Pokazuje rezultate 1 do 50 od 267

Tema: Grcevi!?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Grčevi

Eto i nas nisu ovaj put zaobišli pa molim bilo kakav svjet uputstvo lijek.

Nemam vremena tražiti po pretražniku pa molim da me ispričate ako ponavljam po stoti put temu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo mi smo isto imali problema s tim. Ako ne želiš odmah s lijekovima pokušat pomoć bebi, probaj stavljati topli termofor na trbušćić bebe, možeš lagano i masirati,puno je nosi i mazi. Kod hranjenja neka bude u što višljem položaju ako jede na bočicu, i ako je moguće neka podrigne jer tako će se osloboditi viška zraka. Ako ne dojiš, kupi bočice od dr. Browna, tako se zovu, nama su pomogle jer vraćaju sav zrak u bočicu. Nama grijanje nije pomoglo, pa smo koristili sab simplex kapi koje usitnjavaju mjehuriće zraka i one su mu dosta olakšale. Uz naravno puno nošenja i maženja, i danju i noću...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda griješim, ali ja nisam pobornik teorije grčeva kao fizičkog problema.
    Smirena mama i maksimalno udovoljavanje bebi, to je po meni jedini recept. "Grčevi" prolaze kako bebi sazrijeva živčani sustav.
    Eventualno Sab simplex za probavne smetnje, potpuno neškodljivo, a može pomoći.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Arijana ne bi se baš složila sa ovim.

Naš dečko ima grčeve, ne stalno ali mu bude najgore negdje prikvečer, pomogne kad ga položimo na trbuh iako ne previše. U tih nekih sat-dva njega uhvate prduckanja i podrigivanja i valjda treba malo da se isprazni, i onda je OK nakon sat-dva kenkanja i stenjanja, ponekad i vriske, koliko ga to zna mučiti.
    Navodno kapi Bio Gaia pomažu, uzeli smo ih jučer, moram priznat da nisam baš primjetila da je išta drugačije, al ajde valjda treba malo da djeluju.
    Inače moj je užasno halapljiv, a iz mojih cica šiklja kao iz boce. Svako 2 minute se toliko zagrcne da ga moram dizat sa sise, i čekat da se nakašlje i podrigne i onda nastaviti. Mislim da je prije to uzrok grčeva nego emotivno nezadovoljstvo

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Slažem se s tim, ako su u pitanju gljivice ili ako je majka jela npr. grah i kupus.
    Ali, da se baš djetetu dođe prdit svaki dan u 5 ili 7 popodne??? Ustvari, večina ih i ne prdi, nego samo plaču i grče se, pa roditelji to zovu grčevima, kao jeli, probavnim.

Zaboravila sam još napomenuti da je zanimljivo kako se grčevi večinom javljaju kod prve djece.
    Posljednje uređivanje od Arijana : 25.03.2010. at 16:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •