnog ili tjelesnog oštećenja nije sposobno za rad, dok nesposobnost traje.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    u moje vrijeme je bilo do mislim 26. godine za redovne studente
    to je zato jer u HR ne možeš s 27 biti redovan student, redovan studij je samo do 26. godine, nakon toga prelaziš na vanredni (to znamo mi koji smo duže studirali )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •