Miha je bio kod bake na selu i s prijateljima uletio u žitno polje. Klasje je oštro i sav se izgrebao. Poslije on doma meni objašnjava:
- Vidiš mama, ja ti imam upalu pšenice!
Miha je bio kod bake na selu i s prijateljima uletio u žitno polje. Klasje je oštro i sav se izgrebao. Poslije on doma meni objašnjava:
- Vidiš mama, ja ti imam upalu pšenice!
danas je tonka pala i razbila nosic. ja sam je zagrlila i tjesila, ali ona je i dalje plakala. Na to mi je toncek prisao s ledja, potapkao me po ramenu i podsjetio sapcuci: "Mama, cica!" I kad sam joj dala cicu i ona je prestala plakati, toncek je odjurio tati izvjestiti :"Tata, problem je rijesen!"
Šetamo večeras i kaže moja V da bi sladoled i pita MM:
-tata, ti imaš novaca?
Kaže MM:
-imam
A V kaže:
-mama ti nema novaca, mama ima samo račune.
Po podu samaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
A Tonček je pravi čovjek od akcije za rješavanje problema![]()
Ovo možda nije toliko smiješno, koliko je meni zvučalo preslatko:
Vraćajući se sinoć iz šetnje, penjemo se po stubištu- Megi (3g) par stepenica ispred mene s Lindom na rukama (9 mj.) Odjednom Linda ko iz puške kaže prvi put:"Mama!"
, a Megi se taj čas izbezumljeno okrene:"Prvi put je rekla Mama! Požuri i zapiši to u knjigicu!" (misli na radosnicu)-
moj!
Mia nabraja dijelove ljudske anatomije koje je zapamtila. Pa kaževdje je bubnjić, ovo je lopatica, a ovo je RAJNGLA (i pokazuje na zdjelicu)!
mamanatali prvotno napisa
Biseri 3-6 i 6-9 su mi definitivno najdraže rubrike.
M. me neki dan (po milijunti put) pita:
Mama, zašto curice moraju sjediti dok piške?
Ja (po milijunti put) objašnjavam građu tijela i tehniku piškenja.
M. zamišljeno: Pa, pišica je zapravo ista kao pišulin... Samo nema produžetak cjevčice.... Ne znam zašto....
Zadnji biser prije puta:
Gledam ja jučer poslijepodne film o Charlesu Stuartu, kad lijepi kralj se počne ljubiti s nekom glumicom.
M. sjedi u mom krilu, mazi se i gleda. Kad je počelo ljubljenje, on počne kriviti facu i konačno protisne: Fuuuj..... močvara.....
(nemam pojma odakle mu ta močvara, ali mi je to bilo).
kaze mislav:''mama, ja znam sto znaci rijec shit''
ja ga pogledam onako, hm: ''kako znas? sto znaci?''
a on meni : ''to je kad nesto zaboravis''
![]()
Lovro: Tataaaaa, Andrija me je ustipniooooo!!!!
Andrija: Tataaaaa, Lovro je mene ustipnio.
Tata: A ko je prvi ustipnio?
Lovro: Ja mene.
S: Zašto moram ići spavati?
Ja: Zato što je kasno.
S: Zato nije odgovor.![]()
Slika jučer kod moje mame vodenim bojama. Prvo drvo, pa plavo nebo, pa žuto sunce, pa sivi oblak preko sunca.
Pita ga moja mama: Zašto oblak preko sunca? Pa ljepše je da nam sunce sije.
A on odgovara: Ljepše je ali su na vijestima rekli da će biti kiše.
E da, još jedan jutrošnji morbidan.
Popio je čaj i bacio se na pod izjavljujući: Mrtav sam. Popio sam otrov.
MM prihvatio igru i teatralno dotrčava do njega i "ispumpava" mu želudac.
A Sven žmireći: To ti neće pomoći, već sam umro![]()
A općenito je u zadnje vrijeme opsjednut smrću. U svim igrama je spominje. Jučer kad smo se vozili u autu je komentirao: Kada ljudi izumru onda će opet doći dinosauri.
Pitam ga kako to misli, a on: Lijepo. Opet će biti prasak i sve ispočetka :shock:
nakon 3 tjedna dopusta, mama mora opet na posao:
N: mamiceeee,molim te nemoj ici raditi..
ja: znas da moram, zaraditi novce, za sto cemo kupiti kruh, mlijeko, blabla ..
N: pa prodavat cemo boce u ducanu
pitam sto zele za dorucak:
N: ja bih kruha i pastete
ja: vadim pastetu, onu malu od 50g
N: necu tu, kad ces nam opet kupiti onu .... onu.... (grcevito se pokusava sjetiti izraza), onu ko sinopen, u frulici (mislila je na pastetu u tubi)
kombinacija tema koje su vrlo cesto na tapetu kod nas: rodbinske veze (tko je kome tko), smrt i dinosauri
N: bakina mama je vec odavno izumrla, jelda?
ja: kako to mislis, izumrla, valjda: umrla
N: izumrla! znaci da nema vise niti jedne (i slijeze ramenima samodopadno, kako je dobro objasnila)
pa dobro kaže dijete, nema više ni jedne.
Mama, kad ste ti i tata radili mene i Tamaru, jeste vi onda meso ovako lijepo složili na kauč (radi pokret kao da prostire maramicu) pa onda okolo krv i tako...?
:shock:
![]()
![]()
Ne, zlato, djeca nastaju malo drukčije. (Nismo stigli dalje od toga tko je kome roditelj.)
MM je bio na službenom putu u Las Vegasu i dok je bio odsutan, moja sister i ja smo se malo šalile pa smo rekle da će MM na pokeru zaraditi milijun dolara, pa će nabaviti neku žensku i oženit se u ekspres kapelici za vjenčanja i da se ne bude ni vratio iz Amerike.
Dok smo mi tako brbljale i smijale se, M je bila zaigrana na drugoj strani dvorišta i mislila sam da nas nije čula.
Jučer stiže MM i mi se grlimo i dajemo puse kad veli meni M:
"Mama, vidiš da se tata nije oženio i da se vratio doma."
emily prvotno napisa
![]()
Matilda prvotno napisa
![]()
Mi smo već desetak dana u skupini 6-9, ali moram dodati nešto na temu smrti. Vraćamo se mi s Brača, kad M. kaže: Jedva čekam da zagrlim pokojnog Stiska! (To je njegov plišani udav.)
Ja: Kako pokojnog? Ti znaš što znači pokojni?
M. Znam, to je onaj koji više nije živ, to jest koji je mrtav.
Ja: Pa kako je Stisko mrtav, pa on je plišana životinja, dočekat će nas isti kakav je i bio.
M. Ti misliš da je netko njemu donosio štakore ova tri tjedna što mene nije bilo?
![]()
Obožavam čitati ove genijalne provale!
A Sven je jutros u vrtić nosio mali aviončić (svaki dan si nosi neku igračku) i jureći s njim i zavija IIIUUUUIIAAAAAUUUU. Zamolim ga da po stubištu bude tiho da ne probudi cijelu zgradu.
Ok, silazimo mi u tišini a on će: Mama, avion vozi. Vidiš da mu rade propeleri. Samo je tiho jer imamo malih problemčića koje ću poslije riješiti, sada imam važnijeg posla.
Vanja jučer prije ručka
-Mama daj mi čokolade
-Ne, Vanja, sad će ručak
-Ali mama, daj mi samo malo čokolade
-Ne sada, poslije ručka ljubavi
-Daj sada i nemoj ti meni ljubavi
Nije sve u ljubavi ima nešto i u čokoladi.
-Mama, na mojim vatrogascima (igračka vatrogasnih kola) piše ja.
-Kako misliš ja? Pa piše broj 112.
-Pa da, moj broj!
Jučer za ručkom, na naše veliko čuđenje, Megi izvali:
-Danas moram jesti puno juhe.
MM- Zašto?
Megi- Ivan (njezin lutak) mi je potrošio svo mlijeko, pa moram jesti puno juhe da mi se napravi još. Moram imati dosta i za nadajanje.![]()
Jedan RODOljubni![]()
Vraćamo se danas iz RG-a i žicam ga da mi da malo kao-kaoa kojeg mu je Casper dala: Daj mi malo, molim te. Baš mi se to jede a ja ga nemam.
S: Odi tamo među Rode, one će ti dati.
Ja: Kako znaš da će mi dati?
S: Hoće, hoće, one nas vole.
Ja: Koga vole?
S: Pa nas, ljude.
Saopćila teta iz vrtića cijeloj grupi kako je druga teta rodila.
Pitam ga je li zna šta je rodila, muško ili žensko, a on: Ne znam, teta Mirjana je samo rekla da je rodila lijepog dečkića![]()
Spremamo se mi za kino u subotu, a Tan 'čita' slikovnicu naglas: 'Znaš, Fasa (Mufasa), ja ti sad idem u KINU gledati crtić o autićima!'
A kad ga pitam gdje smo bili, on odgovori da smo bili u KINI![]()
Baka je Saru naučila molitvicu anđelu čuvaru.
Zbrzi ona to navečer pa legne spavati , onda se digne iz kreveta i pita:
A zašto se molimo anđelu?
Ja: Pa da nas čuva i pazi.
Ona: Da ne padnemo?
Ja: Pa da, i to.
Ona: Eeeeeeeeeeee, al ja sam se već dobro izubijala!![]()
Jučer se ujutro vozimo u vrtić i prolazimo kraj crkve.
Kako je dosta rano, puno žena ide na misu, među njima i par časnih.
Gleda Sara kroz prozor i komentira:
Aaaa, idu babe na svatove!![]()
Me again![]()
Doktorica danas: Sven, imaš li ti bracu ili seku?
S: Nemam. Ne možemo nikako imati.
Dr: Ma daj! Pa reci mami i tati da ti kupe jednu bebu.
S: Nema ih više u dućanu, sve su se prodale!![]()
Dr: Ništa ti ne brini. Samo reci tati da da novce.
S: Budem, ali sad ne mogu jer tata radi da dobije novce! 8)
nakon subotnjeg posjeta bocarskom gdje su haracili fifi i cvjetno drustvo:
Nina (ozbiljnim i optuzujucim tonom): Mama, a zasto ti mene nisi nazvala Fifi??!!
upravo je od mene otišla moja najbolja frendica s mojom ljubimicom koja ima 5,5g.
malička je stigla prva i pokazivala sam joj renovirani stan. došle smo do male sobe koja je sad krameraj i rekla sam:
"lenice, ovo mi još nije sređena soba i to držim sve što mi smeta."
bacila je pogled unutra i rekla "hm, nemoj to baš drugim gostima pokazivati." :shock:
kad je došla mama lena ju je sama provela kroz moj stan. kad su došle do vrata sobice stavila je ruku na kvaku i prije nego je otvorila vrata važno rekla
" mama, sad ću ti nešto pokazati, ali nemoj se rugati nini. nisam ni ja !"![]()
![]()
![]()
Večera pahuljice s mlijekom i uz uzdah ispusti: To je život!
Noćas ga budim a on zatvorenih očiju još u snu: Ostavite me ili ću počet svirati i pjevati!
vraćamo se šumicom iz vrtića:
- mama, vidi koja buba!
- to ti je smrdljivi martin
- ajmo onda malo pričekati pa da prdne
Joj Lutonjice, tako Sven kada prdne viče da je on smrdljivi martin.
malo virkam ovdje da se nasmijem...
a na ovo sam totalno odvalila...zrinka prvotno napisa
![]()
![]()
- Joj Svenko ne smijem te nositi. Težak si mi.
- Imaš bebicu u trbuhu pa ne smiješ?
- Ne znam još.
- Pa idi onda kupiti test!![]()
Neki dan se Megi nešto naljutila na mene i kad nije znala što bi mi više rekla, izjavi: "Ti si jedna odlična smetlarica!" (odlična je valjda trebalo značiti "obična")![]()
Spremam kutiju s izdajalicom u ormar i komentiram "Neko vrijeme nam neće trebati" (ne prestajem dojiti, ali ne izdajam se više za kašice i sl.), a Megi sva tužna pita: "Kaj nećeš više dojati?"
Cvita (3) lista Andrijinu knjigu o dinosaurima i nabraja:
"Tivanodon, Tivanosauvus sex!"