-
Mi smo muku mučili sa grčevima do nekih 3,5 mjeseca.Ja sam pazila šta jedem ali od toga baš i nije bilo neke koristi.Grčevi su bili slabiji samo kada bi kroz cijeli dan strogo pazila da nakon sisanja podrigne,ali ih je opet bilo.Uvijek su se javljali oko 19 h i trajali negdje do 20 h.Cijelo to vrijeme je plakao on a vrlo često i ja s njim.Ono što je nama pomagalo je topli oblog na trbuščiću i nježno masiranje trbuha u smjeru kazaljke na satu te potrbušni položaj.Budući da je u pitanju bilo isključivo dojenje,čaj nije dobivao ali sam ga zato ja pila.Nismo koristili nikakve kapi a tko zna da li bi i pomogle.Grčevi nastaju zato što bakterije počinju naseljavati crijeva djeteta i proizvide plinove koji šire stijenku crijeva i to je ono što njih boli.Najbitnije ti je da se smiriš kada do toga dođe jer beba i te kako zna kada je mama nervozna i prihvatiš činjenicu da to mora proći:kada sam se ja malo iskulirala,vidjela sam da grčevi traju sve ktaće i da nisu više onako intzivni kao što su bili.Dok smo to riješili,oni su nestali.Ali,trebalo nam je dugo.Slušala sam savjete pedijatrice koja je govorila da pazim šta jedem pa sam na kraju bila na čokolinu sa sojinim mlijekom,kruhu i juhama i opet je imao grčeve tako da ne vjerujem da to ima veze.najgore mi je bilo gledati ga kako je grči u mom naručju a ja znam da ga boli i znam da mu ne mogu pomoći.Taj osjećaj nemoći me ubijao.Nosali smo se i mazili i ljubili i nadam se da smo mu tako olakšali njegovu muku.
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma