Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: popodnevni spavanac

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno popodnevni spavanac

do kada djeca imaju potrebu za popodnevnim spavanjem, kakva su vaša iskustva?
    meni Lukas počeo sabotirati spavanje poslje ručka koje je do pred par dana bilo rutinsko. I onda je oko 17-18 krepalina. Pa ako tad zaspi onda se probudi i show program počinje kad sam ja već spremna za spavanje
    Uopće ne znam kako da se postavim

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej sa svojih 4,5 godine još uvijek spava popodne i vidim da mu je taj san potreban.
    Tu i tamo se desi da preskoči dnevno spavanje (izleti, promjena dnevnog ritma, ili mu se ponekad naprosto ne spava), ali zato nema šanse da se to ponovi 2 dana zaredom. Ako jedan dan i preskoči dnevno spavanje, drugi dan je krepan umoran već u 12.
    I imali smo nekoliko faza kad mi se činilo da će izbaciti dnevno spavanje, i trudila sam se da ga ne forsiram, ali bih ubrzo svaki put ustanovila da je to bila samo njegova želja za ne-spavanjem, ne i potreba On taj san i dalje treba, a po svemu sudeći, trebat će ga još neko vrijeme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea od treće godine ne spava po danu, a već je puno ranije željela prestati i nije spavala baš svaki dan.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vrlo slično kao i kod Andrea od tanje-b...Roko će sad 4. i spava svaki dan,što doma,što u vrtiću..ne zato što mora,nego zato što ne može izdržati. Bilo je prošlo ljeto dana kad smo stalno bili na putu i po autu i dijete je izgledalo kao zombi od umora...zaista mu treba barem 45 minuta sna...voljela bi da vikendom odspava do pola 10-10 (ne zbog mene ) pa da ne mora spavati popodne da možemo ići gdje god,ali to je zaista rijetko s obzirom na ritam preko tjedna...dakle u globalu mislim da će još neko (duže) vrijeme trebati popodnevni san.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da i mi smo imali sa tim nočne more.
    On je prestao po ljetu a tada je imao oko 2,5 godine.
    U biti je nekad spavao nekad ne ovisi kad se ujutro probudio.
    Ali zato kad je zaspao spavao bi po 2,3,4 sata anevečer nebi išao spavati do ponoći

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i meni još treba popodnevno spavanje, a ovo ljeto punim 36 8)

probaj ga ujutro dulje zadržati u krevetu ako možeš.

btw, Nikola kad ne ide u vrtić odbija spavati popodne, ima krizu od 4 do 6, i onda živne pa zaspi oko 8. kad spava popodne, party traje do 11 navečer, po potrebi dulje

a, jesam ti pomogla

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jan je prestao popone spavati s 2,5 godine...ne sjećam se kada je zadnji put zaspao popodne..nema te sile..pa čak i ako smo na putu s autom jedva zaspi...
    ...u vrtiću nema šanse da spava...on je jedino dijete iz grupe koje odmor provodi budan...

katkada ima krizice katkada ne..mi se već navikli a i on..navečer nekada ide spavati u 8, 9 pol 10 a nekada bogme i u 23 sata...nema pravila!

Ali najčešće (preko tjedna) u krevetu je do 22 h i budi se oko 8 pola 9 ujutro!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

f. je prestao spavati preko dana sa godinu i pol, a sudeci po njoj i k. ce njegovim stopama

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorian mora spavati popodne, ali se to spavanje pomice sve vise u kasno popodne, pa onda zaspe navecer u 11, ujutro se budi sve kasnije, zacarani krug.

al ako ga ujutro vodim van lakse i ranije zaspe popodne. i moje pijenje kave uzasno utjece na njega.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i L. ima 4,5 godine i jos spava popodne. Jes da zaspe oko 3 ali je budim maksimalno u 5. A ako ne spava kao osica je vec u 6 popodne.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovre će uskoro 4 godine i još uvijek spava popodne (recimo od 13 -16h). I svima nam tako paše. 8)

Nedavno smo bili na skijanju i (kako je išao u školu skijanja) nije spavao popodne. Nije bio nimalo grintav (jer je raspored bio full ispunjen i dinamičan) ali je navečer zaspivao bitno ranije nego inače.
    Običnim danima mu ne možemo pružiti tako 'poticajan' raspored.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

znači pravilo je da nema pravila
    mene čisto zanimalo da li do nekog određenog doba trebaju to spavanje, ali vidim iz vaših iskustava da nema nekog obrasca (ili da ih ima puno )
    onda puštam njemu na volju, thenks

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Max ima uskoro 6 godina i još uvijek spava popodne.

On uredno može izdržati dan bez popodnevnog spavanja, ali onda mu je noćni san puno nemirniji, sanja, plače, bori se..

Ali kad popodne zaspe, onda odspava 3 sata, pa navečer zujimo do 12.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja cura spava popodne.evo danas kad je doma spavala je od 14.30-16,30 a kad je u vrtiću spava mislim od 12-14

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja curetina od 5 god. bi jos spavala popodne da ja insistiram. Kratki su dani pa ih ne uspavljujem dok je zime. Ali ako slucajno zaspu odrmaju i po 4 sata. :shock: Vidim da je Mejri potrebnije popodnevno nego mom 3godisnjem tvrdoglavku. :?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno popodnevni spavanac

Olja je prestala spavati po danu s 26 mjeseci, istog dana kada je prestala sisati. Obje su odluke bile njene, ja se nisam ništa pitala. Nikada joj poslije nije nedostajao taj popodnevni san, a i navečer joj se nikada ne spava. Sada je u nekoj groznoj fazi da ne može zaspati do 10, pola 11 navečer i još ja moram biti s njom u sobi jer kaže da ju je strah! A do negdjeprije je spavala od 8 do 8, i to - ja je odnesem u sobu, jedna priča i laku noć. A sada...To je već druga tema...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Erik je prestao spavati sa 3 , Ira sa 4. Dok su išli u vrtić imala sam problem što nisu htjeli zaspati do 11 na večer jer im je to popodnevno spavanje bilo previše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj m ne može izdržati kad dođe iz vrtića, valjda se tamo istroši i postane već nervozan oko 14 h. pustim ga da spava sat, sat i pol, ali onda, kao što tu puno mama kaže, nema spavanje do 23 h. što napraviti?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

M. sabotira popodnevno spavanje od cca 2,5 g. svima osim meni , ja se nedam jer kada ne spava u 6 navečer je već lud, a ja još luđa . Nažalost, popodnevno spavanje mu je obvezno samo vikendom jer sam jedino tada u to doba s njim. S druge pak strane T. spava svako popodne i to u zadnje vrijeme odvali po 3 sata pa je navečer nemoguća od viška energije. Uglavnom večeri su nam uvijek iste, jedan ima manjak energije,drugi višak, rezultat svega je da ja padam s nogu i stružem živce s plafona , nikako na zelenu granu. Zapravo kad malo bolje razmislim ja sam ta koja bi pod obavezno morala spavati popodne i ne bih radila nikakve problema .

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mom Luki su 3,5 godine i već dugo kod kuće ni pod razno ne spava popodne ( ''vidiš da je dan...'') ali u vrtiću bez problema poslije ručka zaspe . Kući ga i ne forsiramo, ali bez obzira spavao ili ne danju,neveče ga prilično kasno ''sruši''-čak je i novu godinu s nama dočekao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i naš slavio novu godinu ko veliki. još iza ponoći jeo pašticadu!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj Lukas,kad smo nazvali babu i dedu da im čestitamo,samo rekao: ''Mama,ja ne mogu...''

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •