Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Pomozite neznalici

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Pomozite neznalici

Negdje je bila ta tema, al je ne mogu pronaći. Recite mi kam da prislonim stetoskop da čujem srčeko bebice.Ne čuje se ništa ni kad se riče. Dal dolje nisko ili kod pupka il kaj ja znam? Već sam skeptična, mislim da ni neću čuti.Probala sam na raznim mjestima i položajima i ništa. Imate vi kakva iskustva? :?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja nikad nisam ništa čula. Čak sam razmišljala da ne bi ginići imali fetoskop da je sa stetoskopom tako lako.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A ja mislila da se čuje ne samo nego i kako se bebica miče i migolji. A dobro bar si me utješila da nisam jedina.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji prijatelji su kupili stetoskop i pratili otkucaje srca, navodno se čuje. Ali ja nisam nikad probala.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam probala i nisam nista mogla skuziti samo je krcalo.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma ne cuje se bebino srce stetoskopom

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam u prošloj trudnoći redovito slušala stetoskopom, samo, morala sam biti u potpunoj tišini i skroz se umiriti, a isto tako trebalo mi je vremena da ga uhvatim. Prislanjaš stetoskop po trbuhu i negdje ćeš ga uhvatiti. Čuje se onako ritmično š-š-š. Sada ne pratim jer se ova beba toliko rita, pa nisam imala onih dvojbi: mirna je, da nije nešto?
    Na pregledima mi doktorica sluša stetoskopom i uvijek komentira kako je beba izrazito aktivna pa joj treba po 5 minuta da je uopće uhvati jer stalno bježi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam čula, ali je bilo dosta slabo i jedva sam ga našla. To je bilo oko 25. nedelje. Posle toga sam pokušavala, ali sam, čini mi se, čula samo dešavanja u crevima

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Ja sam čula, ali je bilo dosta slabo i jedva sam ga našla. To je bilo oko 25. nedelje. Posle toga sam pokušavala, ali sam, čini mi se, čula samo dešavanja u crevima
    x

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ups! Trebam li se sramiti što u 38. prvi put čujem da se i to može stetoskopom?!
    Ipak neću probati. Znam ja da srce kuca pod mojim srcem i to mi je dovoljno.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Ja sam u prošloj trudnoći redovito slušala stetoskopom, samo, morala sam biti u potpunoj tišini i skroz se umiriti, a isto tako trebalo mi je vremena da ga uhvatim. Prislanjaš stetoskop po trbuhu i negdje ćeš ga uhvatiti. Čuje se onako ritmično š-š-š. Sada ne pratim jer se ova beba toliko rita, pa nisam imala onih dvojbi: mirna je, da nije nešto?
    Na pregledima mi doktorica sluša stetoskopom i uvijek komentira kako je beba izrazito aktivna pa joj treba po 5 minuta da je uopće uhvati jer stalno bježi
    A koliko tj. ti je bilo? Možda je meni još prerano. Inače moja beba se isto jako riče pa možda niti ja ne mogu pronači zato jer je stalno u pokretu Isto samo čujem krčkanje stetoskopa.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nisam ni ja zabrinuta za svoju bebu kad je stalno aktivna, zapravo već se pitam da li uopće spava nego sam baš znatiželjna pa sam htjela malo ekspermitirati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cuje se stetoskopom, naravno da se cuje.
    Ja sam cula nekoliko puta, tacnije bi bilo osjetila sa rukom.
    imala sam tahikardiju i mjerila puls, moji je bio negdje 90tak otkucaja, a kada sam stavila ruku na trbuh, gdje je beba bio je mozda vise nego 150.
    Rekla mi je doktorica da osetljivije mame mogu osetiti otkucaje bebinog srca.
    *
    Za stetoskop, mislim da moras da se umiris i da smiris disanje. Onda stavis na trbuh gdje je bebica, i cujes.
    Kako bi inace culi ljecnici sa fetoskopom, ako ne moze da se cuje.
    Znam da je fetoskop razlican od stetoskopa, ali moze se cuti sa oba aparata.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja nikada nisam probala sa stetoskopom, ali imam baby monitor i obožavam ga! Tako se lijepo čuju otkucaji da je to milina :D .

No, morala sam pričekati do 12 tjedna, jer se prije navodno ne može čuti.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa
    Ja nikada nisam probala sa stetoskopom, ali imam baby monitor i obožavam ga! Tako se lijepo čuju otkucaji da je to milina :D .

Pa kaj se to može čuti i s baby monitorom?! Zanimljivo što ću sve naučit još . Tako rano si već mogla čuti?! :?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    imala sam tahikardiju i mjerila puls, moji je bio negdje 90tak otkucaja, a kada sam stavila ruku na trbuh, gdje je beba bio je mozda vise nego 150.
    *
    Za stetoskop, mislim da moras da se umiris i da smiris disanje. Onda stavis na trbuh gdje je bebica, i cujes.
    ja sam to osjetila ali mislila da umišljam ili da je to odjek mog srca sta li već iako je bas na stomaku oko pupka malo nize.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa
    A koliko tj. ti je bilo? Možda je meni još prerano. Inače moja beba se isto jako riče pa možda niti ja ne mogu pronači zato jer je stalno u pokretu Isto samo čujem krčkanje stetoskopa.
    Joj, nisam sigurna 100%, možda negdje oko 20. tjedna, uglavnom, na jednoj od stranica više se ne sjećam kojoj (Trudnoća, Harni?) tamo gdje imaš trudnoću po tjednima znam da je u jednom tjednu pisalo "od ovog tjedna možete čuti srce stetoskopom" pa sam ja zato pokušala čuti. Znam da u jednom od kasnijih tjedana piše i da od tog tjedna tata ako prisloni uho na trbuh može uhom čuti otkucaje srca bebe.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Joj, nisam sigurna 100%, možda negdje oko 20. tjedna, uglavnom, na jednoj od stranica više se ne sjećam kojoj (Trudnoća, Harni?) tamo gdje imaš trudnoću po tjednima znam da je u jednom tjednu pisalo "od ovog tjedna možete čuti srce stetoskopom" pa sam ja zato pokušala čuti. Znam da u jednom od kasnijih tjedana piše i da od tog tjedna tata ako prisloni uho na trbuh može uhom čuti otkucaje srca bebe.
    Mbm je uspevao da čuje tako kad prisloni samo uho na stomak
    Ali se ja ne sećam sa koliko je to nedelja bilo. Uglavnom, bila sam najmanje u sedmom mesecu, a možda sam i više bila trudna.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Joj, nisam sigurna 100%, možda negdje oko 20. tjedna, uglavnom, na jednoj od stranica više se ne sjećam kojoj (Trudnoća, Harni?) tamo gdje imaš trudnoću po tjednima znam da je u jednom tjednu pisalo "od ovog tjedna možete čuti srce stetoskopom" pa sam ja zato pokušala čuti. Znam da u jednom od kasnijih tjedana piše i da od tog tjedna tata ako prisloni uho na trbuh može uhom čuti otkucaje srca bebe

Da tamo sam i ja to pročitala pa sam zato i pokušala.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa

Pa kaj se to može čuti i s baby monitorom?! Zanimljivo što ću sve naučit još . Tako rano si već mogla čuti?! :?
    Krivo si me shvatila. Ma ne onaj koji se koristi da čuješ bebicu u drugu sbu, već Baby Monitor, Baby Watcher tj. kućni uzv koji projicira zvukove; spravica koja služi za osluškivanje bebina srca u trbuhu.
    Ima mikrofon i produžetak koji prisloniš na trbuh, slično sondi kakvu imaju doktori, prije namažeš onim posebnim gelom, tražiš po trbuhu srčeko i slušaš. Jako se čuje lupkanje, a monitori i maju i display koji detektira koliko je otkucaja u minuti.

Evo ti link kućni uzv tj. Baby Monitor ako te zanima, pa vidi

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Joj kak je to super, nisam ni znala da postoji. Moram si to kupiti. Isabel, HVALA TI !!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    *
    ja sam to osjetila ali mislila da umišljam ili da je to odjek mog srca sta li već iako je bas na stomaku oko pupka malo nize.
    jas pitala moju doktorku i pre nego sam zavrsila pitanje rekla mi je cujes otkucaje, naravno da mozes.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ovako, ja imam baby watcher i mogu vam reći da se tu čuju 4 vrste otkucaja i dva šuma.

treba razlikovati otkucaje pupkovine, srca bebice, otkucaje trbušne vene i otkucaje arterije a i šum posteljice i šum crijeva...

moram priznati da sma bila dva puta kod dr. Engelbrechta da mi to sve lijepo objasni i sad sve to razlikujem.

sa stetoskopom ne znam kako stvar funkcionira ali ako kome treba objasniti baby watcher neka se javi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    ovako, ja imam baby watcher i mogu vam reći da se tu čuju 4 vrste otkucaja i dva šuma.

treba razlikovati otkucaje pupkovine, srca bebice, otkucaje trbušne vene i otkucaje arterije a i šum posteljice i šum crijeva...

moram priznati da sma bila dva puta kod dr. Engelbrechta da mi to sve lijepo objasni i sad sve to razlikujem.

sa stetoskopom ne znam kako stvar funkcionira ali ako kome treba objasniti baby watcher neka se javi
    ja ga imam,pa daj meni objasni ... znam koliko se razlikuju naši i bebini otkucaji, al kako razlikovati otkucaje pupkovine i srčeka??? to nisam znala... skužila sam da iz različitih kuteva mogu drukčije čuti, al broj otkucaja varira uvijek otprilike u istom rangu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •