Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Mame kako izlazite na kraj s iscrpljenosti

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Mame kako izlazite na kraj s iscrpljenosti

Drage mame, ja sam na rubu snaga. Imam curicu staru 4,5 mjeseca, dojimo. Po noći se budimo 2-3 puta. Nisam spavala u komadu otkad se rodila. Kako vi izlazite na kraj s time?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako?
    teško, ali nemam izbora.
    jutros sam zaspala nešto prije 7 i digla se u 7:30.
    ovaj moj se budi dvadesetak puta tijekom noći.

ali me tješi što ZNAM da će proći.
    jednom...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A preko dana?

Moja djeca su uredno spavala preko dana pa sma znala odmoriti s njima...
    Ili odspavati, ili čitati, ili dvd...

Ja čak i nemam toliku potrebu za spavanjem koliko za nekim vremenom koje ću imati samo za sebe: da u miru čitam ili gledam film.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Redovito jesti.
    Vježbati. Šetati po friškom zraku.
    Spavati kad dijete spava...

Lako reći, teško napraviti. Bar meni. (Nisam se naspavala već 6 godina.)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam dojila više-manje u snu (dok je bila skroz mala trudila sam se ipak ostati budna da je ne zgnječim), dijete u našem krevetu, a ako bi mi falilo sna spavala bih malo preko dana kad bi ona zaspala ili bih navečer zaspala s njom u 20h.
    Moram reći da definitivno nisam bila neispavana otkad sam rodila, jako rijetko. Prije svega mislim da je zaslužno co-slipanje.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Juls, proći će
    Ja ti ponekad zalutam na pdf blizanci, trojke... samo da vidim da mi nije tako teško

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

s vremenom se naviknes, pa kad spavam dulje cijeli dan me boli glava

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja kao i Fidji, trudim se odmoriti s malim, ali kaj kad je tu i veliki, pa ručak, veš isl.

Moj se trenutno budi 4 - 5 puta kroz noć jer mu izlaze zubići. Ali i većem izlaze petice pa ti je to kod nas kolektivno tješenje. Srećom je stariji prestao dojiti prije mjesec dva.

Nisam spavala u komadu od kraja 2005. ne vidim baš skoro taj dan al sam navikla.

Od kada idem redovito u teretanu, bolje se osjećam.

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jednostavno ne misliš o tome i guraš dan za danom!
    Ja si neki put prije nego zaspim maštam joj kad jednog dana ode na fax

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    (Nisam se naspavala već 6 godina.)
    bas si nas utjesila!
    ah, proci ce! ja sam inace spavalica, a sad moram pratiti njegov ritam, sta cu. danju malo odrijema, nekad i ja s njim, a nocu sad jako lose spava, gotovo svakih sat vremena se nesto budi ili skoro budi, pa i ja s njim, al za divno cudo, trenutno se ne budim jako umorna. i ne jedem redovito :/
    al da, ako netko ima ekspres solušn - i'd sure like to hear!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam dojila više-manje u snu (dok je bila skroz mala trudila sam se ipak ostati budna da je ne zgnječim), dijete u našem krevetu, a ako bi mi falilo sna spavala bih malo preko dana kad bi ona zaspala ili bih navečer zaspala s njom u 20h.
    Moram reći da definitivno nisam bila neispavana otkad sam rodila, jako rijetko. Prije svega mislim da je zaslužno co-slipanje.
    ovako i ja, osim sto nikada ne spavam po danu.

Franka rano zaspi navecer, najkasnije oko 8, pa onda uglavnom imam sat, dva za sebe.
    Mene ubi dan, tisuću i jedan posao

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo aktivno uključili tatu (koji je na porodijskom). Npr ako idući dan imam sastanka, onda on uskače s bočicom po noći.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Juče sam slavila 19 meseci kako ne spavam duže od 2 sata u komadu. Kao i prošlog meseca, napravila sam si HOLA kocke i zalila sokom od grejpa. Eto tako podnosim
    Teško, ali guram. Nađa od nedavno danju spava samo 45 minuta tako da samo što sklopim oči već ustajem.
    Iskreno, do nedavno mi stvarno nije bilo teško, ali sad me je stigao neki umor, a niko da mi uskoči bar na 2-3 sata da se malo odmorim.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    Juls, proći će
    Ja ti ponekad zalutam na pdf blizanci, trojke... samo da vidim da mi nije tako teško

i ja isto 8) .

+ umor savršeno rješavam ogromnim količinama slatkog ( djeluje 15-20 min, al onda opet nešto gricnem i ko nova sam - jedino je problem ako doma nema baš ništa slatkog ).

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam srece sto duzi period mogu funkcionirati s 2-3x po 2 sata u komadu, koliki su nam najcesce razmaci u dojenju nocnom.
    A mogla bih i ranije ici leci, ali tad ne bih imala nista vremena za sebe.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

prvo dijete mi je bilo nespavač do skoro 2 godine. budio se doslovce cijelu prvu godinu svakih 1,5 h.jedva sam preživjela.spasilo me šetanje, kave, stalno neki moving, a i fakat brzo prođe. pomiriš se s tim da je to tako i da će proći i gotovo, nema druge.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ah, blaženo majčinstvo juls, stvarno se pokušaj rasteretiti što više možeš tj. prebaciti okolne obveze na muža, mamu ili koga god već a ti se prvenstveno brini za bebača. Da je lako, nije, ali će proći. Meni je mm od velike pomoći jer sprema po kući i ujutro kad se malac probudi on ga preuzima tako da ja stignem na kratko ubiti oko 8)
    Što se tiče noćnih buđenja, ah, kod nas su svaka 2 sata otprilike i te noćne podoje ne bih mijenjala za ništa, taj osjećaj mira, opuštenosti... stvarno uživam u tim našim trenucima kad je cijeli svijet samo naš (malo patetike ) a i ne traje to tako dugo, malac brzinski pocuga i svi sretni.
    A dnevnu premorenost liječim kavama, šetnjama, surfanjem, forumiranjem i sl. glavna misao vodilja... sve će to proći

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Taman sam htijela napraviti post na ovu temu....
    Mi imamo 6 i pol mjeseci i nepamtim noc kad sam u komadu prespavala cca dva i pol sata....jer mi najvise cicamo preko noci tako da sam vise umorna od budjenja vadjenja iz krevetica pa cicanje zaspem pokraj nje pa se probudim pa ju vracaj u krevetic....ajd bar sam sretna sto nespava s nam u krevetu bar se mogu ispruziti na svoju stranu.... tako da molim Boga da izdrzim i da mi curka prestane se toliko buditi toliko nocu...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hiii, moja mala se budi po noci osamsto puta, a po danu spava, evo neki dan sam brojala: 2x10 minuta i 1x30 minuta = 50 minuta --i to ako smo vani, ona u marami a ja hodam. tako da ne spavam ni nocu ni danju .

a mali je prestao spavati po danu kad je imao negdje godinu i pol

super mi je. odmorna sam i svjeza. nas troje bez tate.

Rozamunda avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo ja vec nisam 8 mjeseci spavala u komadu i sada mi je vec kriza jer sam inace velika spavalica

Nika se budi nekoliko puta po noci tako da jako malo spavam pa pokusavam koji put otspavati sa njom popodne

valjda ce to proci jer neznam kako cu ici raditi ako ona nebude spavala

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, od mene samo podrške!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bum si odspavala na rasprodaji

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa

super mi je. odmorna sam i svjeza. nas troje bez tate.
    i bez pelena!
    pa u usporedbi s nekima, ja sam valjda odmornaaa... a eto me lude, umjesto da spavam, ja forumisem sad cim odem leci, bebe ce me nanjusiti pa ide prvo cicanje, a onda slijedi stenjanje

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ja tek imam jedno dijete. Pitam se kako će biti kad nas bude više. Valjda se čovjek (žena) navikne :?
    Sviđa mi se ovaj prijedlog sa puno slatkiša, ali kako to djeluje na liniju? Meni bi to bilo pogubno. Hvala curke na ohrabrenju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je pogubno za liniju, al sto jes da jes, blagotvorno djeluje na zivce

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slatko sam seprisjetila,zahvaljujuć vama, imam četvero djece najstarije ima 6 a najmladji blizanci imaju 3,kad su se mali rodili,najstarije je imalo 2,5 g..Vjerovatno jesam jako bila umorna,ali to uopće nisam osjećala.U životu mi je najveća želja bilo imati dijete,tako da valjda ta želja koju sam imala ubijala umor u meni.Obožavam svoju djecu,ona su mi nešto najvrjednije u mom životu,ništa se nemože poredit sa tim.Sad su već veći i jako su dobri,nikom nije lako,to definitivno,ali djeca odrastu jako brzo,i ostane vam samo sjećanje.Ja bi najradije imala još jedno,ali zdravstveni problemi mi nedozvoljavaju.I neznam kakav je smisao života da ih nema,ja bi bila strašno tužna,i mislim da mi tu prazninu ništa ama baš ništa nebi moglo ispunit.Nisam se mislila hvalit,to sigurno ne,ali samo želim reć da sve brzo prodje i najbitnije da su zdravi.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja ću ti rado pričuvat K

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ja ću ti rado pričuvat K
    je je, to svi kazu, pa mi ju vracaju za max 10 minuta, kad pocne opera

salim se, djelomicno hvala na ponudi . bus ju furala i na wc?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- padam u nesvjest cim navecer krenu spavat
    - jedem velike kolicine ugljikohidrata (slatko, cokolada, namazi, kolaci...)
    - ako ikako uspijem uspavat ovo dvoje mladjih preko dana istovremeno - spavam i ja s njima
    - od svih kucnih prioriteta - spavanje mi je na prvom mjestu. nema pranja, ciscenja, kuhanja ako mogu leci i spavati

nakon preko sest godina nespavanja, nadam se da sam pri kraju i da cu za jedno dvije godine (nadam se ne dulje!) i ja poceti spavati

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a ne znam ni ja, izgleda da u zadnje vrijeme zaspem dok je dojim...bolje receno ipak je to nekakav polu san, ali neka ga

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    ja ću ti rado pričuvat K
    je je, to svi kazu, pa mi ju vracaju za max 10 minuta, kad pocne opera

salim se, djelomicno hvala na ponudi . bus ju furala i na wc?
    naravno, ako me bude htjela

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Mame kako izlatite na kraj s iscrpljenosti

Citiraj Juls prvotno napisa
    Drage mame, ja sam na rubu snaga. Imam curicu staru 4,5 mjeseca, dojimo. Po noći se budimo 2-3 puta. Nisam spavala u komadu otkad se rodila. Kako vi izlazite na kraj s time?
    ne izlazim...na kraj, mislim

moje dijete nikako nece zaspat navecer, u zadnje vrijeme zaspe u pol 12
    a negdje od 8, 9 ga pocnem spremat za krevet.

ima 2,5 godine i jos uvijek se budi obavezno po noci, a pred jutro svakih pol sata valjda. brojanje budenja i kad se budi sam odavno odustala. previse me deprimiralo :/

do sad sam uvijek nakon sto on zaspi bila budna do 1, 2, al sad sam odustala, i zaspem zajedno s njim, jer sam kronicno neispavana i zivcana

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad vidim da ej tema na 0-1. katastrofa

najgore je sto se ja jos uvijek osjecam ko da imam novorodence

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kafa, kafica

ja bez toga ne bih bila normalnicaaaaaa

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mene je jedno vrijeme spasavala kava. al onda sam dosla na tri kave dnevno, i dalje se osjecala ko zombi

sad sam na odvikavanju od kave, jer osjecam da vise negativno utjece na mene nego pozitivno. drzi me budnom, a time se jos vise umaram, zacarani krug

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pricate li o turskim kavama? Ja sam se totalno od iste odvikla i kad je popijem, osjetim cudne reakcije u organizmu (zujanje u usima, pritisak u sinusima, moram na wc svaki tren itd.) Instant kavu pijem na pola-pola s mlijekom i popijem ih vise dnevno. (pokusavam ne prijeci tri, medjutim dodjem i na pet-sest ponekad) Nije mi toliko vazan osjecaj budjenja nego osjecaj da u tom momentu pravim pauzu, iako imaginarnu.
    Inace, najiscrpljenija sam bila nakon rodjenja prve kceri. Kasnije sam se navikla na sve skupa i sada jednostavno prihvacam situaciju, cak mi vise nije nista posebno ne spavati koliko treba i biti umorna po citave dane, ovo drugo mi je praznik.
    Sto se konkretnih stvari tice, muz je dosta ukljucen u dogadjaje kad je doma, a i organizirala sam spavanje tako da ne moram ustajati nocu radi dojenja, koje odradjujemo u polusnu. Kuham pretezno brza i zdrava jela (kuhanje mi, inace, odnosi najvise zivaca i energije jer kuhati ne volim), pospremam nuzno (sudje, ves, usisavanje i prasina), ostalo kad stignem itd. Cesto zaspem navecer skupa s djecom pa odgulim od osam pa do ujutro (ok, uz nocna budjenja, ali i to je nesto..)
    Kad je muz doma, tu i tamo znam zakrmiti popodne s najmladjom curom, a on pazi na dvije starije.....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zorana
    turska kava ima isti takav utjecaj na mene.
    Ja isto pijem samo instant, nekoliko dnevno.
    DOk sam češće dojila, primjetila sam da i njoj smeta ako se prepijem kave. Ko da je budnija

Sad ne primjećujem više da joj smeta. A i sad sisa samo 2, 3 puta dnevno.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedem puno slatkog i izbjegavam tj. odgađam sve kućanske poslove koji nisu hitni. I sve jedno padam s nogu.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    (kuhanje mi, inace, odnosi najvise zivaca i energije jer kuhati ne volim)
    zato ja ni ne jedem kako cu bebacu kuhati, kad pocne jesti? ma dojit cu ga iskljucivo do skole, a onda nek jede u menzi

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja nikako nemogu na kraj sa iscrpljenosti,mamla mi se budi čitave noći po 5-6 puta,a po danu zna biti budna od 6 i 30 ujutro do 5 popodne,nemogu niti jesti i razbolila sam se od umora,a navečer nemogu zaspati

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa

zato ja ni ne jedem kako cu bebacu kuhati, kad pocne jesti? ma dojit cu ga iskljucivo do skole, a onda nek jede u menzi

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ivana, ja isto kao i ti,padam s nogu od umora, a navečer ne mogu zaspati...strašno...a moje malo sunce preko dana uopće na spava, nikad...pola sata je maksimalno

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Više ne znam jesam li iscrpljena ili je sve ovo sasvim normalno.
    Nisu mi svi dani jednaki i ne osjećam se jednako.
    Ima lakših dana, preko vikenda napunim baterije, i onda nekako izdržim teže dane.

Kad sam sama s klincima 0-24, navečer se strovalim od umora. Zalaufam se i ne stajem. Kad stanem, akumulator je na crvenom. Te dane ne zamaram se velikim pospremanjima, peglanjima, nakuhavanjima i sl. kućanskim stvarima.
    Po noći već mi je normalno da se probudim, doduše ima noći kad spava do jutra, no, neku noć se probudio u 2, danas u 5. Nastavi on, ali prekine moj san.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

isto kao i moja cura,ajde ovu je npć prespavala do jutra,al od sada pa do večeri čeka me obaveze,i dužnosti,pa ću vjerovatno poslije se malo uključiti opet na forum kada curku sredim!

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Curke, mislim da nam ovaj forum dođe kao antistres terapija (barem meni). Dokle god smo ovdje i spremne razglabati o kojekakvim problemima, stvar je pod kontrolom, zar ne?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj način (ne pokušavajte to kod kuće): jedem i nabijam kile
    I vičem na sve oko sebe. Više me i ne doživljavaju.

A propos fizičke aktivnosti: Teretane su dalekooo i nema mi tko čuvati klince. A vani je hladno za šetnje. A kućanski poslovi zahtijevaju još veće unose hrane

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ovo je prava anti stres terapija!moja curka spava odo malo počistiti po stanu dok pajki moja buba da se malo poigramo!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Moj način (ne pokušavajte to kod kuće): jedem i nabijam kile
    I vičem na sve oko sebe. Više me i ne doživljavaju.

A propos fizičke aktivnosti: Teretane su dalekooo i nema mi tko čuvati klince. A vani je hladno za šetnje. A kućanski poslovi zahtijevaju još veće unose hrane
    slično je bilo i kod mene dok sam bila na porodiljskom. Nosim malu po kući, van kuće, nikako mira ni odmora dok god je budna, pa onda da mi bude lakše jednom rukom hvatam iz frižiera ...
    Srećom skinula sam kile otkad smo se preselili kod mojih koji jedu toliko zdravo da ti ne padne na pamet pitati repete. Brokula i ribe. Sad sam na težini iz doba fakulteta 8)

Šetnje su zbilja dobre i smiruju dijete, ali i ja sam se našla u zimsko doba na muci da mi se nikako nikamo ne ide, baš bih nekad potonula i živjela samo za to da dočekam to doba kad će malo odspavati.

Kao što rekoh spavale smo prilično dobro obje, ali dan je trebalo preživjeti. Što se tiče kave - puno bolji vam je crni čaj, ja ga obožavam i puno kvalitetnije me diže nego kava koja me samo zdrma i nakon toga sam šesto umornija nego prije. Ali ni jednog ni drugog nije dobro previše za ženu koja doji.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

urke dok čitam ovo što ste napisale kroz glavu mi leti samo to da sam ja izvukla glavni dobitak na lutriji....
    Borna će za koji dan 6 mj., a jedini period za koji bi ja rekla da sam bila iscrpljena je period dok je on bio u bolnici,a ja provodila dane uz njegov krevetac na drvenom stolcu.
    Na žalost ne dojim tako da kad nisam ustanju dignuti se trknem muža i on odradi noćno hranjenje. Preko dana mi spava dva puta po cca 1,5h tako da za vrijeme jednog spavanja kuham,a za vrijeme drugog posvetim se sebi. A navečer ide spavati između 7 i 8 tako da MM i ja imamo i malo vremena samo za nas dvoje.
    UH...al sam ga sad nahvalila....sad mi ne gine 5 neprospavanih noći 8)
    Bez brige cure... drugo će mi to sigurno naplatiti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja nisam prespavala cijelu noć od ko zna kad! trudnoća-mala beba f- druga trudnoća+dojenje - mala beba e! skupilo se tu već više od 2 godine!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •