-
Ultra zvuk u trudnoći
Pozdrav svima i molim za savjet. Trudna sam 19 tjedana, i svaki put kada sam išla kod ginekologice (svaka 4 tjedna) gledala me je ultrazvučno. Dok moja prijateljica ima sasvim drugačije iskustvo i ne preporuča tako često ultrazvuk. Sada imam situaciju da sam se u 22 tjednu naručila na 3d ultrazvuk (u privatnu polikliniku, samoincijativno jer inače ne vodim trudnoću kod privatnika) ali me je i doktorica preporučila tjedan dana iza u Vinogradsku. Ja bih voljela otići na ovaj privatno a ne znam da li bi mi bilo štetno da odem na oba u tako kratkom periodu?
Pozdrav
-
re:
Tu su misljenja jako podvojena. Postoje neka istrazivanja koja su pokazala da je ultrazvuk stetan ili barem da ga dijete osjeti, no nisam citala detalje jer znam i da je koristan u dijagnostici, a i ja sam mirna kad vidim i znam sto mi dijete radi i da lijepo napreduje.
Ja idem kod svakog pregleda na UZV i to vrijedi za nas psihicki mir. A i sad imam neku komplikaciju koja se moze pratiti samo UZV-om, da nejdem na njega nebi niti znala da ju imam niti da trebam mirovati. A sad bas da bi isla bez nekog razloga 2x u tjedan dana, to nebi. Zasto te doktorica uopce slala u Vinogradsku? Ja bi joj otvoreno rekla da idem na 3D uzv i da nema smisla da idem tako cesti, te bi pokazala njima zasto te salje u Vinogradsku te neka oni na to obrate paznju, pa ces vidjeti sto ce ti reci.
-
Imas ovdje topic o odbijanju UZV u trudnoci:
Inace mislim da si na krivom mjestu postavila pitanje, ovdje su problemi u trudnoci, a koliko kuzim ti imas samo dilemu oko UZV. No moderatorice ce to sigurno prebacit gdje vec ide.
-
-
Zakljucat cu ovu temu jer postoji jos i ova http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...739&highlight= a ti karamela procitaj teme pa pitaj ne jednoj od njih sto te zanima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma