-
popodnevni spavanac
do kada djeca imaju potrebu za popodnevnim spavanjem, kakva su vaša iskustva?
meni Lukas počeo sabotirati spavanje poslje ručka koje je do pred par dana bilo rutinsko. I onda je oko 17-18 krepalina. Pa ako tad zaspi onda se probudi i show program počinje kad sam ja već spremna za spavanje
Uopće ne znam kako da se postavim
-
Andrej sa svojih 4,5 godine još uvijek spava popodne i vidim da mu je taj san potreban.
Tu i tamo se desi da preskoči dnevno spavanje (izleti, promjena dnevnog ritma, ili mu se ponekad naprosto ne spava), ali zato nema šanse da se to ponovi 2 dana zaredom. Ako jedan dan i preskoči dnevno spavanje, drugi dan je krepan umoran već u 12.
I imali smo nekoliko faza kad mi se činilo da će izbaciti dnevno spavanje, i trudila sam se da ga ne forsiram, ali bih ubrzo svaki put ustanovila da je to bila samo njegova želja za ne-spavanjem, ne i potreba
On taj san i dalje treba, a po svemu sudeći, trebat će ga još neko vrijeme.
-
Lea od treće godine ne spava po danu, a već je puno ranije željela prestati i nije spavala baš svaki dan.
-
Vrlo slično kao i kod Andrea od tanje-b...Roko će sad 4. i spava svaki dan,što doma,što u vrtiću..ne zato što mora,nego zato što ne može izdržati. Bilo je prošlo ljeto dana kad smo stalno bili na putu i po autu i dijete je izgledalo kao zombi od umora...zaista mu treba barem 45 minuta sna...voljela bi da vikendom odspava do pola 10-10 (ne zbog mene
) pa da ne mora spavati popodne da možemo ići gdje god,ali to je zaista rijetko s obzirom na ritam preko tjedna...dakle u globalu mislim da će još neko (duže) vrijeme trebati popodnevni san.
-
E da i mi smo imali sa tim nočne more.
On je prestao po ljetu a tada je imao oko 2,5 godine.
U biti je nekad spavao nekad ne ovisi kad se ujutro probudio.
Ali zato kad je zaspao spavao bi po 2,3,4 sata anevečer nebi išao spavati do ponoći
-
-
jan je prestao popone spavati s 2,5 godine...ne sjećam se kada je zadnji put zaspao popodne..nema te sile..pa čak i ako smo na putu s autom jedva zaspi...
...u vrtiću nema šanse da spava...on je jedino dijete iz grupe koje odmor provodi budan...
katkada ima krizice katkada ne..mi se već navikli a i on..navečer nekada ide spavati u 8, 9 pol 10 a nekada bogme i u 23 sata...nema pravila!
Ali najčešće (preko tjedna) u krevetu je do 22 h i budi se oko 8 pola 9 ujutro!
-
Osoblje foruma
f. je prestao spavati preko dana sa godinu i pol, a sudeci po njoj i k. ce njegovim stopama
-
dorian mora spavati popodne, ali se to spavanje pomice sve vise u kasno popodne, pa onda zaspe navecer u 11, ujutro se budi sve kasnije, zacarani krug.
al ako ga ujutro vodim van lakse i ranije zaspe popodne. i moje pijenje kave uzasno utjece na njega.
-
i L. ima 4,5 godine i jos spava popodne. Jes da zaspe oko 3 ali je budim maksimalno u 5. A ako ne spava kao osica je vec u 6 popodne.
-
Lovre će uskoro 4 godine i još uvijek spava popodne (recimo od 13 -16h). I svima nam tako paše. 8)
Nedavno smo bili na skijanju i (kako je išao u školu skijanja) nije spavao popodne. Nije bio nimalo grintav (jer je raspored bio full ispunjen i dinamičan) ali je navečer zaspivao bitno ranije nego inače.
Običnim danima mu ne možemo pružiti tako 'poticajan' raspored.
-
-
Max ima uskoro 6 godina i još uvijek spava popodne.
On uredno može izdržati dan bez popodnevnog spavanja, ali onda mu je noćni san puno nemirniji, sanja, plače, bori se..
Ali kad popodne zaspe, onda odspava 3 sata, pa navečer zujimo do 12.
-
moja cura spava popodne.evo danas kad je doma spavala je od 14.30-16,30 a kad je u vrtiću spava mislim od 12-14
-
Moja curetina od 5 god. bi jos spavala popodne da ja insistiram. Kratki su dani pa ih ne uspavljujem dok je zime. Ali ako slucajno zaspu odrmaju i po 4 sata. :shock: Vidim da je Mejri potrebnije popodnevno nego mom 3godisnjem tvrdoglavku. :?
-
popodnevni spavanac
Olja je prestala spavati po danu s 26 mjeseci, istog dana kada je prestala sisati. Obje su odluke bile njene, ja se nisam ništa pitala. Nikada joj poslije nije nedostajao taj popodnevni san, a i navečer joj se nikada ne spava. Sada je u nekoj groznoj fazi da ne može zaspati do 10, pola 11 navečer i još ja moram biti s njom u sobi jer kaže da ju je strah! A do negdjeprije je spavala od 8 do 8, i to - ja je odnesem u sobu, jedna priča i laku noć. A sada...To je već druga tema...
-
Erik je prestao spavati sa 3 , Ira sa 4. Dok su išli u vrtić imala sam problem što nisu htjeli zaspati do 11 na večer jer im je to popodnevno spavanje bilo previše.
-
moj m ne može izdržati kad dođe iz vrtića, valjda se tamo istroši i postane već nervozan oko 14 h. pustim ga da spava sat, sat i pol, ali onda, kao što tu puno mama kaže, nema spavanje do 23 h. što napraviti?
-
-
Mom Luki su 3,5 godine i već dugo kod kuće ni pod razno ne spava popodne ( ''vidiš da je dan...'') ali u vrtiću bez problema poslije ručka zaspe . Kući ga i ne forsiramo, ali bez obzira spavao ili ne danju,neveče ga prilično kasno ''sruši''-čak je i novu godinu s nama dočekao
-
i naš slavio novu godinu ko veliki. još iza ponoći jeo pašticadu!
-
Moj Lukas,kad smo nazvali babu i dedu da im čestitamo,samo rekao: ''Mama,ja ne mogu...''
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma