Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 101

Tema: Da li vasi klinci piju caj?

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A pije vodu i kompot (koji mu kuham od mješavine suhog i svježeg voća svaki dan). I jedno i drugo nezaslađeno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj ima 13,5 mjeseci i svaki dan pije caj, neki vocni....dajem mu ga za promijenu jer ne pije nista drugo osim vode...a i kako je sad stalno prehladen pa mu stavljam med

pocela sam mu davati jer uvijek ima problema sa spavanjem, tj. nervozom prije spavanja pa sam mislila malo kamilice i meda da ce ga malo smiriti, nekad je, a nekad nije

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

za med je možda prerano, savjetuje se izbjegavati do 2-3 godine!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ann prvotno napisa
    moj ima 13,5 mjeseci i svaki dan pije caj, neki vocni....dajem mu ga za promijenu jer ne pije nista drugo osim vode...a i kako je sad stalno prehladen pa mu stavljam med

pocela sam mu davati jer uvijek ima problema sa spavanjem, tj. nervozom prije spavanja pa sam mislila malo kamilice i meda da ce ga malo smiriti, nekad je, a nekad nije
    Mozda ti je bolja opcija malo toplog mlijeka prije spavanja, mom to uvijek pomaze. Jer, kao sto ti je pomikaki napisala, med bas i nije preporucljiv tako malenima.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:/ a ni za mlijeko se ne bi svi složili
    ja dam tu i tamo, više za štos s pjenom kad mi radimo kave, ali radije jogurt, čujem da čak i dosta pedijatara savjetuje izbjegavati mlijeko. Ali to sam ipak čula rijeđe, iliti samo na rodi dok je ovo s medom poznatija stvar.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja dam tu i tamo, više za štos s pjenom kad mi radimo kave, ali radije jogurt, čujem da čak i dosta pedijatara savjetuje izbjegavati mlijeko. Ali to sam ipak čula rijeđe, iliti samo na rodi dok je ovo s medom poznatija stvar.
    Je, al moj nece ni pogledat jogurt, ni vocni ni bilo kakav, tako da ipak izmedu caja i mlijeka biram mlijeko. Jer caj nece popit ako nije zasladen.
    A i ne dajem mu mlijeko svaku vecer, ponekad, pola njegove male salice i to popije uz veceru.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Mozda ti je bolja opcija malo toplog mlijeka prije spavanja, mom to uvijek pomaze. Jer, kao sto ti je pomikaki napisala, med bas i nije preporucljiv tako malenima.
    ali opet po mom misljenu bolja je opcija dati caj s domacim medom, dajem bagrem koji je lagani i bas za malu djecu, nego umjetno "svjeze" mlijeko

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ali opet po mom misljenu bolja je opcija dati caj s domacim medom, dajem bagrem koji je lagani i bas za malu djecu, nego umjetno "svjeze" mlijeko
    Vidi ovaj tekst kao objašnjenje zašto ne med maloj djeci!

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=1990

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

edit: savjetuje izbjegavati mlijeko do druge - treće godine

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa

da citala sam to ali ti ocito nisi
    ovdje se radi o dojenačkom botulizmu i da citiram napisano
    "nikada nemojte davati med djetetu koje ima manje od godinu dana"

dakle nije nikako isto mala djeca i dojence
    a moj po kilazi definitvno ne spada u dojence pa prema tome vec mu je probavni sustav odavno donekle sazrio

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa

da citala sam to ali ti ocito nisi
    ovdje se radi o dojenačkom botulizmu i da citiram napisano
    "nikada nemojte davati med djetetu koje ima manje od godinu dana"

dakle nije nikako isto mala djeca i dojence
    a moj po kilazi definitvno ne spada u dojence pa prema tome vec mu je probavni sustav odavno donekle sazrio
    Pa nije godina čarobna granica, uvijek tu ide +/- a tvoje dijte je tek 13,5 mjeseci
    Upravo taj dio o "donekle" zrelosti organizma (bez obzira na kilažu) me i brine pa nema teorije da riskiram sa medom još neko vrijeme.
    No, ako si ti sigurna...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...&highlight=med
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...&highlight=med
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=169&Show=677

evo malo o medu.
    Mišljenja su podijeljena, ali uglavnom je nikako prije prve godine, a bolje čekati i do druge, pa i treće. Sad kako tko odluči.
    Ja čekam bar do 2 - 2,5, premda sam par puta popustila i dala par žličica mojih mislija s medom negdje od 1,5 god. Računam da je to ipak u tragovima.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

H. nikad u životu nije popila ni kap čaja
    pije isključivo vodu, jedino joj tu i tamo iscjedim naranču pa joj je to kao sok

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

. . .
    Mišljenja su podijeljena
    . . .
    upravo to...danas je problem sto je nama laicima dostupna pa rekla bih i prevelika kolicina podataka i informacija i onda ti na kraju kad sve procitas ostanes zbunjen i nezas sto bi.
    Eto nevazan primjer kava....sto strucnjaka ce reci kako kava ubija covjeka dok ce drugih sto reci da je vrlo korisna organizmu u umjerenim kolicinama, pa si ti sad misli.

Dok nisam procitala rodin clanak o medu nisam pojma imala a bogami nikada ni cula o nekoj reakciji od meda, dapace i sami mnogi doktori pa i oni strucnjaci u bolnicama svakako preporucuju med djeci.
    Dakle tu se sad moze stvoriti ogromna polemika oko bas svake namirnice koju jedemo, jer sve ima svoje dobre i lose strane.
    Da nebude offtopic pa i o caju gdje sam se dosta puta naslusala kako caj u vrecicama je nista drugo doli farbe.

A sad je na nama da sami prosudimo, kako, koliko i cega uzimati.
    I opet na kraju, najcesce su bas svi upravu

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo podižem iako nije pitanje isključivo za ovaj PDF, ali na ovoj temi ima korisnih savjeta o tome koji čaj za što koristi pa je šteta otvrati novu.
    Danas sam nabrala dosta koprive. Računala sam dio ostaviti i za čaj. Sada sam malo tražila po netu i piše da se čaj kuha od svježeg lista koprive. Pa valjda može i od osušenog?

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mogu se kuhati i sušeni listovi koprive, ja sam dosta dugo vremena pila taj čaj za pročišćavanje ( imam problema s aknama ), ali budi oprezna dosta mi je bilo naraslo željezo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze i osuseno. Ja obicno kombiniram sa par kapi limuna, ima mi bolji okus.
    Sto se djece tice, moji vole popiti caj tu i tamo. Ne zato jer se to mora nego zato jer im se svidja. Cesto nam to dodje kao jutarnji ritual. Skuhamo obicno kamilicu, rooibos, tu i tamo nesto vocno, biljne mjesavine od komoraca, anisa i sl. Pijemo caj s malo meda ili nezasladjeno. Obozavamo npr. zimi, uvuci se u toplu kucu i ugrijati se nekim finim cajem uz dobru drustvenu igru.
    Ako se ne varam, cajevi mogu biti i nelosa dopuna prehrani, bas npr. kopriva je jako dobra radi zeljeza, rooibos takodjer kotira visoko na ljestvici dobrih cajeva, sipak je super itd.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala cure!
    Znam da pomaže za željezo, zato sam ga i mislila piti. Nadam se da će mi pomoći.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

čaj ne želi. pije vodu u velikoj količini i povremeno sok od breskve

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj mali svaki dan popije jednu do dve flasice vode,jednu caja sa domacim medom,i jednu kompota ili svjeze cjedjenog vocnog soka.Ipak mislim da je sve ovo bolje nego kupvni sokovi ili sta vec,a kad je toplo ili smo vani ni ja nemogu pit ustajalu mlaku vodu.Uglavnom ne nalazim u tome nista lose.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad ja kraj ovih postova ispadam nemajka, jer gle, ja svom djetetu dajem čaj. Ujutro, kad ga dižem u 6 sati, draže mu je popiti malo toplog čaja, a ne tople vode.
    Nisam primijetila da mu je naštetio. Niti sam primijetila da je ikome naštetio da ga ne pije. Ne vidim ništa loše u tome da dijete popije ujutro dcl čaja. Isto kao što ne vidim ništa loše u tome da ga uopće ne pije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj smajlić prvotno napisa
    sad ja kraj ovih postova ispadam nemajka, jer gle, ja svom djetetu dajem čaj. Ujutro, kad ga dižem u 6 sati, draže mu je popiti malo toplog čaja, a ne tople vode.
    Nisam primijetila da mu je naštetio. Niti sam primijetila da je ikome naštetio da ga ne pije. Ne vidim ništa loše u tome da dijete popije ujutro dcl čaja. Isto kao što ne vidim ništa loše u tome da ga uopće ne pije.
    ma nije upoće sporan čaj (ima dosta čajeva primjerenih djeci), nego zaslađeni čaj...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

F.pije čaj i voli ga popiti, posebice kad je bubani.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

smajlić je napisala:
    Ma kakva nemajka, sve 5. Moje mišljenje je da ima čajeva i "čajeva". Za mene je čaj, sušena biljka (plod/cvijet/list - što več) u svojem prirodnom obliku, sa svojom prirodnom aromom, bez pesticida i konzervansa, raznih E - ova i takav čaj bih dala djetetu da ga imam, a nemam ga.
    A oni kvazi napitci u granulama za mene nisu čaj, nego kemija od koje mi se diže kosa na glavi (u kategoriji lina za djecu, naravno ja razna lina obožavam, ali ja nisam dijete).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Onda sam i nemajka jer mi dijete dobiva ujutro malo ....lina, a isto tako uvečer....hm,hm...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajd ostavimo se sad nemajke.
    Moje mišljenje o prehrani i dodacima tipa čaja je formirano "u hodu".
    0-6. mjeseci - samo cica - e tu sam več odmah napravila grešku, pa je ispalo: cica, AD + voda (sokovi i čajevi 0 bodova - previše šečera, E-ova i sl.)
    6-12. mjeseci - u našem slučaju AD i voda, dohrana je uglavnom "štekala" uz povremene svijetle trenutke, pa sam odlučila da ne dajem nikakve dodatke sa šećerom i E-ovima da nam ne zaribaju i ovo malo dohrane
    12-18. mjeseci - AD i voda - dohrana i dalje šteka, dodatke izbjegavamo do daljnjega
    18 na dalje - počeo recimo normalno jesti + AD + voda, protiv dodataka sam i dalje, ali da nisam baš babaroga, od slatkiša dozvolim čokoladu i povremeno štapiće, eventualni izlet u dodatne E-ove je kupljeni puding koji je počeo jesti povremeno s 20 mjeseci, ne bih dala niti to, ali taj mali unos gluposti , da se organizam jednog dana ne "šokira" stvarnim svijetom.
    Evo, to je moje mišljenje, pa sam i ja vjerojatno nekome nemajka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Evo, to je moje mišljenje, pa sam i ja vjerojatno nekome nemajka.
    Nisi, nisi

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

možda malo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja djeca ne piju čajeve.
    ne znam zašto.
    za one kupovne znam... to je nedobro.
    one prirodne... ne znam, nije mi palo na pamet dati im iako ja obožavam čajeve.
    ali, meni to služi da pijem kada drugi piju kavu.
    oni piju vodu.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja i mm smo caj friks! Obozavamo mentu sa puno limuna i malo secera. Prolazi i kamilca, zeleni, vocni...Djeca dobiju kada traze, obicno se posluze iz nase solje...da makszuz zbog njih kuham, rijetko.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eva uglavnom pije vodu, ali pošto ne voli niti hladna pića niti hranu ponekad s guštom popije baby mješavinu iz Bio&Bio, a moram priznati da i meni jako paše u ovoj trudnoći njezin čajić.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

15 mj., pije samo vodu iz case, navecer adaptirano iz bocice prije spavanja. kratko je pio caj, a prestala sam ga davat jer tad nije htio vodu.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

S.je i dalje na vodi i siki. mentu je trazio jednom, probao i na tome se zavrsilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bas sutra planirala kupiti djetetu caj od kadulje radi bakterija u grlu.
    Uglavnom, mislim da se danas dosta podcjenjuju ljekovita svojstva biljaka, tj. cajeva.
    Za ovo sto pise Apricot, nama bas cajevi dobro dodju u tim situacijama kad se ispijaju kave ili odrasli piju cajeve. Djeca onda cesto zele sudjelovati, a neki lagani biljni caj ih ukljuci u ritual.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zorana, slažem se s tobom kad kažeš da je danas uvelike zanemarena ljekovitost biljaka. To je velika šteta jer za gotovo svaku boljku postoji neki čaj.
    Ma zanemareno je mnogo toga što je izvorno i prirodno. Počnimo samo od poroda, naprimjer. A kad pogledamo realno, korist je višestruka, već i u zajedničkim obiteljskim trenucima u prirodi dok ih sakupljamo, inače bi bili u kući ili shoping centru. A što je moj I. sretan kada beremo bilje, kako pomaže.

MM nikako nije prihvaćao korištenje čajeva kao lijeka ili sirupa od bazge (ili koprive, to nije mogao doći k sebi). Tako je bilo sve dok se nije razbolio i kupio u apoteci lijekova za 150 kuna, a ništa posebno (Maxflu, nešto za kašalj i kapi za nos). Onda sam mu pokazala da doma za sve to imamo prirodnu zamjenu. Mukte. Sada to polako prihvaća, čak mi i kuha sokove i skuplja bilje.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Patrik voli čaj. Doduše više onaj vrtićki (poprilično sladak i s puno limuna) ali i doma traži da mu skuham.

Nije da je čaj od životne važnosti ali dajte pliz, pa kaj bumo samo na vodi? Ni ja ne pijem samo vodu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moj ne pije, pije samo vodu i sad mi to vec nije zabavno, cak na trenutke bude i problem, npr. htjela sam mu napraviti sljezov caj za iskasljavanje i dat da popije jer je bio prehladjen, a on ni cut :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Nije da je čaj od životne važnosti ali dajte pliz, pa kaj bumo samo na vodi? Ni ja ne pijem samo vodu.
    To je isto kao da ja tebi govorim da ti dijete treba jesti artičoke.
    A i ti ih jedeš jednom godišnje.
    Mi ne pijemo sokove i kupujemo ih samo kad imamo goste.
    Čaj pijemo, možda, dva puta mjesečno.
    Zašto onda djeci davati nešto drugo kada ni sami ne konzumiramo?
    Doduše, volimo vino i ponekad pivo.
    Ali, oni su još premali za to.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

potpisujem

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li netko djeci daje roibos čaj. Navodno je dobar za djecu i dojilje. I ako da, da li onaj iz vrečice ili ga kupujete u čajoteci?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa
    Eva uglavnom pije vodu, ali pošto ne voli niti hladna pića niti hranu ponekad s guštom popije baby mješavinu iz Bio&Bio, a moram priznati da i meni jako paše u ovoj trudnoći njezin čajić.

I nama je dječji čaj iz Bio&Bio jako fin

Ona (2 g.i 8 mj.) voli i Kapha čaj. To je ljutkasti čaj, koristi se po Ayurvedi.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    To je isto kao da ja tebi govorim da ti dijete treba jesti artičoke.
    A i ti ih jedeš jednom godišnje.
    Ma oke, totalno se slažem
    Sa svime

Ali zapravo mi je iritantno što često ispada da sve osim vode je teški otrov, kancerogeno i neprihvatljive te time i sami roditelji čija djeca to konzumiraju - zapravo bivaju etiketirani kao maltene tupavi zločinci. Karikiram, ali tako nekako mislim.

idem popit svetog roka
    peace

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja nisam govorila ni o kakvoj štetnosti već samo o neimanju navike.
    kao što ne jedemo pohano, faširano, punjeno...
    nije u našoj kuhinji, a ne zato što je štetnije/opasnije/lošije od onoga što drugi jedu/piju.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da nas netko ne pozna, pomislio bi da smo britanci u najmanju ruku.

Svako jutro za dorucak: MM i ja - svako 0.5l caja, lima 0.3l caja.

Popodne (oko 17 h ) isto.

Najcesce pijemo rooibos, nerijetko mentu, kamilicu, bijeli caj...

Bez caja ne mozemo zivjeti

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prijavljujem se ko frikusa koja pije samo vodu , a tako ucim i djecu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi inace pijemo samo vodu. Nitko ne pije sokove, niti cajeve umjesto vode.

Mi caj konzumiramo uz dorucak i popodnevnu marendu.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A ja samo kad sam bolesna.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ni mi nismo neki ljubitelji caja...caj sam davala malom kad je bio bolestan (da ne dehidrira-bio je stariji od godinu dana) i to onaj djecji (za koji bi mnoge od vas rekle da je cista kemija, al kad nismo imali drugi). i onda je on ozdravio, al vodi nije htio ni prici, samo caj...e, nakon par dana smo se opet vratili na vodu (nakon mog odbijanja radjenja caja i njegovog malog protestiranja).

i mi doma pijemo vodu i sokove, ponekad njemu u salicu ulijemo malo soka (tek toliko da se oboji voda), al u principu pije vodu i AD mlijeko prije navecer i ujutro.

nisam protivnik caja, al kako smo mu s nadohranom krenuli davati vodu (pricalo se da cajevi zasite dijete pa zbog toga nisu bas dobri), tako smo i nastavili.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislav je do 6. mj. zivota pio iskljucivo moje mlijeko. kad smo krenuli s dohranom, poceo je pit i vodu, a istu pije i danas. dam mu ponekad sokich (za nedjelju i blagdane )

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad govorim o pijenju caja i o svom dijetetu koje ga voli, onda govorim o tome u smislu da umjesto za dorucak dijete pije mlijeko/jogurt ili nesto trece, mi pijemo caj. Nema govora o tome da se dijete po cijele dane nalijeva cajem ili da ga pije umjesto vode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •