Roditelji su mi bez ikakvih primanja, ne bi išla u detalje kako je došlo do toga, duga priča. Brat je student, nema nikakva primanja. Prijavili su se u Centar za socijalnu skrb kako bi dobili sociijalnu pomoć. Zdravstveno su dobili, za to imaju sve uvjete.
Što se tiče ostvarivanja prava na socijalnu pomoć službenik to razvlači i zateže već 3 mjeseca , ispituje detalje koje ne znam da li ima pravo pitati, ali dobro to mu je pos'o.
Ja im povremeno pomažem novčano koliko mogu, međutim to nije dovoljno. Ne živimo u istom gradu.
Zadnji razgovor sa službenikom u socijalnoj skrbi je završio tako da će on poslati socojalnoj skrbi u mom gradu dopis da oni mene pozovu na razgovor i da se vidi kolika su moja primanja i koliko ja mogu davati za uzdržavanje roditelja.
Moje pitanje je - koliki je to iznos po osobi ? Da li se samo moja primanja ili i muževa? Uključuju li tu i moj kredit koji je veći od moje plaće? Da li se gleda koliko ja imam djece, naime ja imam vlastitu obitelj za koju skrbim? Zašto ne pošalje direktno meni dopis što sve od papira treba pa ću im ja to poslati , čemo to sad ide preko te druge socijalne skrbi ?
Čini mi se da je to samo strategija službenika u soc. skrbi tako da ubije u pojam ljude i da više ništa ne traže, iako imaju zakonsko pravo na to.