-
Na prvom mjestu poštovanje i oprostite ali ja bih nadodala jedno mišljenje/stav na ovu temu, a ako moderator želi neka post ovaj briše
Moj muž je nuklearni fizičar i često se u svom poslu koristi UZV dijagnostikom.. kvarovi, sonde i što ti ga ja znam (kada je nuklearka u mirovanju, kada se rade remonti - on radi u USA).
Na moje pitanje njemu koji praktički radi UZV dijagnostiku ali sondi i materijala črvtsih i mekih da li UZV šteti u trudnoći i objasni mi UZV kako funkcionira odgovor je bio NE, UZV ne šteti (UZV nije zračenje, samo zračenje može štetiti na dulje vrijeme pošto postoje zrake alfa, beta, gama delta zračenje), ovo je nova generacija UZV-a. Nisu to oni UZV iz 80,90 prošlog stoljeća.
Hoću reći,
Cure drage da li ste vi svjesne da vam više sjedenje pred kompjutorom svaki dan i čitajući rodu, ili bilo koji drugi forum ili tekst više zračite vašu bebu nego UZV pregled?? (jer kompjutor zrači - to je dokazano i to piše)
Jeste li svjesne toga?
Nadalje, mobitel koji se nalazi u vašem džepu, ili oko vrata ili u torbi više zrači (pogotovo kada stiže poziv ili SMS) od UZV pregleda jedamput mjesečno?
Ne shvaćam čemu tolika bojazan za UZV a izvrgnuti ste većem i opasnijem zračanju svakodnevno??
valjda zato što je sonda rotirana na bebu? Ne, totalno pogrešno.
Nadalje, žene koje čuvaju trudnoće u bolnici, njih pregledavaju UZV svaki tjedan i rađaju najnormalniju i zdravu djecu.
Moj post se mnogima neće svidjeti, nije ciljan niti da vrijeđam a niti da prigovaram.
Ali ako želite baš živjeti prirodno i zdravo osim odricanja UZV u trudnoći pa odrecite se i kompjutora i televizora telefona (to je svakodnevno izlaganje zračenju ali doslovno svaki dan).
A sunčeva energija? ona doslovno također zrači.... i kada previše zrači dešavaju se opekline...
o tom nitko ne razmišlja?
Ako već ste odabrali prirodan način (što ja poštujem i cijenim) onda barem budite dosljene do kraja u tome i poštedite bebicu od svih zračenja...jer ovaj ne idem na UZV a idem na komp po dva sata svaki dan, pa na mobitel, pa na TV - meni zvuči lecemjerno, te kako god okrneš nije prirodan pristup trudnoći
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma