Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Da li vasi klinci piju caj?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Da li vasi klinci piju caj?

Tara ima skoro 2,5 godine i ne voli caj. par puta je bila prehladena, nudila sam joj caj, nije htjela, danas je opet probala, ovaj put nije prehladena, vec onako, iz ciste znatizelje, i rekla je da je fuj. svi mi se cude kako dijete ne pije caj, i naravno da sam ja kriva sto joj nisam davala kamilicu sa 4 mjeseca 8) .
    jel vasi klinci piju caj?
    jel caj zbilja ljekovit/potreban/vazan????

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne. Ima 19 mjeseci, nikad nije probao čaj, ne smatram ga potrebnim, a i nema neki "domaći" da znam da je dobar. Pije vodu.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne. Jednom sam joj pokusavala dati da popije malo caja od sljezovog korijena, jako je kasljala ali nije htjela ni cuti ... Pije samo vodu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a za što im treba čaj?
    to nikad nisam skužila

moje ga piju par puta godisnje iz fore

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a za što im treba čaj?
    to nikad nisam skužila

moje ga piju par puta godisnje iz fore

eto, upravo to i mene zanima. zasto bi im trebao caj?
    ne kuzim zasto bi ta topla zasladena voda s nekim iscijedenim uloskom unutra bila dobra :?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pije, rijetko, kad joj skuham
    nisam davala nikakve čajeve debelo do preko 6 mj, vjerojatno i više, ne sjećam se. Ali u principu ih voli, tako da nisi kriva što joj nisi dala kamilice odmah po rođenju.

Probaj s kompotom od jabuka, može i bez šećera, ako ti je do toga da pije tople napitke, možda joj se više svidi. Ili s toplom juhicom.
    Ili isprobaj različite vrste čajeva.

jel caj zbilja ljekovit/potreban/vazan????
    neki su ljekoviti više, neki manje, neki su ljekoviti za jedne a neki za druge stvari
    Sigurno ti neće iskopniti bez čaja. Ali da je dobar za prehlade, dobar je. Barem da zagrije grlo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim, ima meni smisla npr. pravi sljezov čaj s medom ako je dijete prehlađeno

ali smisao svakodnevnog pijenja zaslađenog čaja stvarno ne kužim

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja nemajka.

Nijednu kap još nije popio.
    Zapravo, popio je pola gutljaja - dala mu jednom da proba, ispljunou van. Nikad ga poslije nisam nudila čajem.

Voda rules.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne pije. od tople tekućine jedva da prođe juha. iako bih voljela da joj nije toliko mrzak.

ali u svojoj kuhinjici svakodnevno "kuha" čaj i donosi meni da probam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne mora biti zasladjen.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tara jako voli jesti juhu, pa kod nekakvih prehlada, to i je jedino sto zeli jesti. i piti vodu.
    a cajeve je probala slatke, bez secera, baka joj je napravila domaci caj od sipka, pljunula je, sa medom, bez meda... ma svasta i jednostavno kaze da je fuj, a neke ne zeli niti probati, samo pomirisi.

kompote isto ne voli, draze joj je svjeze voce, a mislim da je to i zdravije, zar ne?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    pa ne mora biti zasladjen.
    ja mojoj ne zaslađujem ni medom ni šećerom i pije.

Ako voli juhu, i to je sasvim ok kad je prehlađena.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pije vodu i rižino mlijeko.

Nikakav čaj ili sok, jer ne želi.
    Pokušala sam joj na zimovanju dati čaj, čisto nešto toplo da popije, ali nije htjela.

Osobno, ne vidim veliku korist od čaja, posebno jer joj ne dajem med ( i ne namjeravam do 3. godine)

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pokušala sam mu dati zaslađenu kamilicu (na savjet pedijatrice) kad nije imao stolicu par dana, ali neće - popije dva gutljaja i nema šanse više! Ni sokove neće, pljuje ih. Pije vodu, i voli juhice.
    Ne vidim smisao u svakodnevnom natakanju djece slatkim čajevima. Eventualno sljez ili kamilicu kad je dijete bolesno.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prošlu zimu je pila uglavnom voćne čajeve, a sad nema šanse, kaže nije joj fino!

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isto pije samo vodu.
    Sljezov caj smo pili kad smo kasljali...ali i to jedva zlicu po zlicu.

Slazem se da ne treba navikavati dijete na bilo kakve sokove ili cajeve.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OT sweet cestitam
    BC pije caj. mi ga doma pijemo i to vrlo cesto. razne. ja sam cajopija i uzivam u cajevima. ali niti jedan ne zasecerim. nije mi caj caj ako je zaseceren. balerina pljuje taj isti caj ne svidja joj se.
    naravno, ja ovdje pricam o biljnim cajevima, crni im ne nudim, a zelieni BC nije nesto. popit ce ali su mu drazi biljni.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

N ga je probao, ali ne sviđa mu se kao i sokovi.

Pije samo vodu jer mu ona vjerojatno jedina odgovara.

Sweet čestitam!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja ga voli od nekog 16 mj.. i to samo biljni i bez šećera i ostalih zaslađivaća..popije dnevno možda pola deci kad je zima vani ili je ona prehlađena..
    I zašto ne bi djete pilo??
    Skoro sve bebe-djeca koje ja pozna piju razne instatne čajve od kada znaju za seve i to neki čak u dozama kojima bi ja htjela da pijem vodu..i to mi nije ok..ali ovakav čisti bez ičega.zašto ne??

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije svaki čaj zaslađen, mi ne sladimo ništa, pa ni kavu.
    Sad u razdoblju konzumiranja meda puno lakše prođe onaj u čaju nego na žličicu (valjda joj je preslatko).
    A osobno nemam ništa protiv pića s okusom. Ne bih mogla piti cijeli dan samo vodu.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eventualno hladni od sljezovog korjena. sve ostale čajeve, pogotovo ako imaju šećera ili su nedajbože topli ispljune odmah.
    voda rules

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

OT ...hvala cure

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa
    Moja ga voli od nekog 16 mj.. i to samo biljni i bez šećera i ostalih zaslađivaća..popije dnevno možda pola deci kad je zima vani ili je ona prehlađena..
    I zašto ne bi djete pilo??
    Skoro sve bebe-djeca koje ja pozna piju razne instatne čajve od kada znaju za seve i to neki čak u dozama kojima bi ja htjela da pijem vodu..i to mi nije ok..ali ovakav čisti bez ičega.zašto ne??
    nisu čajevi tako strašna stvar kako bi se moglo naslutiti po većini postova.
    Ne treba dijete navikavati na slatke napitke, ali čaj bez šećera, ili sa žličicom meda (naravno kad smiju jesti med), nije uopće loša stvar. Poželjno je proučiti djelovanje različitih biljaka (ima jako lijepih knjiga o ljekovitim biljkama) i prema tome koristiti za različite probleme.

Netko je spomenuo voćne čajeve, pretpostavljam da se radi o onima ultramirišljavima iz filter-vrećica. E to nije zdrava namirnica, sadrži vjerojatno i umjetne arome a i bojila. Provjeriti sastav.
    Filter-vrećice također izbjegavam. Kao i kupovne mješavine. Ako kupujem čaj, kupujem samo čaj od jedne biljke, bez aroma i dodataka, i one za čiju je pripravu potrebno cjedilo. Još draže mi je da sama naberem biljke koje sušimo i radimo od toga čajeve.

Volim jako i crni a i zeleni čaj, isto nikad u filter vrećici. Naravno da to neću dati djetetu.
    Ona voli čaj od koromača, kamilice, od šipka manje, i roibos (to joj dajem premda sam sklonija domaćim biljkama, ali njoj se dosta sviđa pa ako je bolesna i želim joj dati nešto više tekućine skuham roibos).
    Još mogu preporučiti sušenje ružinih latica i dodavanje u čajeve. MOže se kuhati i samo od ruže. Jako fino miriše.
    Za prehladu je isto dobra bazga, to sakupljamo sami, i kadulja - ali nju ne bih davala maloj djeci.

No ako dijete ne voli čaj, bolje je dati juhu nego zaslađivati šećerom. A instantni čajevi su mi sumnjivi na kvadrat.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne pije jer joj nije fino. Kupila sam joj ciciban čaj da ima nekaj toplo za popiti kad ide s bakom u šetnju a vani je hladno, ili da se malo ugrije kad dođe doma, ali neće.
    Pije vodu i moje mlijeko, povremeno (kršitelj koda).

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Budući da mi jako puno pijemo vodu i čaj, tako se i naš naučio. I to strogo bez šećera. Čak i najgorči čaj npr. Hoicha ili neki domaći (većinom što mi beremo), Toni pije bez ikakvih zaslađivanja. Njemu je to fora premda vodu pije s najvećim guštom.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

do ove zime nije htio ni čuti za čaj. a sad, sam traži, i to bilo koje vrste, da je onak mlak, sa manje od pola žličice šećera (tak mu ja pravim, to ne traži). pa šeta po stanu s njim i popije za čas. ove zime je bio bolestan sve skupa tri dana. možda ima veze s tim.

a stariji oduvijek pije samo jedino i isključivo kamilicu, i još ga treba molit da popije do kraja.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja Kate ne voli baš čaj. Ali obožava cvjetni prah, to je za ne virovati. To sam ja počela piti da se napunim prirodnih vitamina (1 žličica se otopi u 2 dl mlake vode), ali ona bi urlala kad bi vidila mene da to pijem pa sam joj dala da proba. Toliko ga voli da smo joj ga počeli davat svakodnevno, bilo iz čaše, žličicom ili na bočicu. Okus je inače dosta bljak, ne sliči ni na što...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam što ste se tako nakostriješile na čaj. Mi pijemo puno, od bazge, sljeza, šipka, kamilice, nevena, mente, ...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Ne znam što ste se tako nakostriješile na čaj. Mi pijemo puno, od bazge, sljeza, šipka, kamilice, nevena, mente, ...
    ma to je valjda zbog onog ne davati čaj prije 6-og meseca

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma nije se nitko nakostrijesio na caj.
    ja sam samo pitala, za ove filter cajeve, koje zove ulosci, da li oni zaista imaju neka ljekovita svojstva.
    jer nikako ne razumijem tu opsjednutost da se mora piti caj kad si bolestan.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Joj, ja to u vrećicama uopće ne računam kao čaj. Kod mene postoje samo trave i narodna medicina.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A treba piti čim više tekućine kada si bolestan.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pije iz fore kod bake domaći čaj od šipka
    dopada joj se sva siln apriprema - čajnik, šoljice, kašičice, poslužavnik...
    inače kod kuće ne, pije vodu i "sok" (par kapi soka od jabuke ostalo voda)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorian pije caj. ne sladimo, niti med ne stavljamo.eventualno si pojede med na zlicicu, a onda popije caja.

nekad mu vise pase caj, nekad voda.

kad si bolestan dobro je piti sto vise tekucine, i bolje je piti toplo neg hladno, osima ako neko voli piti toplu vodu

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja ima 2,5 godine i uglavnom pije vodu.
    od čajeva je pila čaj protiv dječijeg bronhitisa i sljez. Ona sljez obožava.
    U zadnje vrijeme voli kamilicu, ali to je par gutljaja ujutro prije jaslica uz bio keksiće.
    Domaći od šipka ne voli ali je odličan kod prljeva.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    ma nije se nitko nakostrijesio na caj.
    ja sam samo pitala, za ove filter cajeve, koje zove ulosci, da li oni zaista imaju neka ljekovita svojstva.
    ja ne vjerujem puno u ove u vrećicama, vidim da često dodaju svakakve arome, i da je čaj obično slabije kvalitete ili izmješan s jeftinijim biljkama. Osim toga i te filter-vrećice ako duže stoje navodno otpuštaju nešto ne baš zdravo.

Kad si bolestan, poželjno je piti više tekućine, i to tople. Neki čajevi djeluju za neke bolesti, a neki ne. Tako da mogu pomoći. Ali to ne mora preći u opsjednutost.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e pa bas tako. kad je prehladena, forsiram vise tekucine. ali ne mora biti caj, vec vodu, iscijedenu narancu, juhu i tak.

pomikaki, gdje zivite, kad mozete sami ubrati biljke za caj?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bejb, na Dolcu se mogu kupiti biljke za čaj koje god poželiš. Ipak, ja preferiram one koje sama uberem, ali neke ne poznam pa radije kupim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    e pa bas tako. kad je prehladena, forsiram vise tekucine. ali ne mora biti caj, vec vodu, iscijedenu narancu, juhu i tak.

pomikaki, gdje zivite, kad mozete sami ubrati biljke za caj?
    U Istri.
    Ali bilo gdje se može izaći iz grada na izlet i potražiti biljke. Pomaže ako znaš kad i gdje rastu, ali nekad ih nađem i slučajno.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

15 mjeseci, ne pije.
    Probala je gutljaj, nije joj se dopalo ali kako ga niti mi ne pijemo, ne sjetim se češće joj nuditi. Nemam ništa posebno protiv, ajd, da je koliko toliko prirodan (tko će danas bit uopće siguran u išta :/ ).
    Tu i tamo iscjedim komad voća pa to pije (što samo što razrijeđeno s vodom).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pio ga je dok je bio mali jer sam ja glupaca slusala starije. Odvikla sam ga i od nekih 7-8 mjeseci pije samo vodu.
    Ali kad je frka s kasljem pije sljezov caj, nezasladen i popije sve kolko god mu dam.
    U vrticu im staaaalno daju caj, rekla sam tetama nekoliko puta da ne zelim da ga on pije, kolko tolko to postuju, ponekad mu daju "samo malo".

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nikad ga nije probao... jednom sam mu pokušala dati sljezov, ali nije htio, a nekidan je imao proljev i ja mu skuhala mentu i stavila u njegovu bočicu s kljunom. Ne da nije htio čaj nego ni vodu iz te boce poslije. Morala sam ju otkuhat da bi se miris mente izgubio i tek je onda ponovno pio iz nje.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zašto menta kod proljeva? za to nisam čula.
    Mi po preporuci pedice kod proljeva koristimo šipak, i to domaći. cijelu noć ga močim, a ujutro skuham i tako pije nezaslađeni. miriši cijela kuća, nema veze s vim u filteru ni okus ni miris.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

menta/nana za grčeve u trbuhu, kao i komorač
    kod proliva šipak ili dunjin list
    ja barem tako radim, neka me neko ispravi ako griješim

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Znam to, ali kod nas kažu da je i menta protiv proljeva, tako kaže i pedijatrica... i djeluje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem cure od gore - ne koristimo ovaj iz filter vrećica (vrlo sumnjivi sastav), moj otac bere i suši tak da se tu snabdjevamo! Svi u kući pijemo puno čaja i klinci ga stvarno vole, ne sladimo ga, stavim samo limuna ukoliko su bolesni i to je to!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa
    Znam to, ali kod nas kažu da je i menta protiv proljeva, tako kaže i pedijatrica... i djeluje.
    istina, i menta je protiv proljeva, opcenito kod problema s trbuhom

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tia pije čaj, dosta redovno u ovim hladnim mjesecima. I nemam mišljenje o tome
    Nije zaslađen, čak zna bit bljutav/gorak/menitotalnopuj ali ona ga voli. Škodit joj neće, kontam.
    Da ga ne pije isto se ne bi brinula previše, tako mi je svejedno.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi svi pijemo čajeve u ogromnim količinama!Ali ih sami beremo i sušimo. Mislim da su zdravi i potrebni i ne znam zašto ste toliko protiv njih. Naravno da zaslađeni instant čajevi i oni u vrećicama nisu nimalo zdravi,čak suprotno, ali šipak iz Gorskog Kotara ili kamilica ili matičnjak s otoka mogu samo koristiti.
    Uostalom u svakoj biljnoj ljekarni se mogu kupiti čajevi s ekološkim certifikatom.
    A korist čajeva za zdravlje je neupitna.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam za proljev kuhala i kompot od dunja, to joj se sviđalo, a baš neki efekt nisam primjetila, ali bar je dobila nešto tekućine. Navodno inače zatvara.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •