-
na koga prijaviti dijete vezano za porez
Prvo dijete je prijavljeno na mene, drugo na oca. Kako sam ja na produljenom porodiljnom, a postoji nažalost mogućnost da moram ostat još zanima me da li mi je u interesu da prijavim i prvo dijete na muža.
Nakon što smo prijavili drugo dijete na muža uvećan mu je OD za cc 150 kn. Da li gubim zbog prijave drugog na sebe?
-
Osoblje foruma
-
Osoblje foruma
-
Da, mislim da ti se isplati prijaviti i drugo dijete na muza.
-
svu djecu na onoga koji radi i iam vecu placu
-
Svakako prijavi dijete na muža.
Ti nemaš šta izgubiti kad ne radiš a kad počneš raditi možeš dijete opet prebaciti na sebe.
-
porez
Hvala na odgovorima. Šta je potrebno za "prebacit" dijete sa mene na njega?
-
za prvu ruku, ne znam od kad si na porodiljnom, upiši oba djeteta na poreznoj prijavi za 2008 na mužu radi povrata poreza
a za izmjene na poreznoj kartici odete na poreznoj upravi -odete na poreznu sa "starim" poreznim karticama i tražite da se tebi skine dijete a njemu stavi
mislim da ništa od dokumentacije ne treba
-
Kao šti ti je lalah rekla , treba samo otići na poreznu . Ne treba nikakava dokumentacija, samo JMBG djeteta.
A inače ubaci svoje podatke u kalkulator od Porezne pa vidi što ti se više isplati. Ti u porzenoj prijavi možeš tu olakšicu staviti ili na sebe ili na muža.
Vjerojatno , kako su ti cure već rekle, ti je bolje u poreznoj prijavi staviti obadvoje djece na muža pošto ima veću plaću i radi a ti si na porodiljnom.
Što se tiče izmjena na PK u poreznoj ne znam kako ti poslodavac obračunava plaću, imaš li ugovoreni neto ili bruto ?
Ako je ugovoreni neto onda će poslodavac iskoristit tu olakšicu i uplatiti manje poreza a neto ti ostaje isti.
Ako je ugovoreni bruto onda ćeš ti dobiti neto uvećan, a uplatit će manje poreza, što ti odgovara.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma