-
Pomoć
Drage mame ja sam nova mogu se nazvati ocajnom mamom a razlog tome bi bio moja djevojcica koja ima tacno dvije god i sest mjeseci i govori svega dvadesetak rijeci
Cak sam pokusala i sa logopedicom medjutim na kraju je rekla da je dovedemo sa tri godine,a do tada cu ja na skroz biti luda od brige. Moja prijateljica ima djecaka od tri god.koji tako tecno govori i sklapa recenice. Moja kcerkica ima par rijeci koje pri njenom izgovoru nisu bas razumljive a to bi bilo Ba(bravo),tata,mama,pa pa,Baš,da(daj),marš,Memo(Nemo iz crtanog)ali nikada nije sklopila bar dvije rijeci. Molim par savjeta
-
-
Mislim da nemaš zašto brinuti, ako te razumije i posluša recimo neku naredbu tipa donesi ono mami, ili uzmi ono i sl.
Našla sam ti topic sličan pa tu pogledaj, mislim da ćeš biti manje zabrinuta
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...600&highlight=
-
moj M. je do 2,5 god. isto izgovarao par rijeci i onda je odjednom samo propricao sa nekih 2,7 god. sad se ne moze zaustaviti
nemoj usporedjivati sa 3.godišnjakom jer u tih pola godine oni svasta nauce i jako se promjene
inace strucnjaci smatraju da do 3 god. ne moraju pricati
-
zasto se brines?? moj ima 2 god i mjesec dana, isto govori samo 20tak rijeci, ja se ne brinem, propricat ce...
-
Osoblje foruma
Moja najstarija je u toj dobi još manje riječi govorila. Bila sam luda od brige. Logopedica nam je rekla isto što i tebi, miss mami. Progovorila je s 2 godine i 10 mjeseci. U rečenicama. Kao da ju je netko "otčepio".
A ova najmanja (koja sad ima 19 mjeseci) već nekoliko mjeseci slaže rečenice.
-
Nemaš apsolutno nikakvog razloga za zabrinutost jer je poanta u razumijevanju, a klinci se jako razlikuju po tome kada progovore i kako. I nemoj uspoređivati svoje dijete sa drugima... Ovdje me već mnoge mame poznaju i pisala sam o svom primjeru iako je vezan uz hodanje, a ne brbljanje. Mihovil se po prvi puta samostalno posjeo i postavio na noge sa 11 mjeseci, propuzao sa 14, a prohodao sa 16. Svi fizijatri koji su ga vidjeli, složili su se da je s djetetom sve pet, da se školski razvija samo sa malim odmakom. U međuvremenu sam umirala od brige čitajući kako se sve mame već naveliko hvale klincima koji hodaju, trče, penju se, a moj je tek počeo puzati! Mihovil je sve to nadoknadio, stabilno hoda, školski pada i ne razbija se i baš mu ništa ne nedostaje... Uživaj u djetetu i pusti mu da ima svoj tempo, ne pokušavaj ga staviti u neke šprance. Provjerili ste je li sve u redu (što je odlično), a dalje pusti prirodi da napravi svoje. Kad jednom progovori ionako se neće gasiti, a tebe će i onda boljeti glava, vjeruj mi
-
Moj I. kaže jedva koju riječ. Ne brinem se jer, kako je devet_mjeseci rekla, bitno je razumijevanje.
-
Uzmi uputnicu i pitaj i drugog logopeda za mišljenje, ako ti kaže što i prvi mirno ćeš dočekati treći rođendan.
-
Ma nema potrebe za brigom! Za dijete do 3 godine je posve nevažno koliko govori,do treće će zasigurno progovoriti!!! Samo bez pritiska na njega i uživajte!!! Cure su izvrsno napisale-ako te razumije sve je u savršenom redu!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma