Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Alzaška pita

  1. #1
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno Alzaška pita

    Evo jedna ukusna i dekorativna pita od jabuka!

    sastojci:
    20 dag brašna
    10 dag maslaca
    1 žutanjak
    3 dag šećera
    1 navršak noža soli
    2 žlice hladne vode
    50-75 dag kiselkastih jabuka
    2 žlice limunovog soka
    10 dag šećera
    3 jaja
    1 štapić vanilije,
    1/8 l slatkog vrhnja

    Zamijesite tijesto od prosijanog brašna, maslaca, žutanjaka, šećera, soli i vode. Zamotajte ga u aluminijsku foliju i stavite ba 2 sata u hladnjak. Ogulite jabuke, prepolovite ih i očistite. Odozgo ih gusto zarežite nožem i natopite limunovim sokom. Zagrijte pećnicu na 200 C.Tijesto razvaljajte da bude debelo 4 mm, pa njime obložite dno i stijenku okruglog kalupa. Vilicom nabockajte tijesto po kojem poslažite jabuke. Pecite kolač 35 min. na drugoj prečki odozdo.. Istucite jaja i šećer u pjenušavu smijesu ( odvojeno žutanjak i bjelanjak pa poslije spoji). Prorežite vaniliju, izgrebite srž, pa zajedno s vrhnjem dodajte smjesi od jaja (može i vanilin šećer) Time prelijte kolač, pa pecite još 25-35 min.

  2. #2
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    jao, kakva divna, profinjena i zdrava verzija kolača kojeg ja radim na skroz nezdravi i neprofinjeni način

    naime, ja kupim smrznuto tijesto, čim malo odledi razvaljam ga s rukama, tj, potiskam do rubova malog pleha. na to narežem jabuke na ploške. prije sam ih slagala kao mozaik, sad više za to nemam vremena pa ih samo pobacam

    i to prelijem sa 2 vrhnja+1 jaje+tona cimeta i malo smeđeg šečera (izmiješano naravno)

    ajde baš ću si dati truda i napraviti po tvom receptu

  3. #3
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Evo moja se pece,meni je pita odlicna, a za sumnjicave cu staviti sliku!

  4. #4
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

  5. #5
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    stvarno svaka čast, prekrasna je.
    ja sam ju jela u Francuskoj i onda sama smišljala recept kako bi to moglo ići, pa je zato vjerovatno tako nikakav

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •