Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: ST-vaš pedijatar ne radi, gdje idete?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno ST-vaš pedijatar ne radi, gdje idete?

Danas nam pedijatar radi ujutro. Sutra radi poslijepodne.
    U nekim situacijama je to predugo za čekati.

Tko vam u takvim situacijama pregleda dijete. U našoj ambulanti u suprotnoj smjeni nema pedijatra. Na nekadašnjoj školskoj poliklinici su svi pedijatri"privatnici koji su samo u zakupu" i ne žele primati tuđe pacijente nego nas šalju da idemo tamo kamo i pripadamo. To je inače subotom kroz jutro tamo, dakle na ex školskoj poliklinici, a vikendom na Mertojaku. Radnim danom, po svemu sudeći spadamo na Hitni prijem-dječji odjel.
    Ili vam se ne da ići u bolnicu pa idete privatno?

Zanima me što vi činite?

Meni se ovo jučer događalo, djetetu mi je izbacio neki osip koji, da se je nastavio pogoršavati, bio bi obavezno za liječnika, al mi je nekako previše dijete koje ima "samo" jak osip odvest u bolnicu. Mislim, da nisam imala izbora, il bi to il privatno, al me zanima što i kako vi činite kad vaš pedijatar ne radi.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisan iz splita ali ja u toj situaciji ili odvedem privatno ili na hitnu

mi ionako i nemamo drugih opcija (drugih pedijatara)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Splitu evo ima drugih pedijatara, al naša zamjena za radni dan je Hitni prijem u bolnici. Ah, dobro. Valjda je to do mene što mi je nekako bezveze vodit dijete koje je za pregled u običnog pedijatra kod pedijatra u bolnicu. Nekako mi je osjećaj da nemam pravo oduzimat bolničkim liječnicima vrijeme jer pretpostavljam da se u bolnici trebaju baviti i imati vremena za pacijente sa ozbiljnijim tegobama :/
    Al ako spadamo tamo, ok, al mi je to još uvijek :/

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ja znam, kad nema nase lijecnice, prima nas ona iz suprotne smjene, ako je hitan slucaj...
    inace, ok mi izgleda opcija i sa privatnim pedijatrom...
    a najzadnja mi je opcija, zavisno od ozbiljnosti situacije, odlazak na hitnu....

makita, nadam se da ste nam svi dobro

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja svoju odvedem i kad mi je hitno i kad nije hitno (a ja samtram da je hitno) na dječji prijem u bolnicu. tamošnji pedijatri i jesu tamo da pregledaju dite. drugo su pedijatri na odjelu, ovi su doli dežurni.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dok je pokojni dr.PIvalica bio živ dolazio nam je doma kad je god trebalo i spašavao stvar, sad čujem da ga je naslijedila kćer...pa..
    Ako smatraš da treba i ako ti se odvaja lova za privatnika...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobro smo. M imali smo reakciju na antibiotik pa me bilo strah, a nije mi se išlo na hitnu. Logično mi je i ovo što piše lorryblu za liječnike.
    Hvala svima na odg.sad smo dobro

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

koji privatni pedijatar ima u Splitu i gdje se nalazi,koliko dođe pregled kod njega i šta se sve plaća.
    može i na pp ako nije za forum

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iskreno, nemam pojma šta se sve plaća ali znam za Matića starijeg na Gripama..
    Koliko znam nije preskup, nevista je vodila malu kod njega a prebacila ju je kod Matića juniora preko HZZOa..

Sandra Pivalica koliko znam također radi privatno, kćer od pokojnog dr,Pivalice

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima i poliklinika Badem blizu SC Gripe, cijene ne znam nisam bila odavno

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja svoju odvedem i kad mi je hitno i kad nije hitno (a ja samtram da je hitno) na dječji prijem u bolnicu. tamošnji pedijatri i jesu tamo da pregledaju dite. drugo su pedijatri na odjelu, ovi su doli dežurni.
    na žalost moja iskustva znaš
    dva puta mi je dijete gotovo umrlo na rukama a izbacili su me s hitnog dječjeg prijema u bolnici

prvi put je imao godinu i pol
    dobio je temperaturu 41,3 izbacilo nas je jer "nema pedijatra i da idemo po ambulantama okolo tražiti pedijatra koji će nas primit da nam oni ne mogu pomoć"

drugi put ga je osa ugrizla na vrat na dva mjesta uz samu žilu na vratu...izbacilo nas je vani...doktorica koju smo uspjeli nać na Mertojaku nam je rekla da smo vrlo vjerovatno došli u zadnji čas jer mu je žila imala vrlo slab puls....3 dana smo išli na injekcije

probala sam ja i solinskom hitnom pomoći....L-u su grumeni gnjoja ispadali iz uha, dijete se grčilo u bolovima..."Vaš pedijatar je u Splitu...odite u Split i tražite pediajtra koji će Vas pogledat...mi pregledamo samo djecu solinskih pedijatara..."

tako da...da se mojoj djeci nešto desi...ne znam gdje bi išla ni koga bi zvala...vrlo vjerovatno dr.Matića starijeg....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Brane, strašno
    I još jednom
    Baš se naježim od ovakvih svjedočanstava

Zaključak: onaj ko se smiluje il privatnik :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

NHF, znam da nismo svi u jednakoj fin. situaciji ali osim hitnih šivanja i lomova, za sve ostalo što je hitno(temp.upale...) birala sam privatne ordinacije...

ovo s pedijatrijskim prijemom u ST bolnici mi je apsolutno nevjerojatno...vodili smo malu od brata i istina i moje dva putta kad su bili malo veći..i nikad nikakav problem.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ima i poliklinika Badem blizu SC Gripe, cijene ne znam nisam bila odavno
    Za petak popodne, kad je nas pedijatar na godisnjem ili ponekad jednostavno jer nemamo vremena ili volje cekati ogromne redove kod naseg pedijatra( s kojim smo inace super zadovoljni ali mu je skoro uvijek krcata cekaonica) idemo kod dr.Labure u polikliniku Badem. Zena je ludilo,stalozena,konkretna, veliki pobornik dojenja a za antibioticima poseze samo kad se stvarno mora. Uz to je i psihoterapeut za uznemirene mame Mi tamo vadimo krv kad je potrebno, iz prsta, nikakva trauma za dijete i nalaz gotov za 10 minuta.S tim onda idemo kod pedijatra pa je jasnija situacija i njemu i nama.

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

koliko naplacuje vađenje krvi

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi uvijek idemo ili na Mertojak ili na hitni dječji , dosad nismo imali loših iskustava , a bili smo nažalost puno puta . Čak sam boljih savjeta i iskustava imala sa pedijatima na hitnom nego sa našom pedicom gdje smo upisani , valjda bi potrefili dobru smjenu ili šta ne znam al kad god zatreba , mi na hitni ili samo nazovemo da nam daju savjet , nisu nas nikad škartali . Vidim da je bilo i jako loših iskustava al bitno je i kako se postaviš . Oni su tu da liječe , potpisali su kodeks i moraju ga se pridržavati , a ako im slučajno nije do toga i pozivaju se na neku biokraciju il nešto slično , MM im samo uputi pogled broj 6 , i oni odmah skaču . Nema tog doktora koji bi me potjerao i ne pregledao mi dijete i poslao me negdje drugdje , njegov je to posao , on je tu zbog nas i ako neće milom onda će silom . 8)

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koliko naplacuje vađenje krvi
    KKS i CRP 110 kuna,mislim prvo 60 a drugo 50 ili 70,40,nisam sigurna, uglavnom vadimo i jedno i drugo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •