-
čarobni štapić
Dakle, rijec je i maskarama naravno. Kako napraviti ili gdje kupiti carobni stapic, zna li netko?
hvala
-
Ima u Turbo limaču, ali u kompletu sa nekim plaštem ili tako nečim.
-
Nije fora nabaviti (to moze svatko) nego NAPRAVITI...
Mi smo radili vise vrsta - od glinamola (izvaljati na 5 mm, kalupom za kolace izrezati zvjezdicu, utisnuti stapic, ostaviti da se osusi na radijatoru, pa onda obojiti ili ukrasiti glitter ljepilom). Stapica ima u Bauhausu, a za manju djecu vrijede i oni od raznjica ili kineski.
Kad je gotov, moze se ukrasiti sarenim trakicama i slicno. Nek dijete sudjeluje
Isto - zvjezdica (ili srce, ili glava goblina) moze se izrezati od debljeg kartona, dvostrano, pa dalje isto kao gore...
Za ambiciozne - treba uzeti prozirnu cjevcicu suplju (u ducanu s priborom za akvarije), unutra nasipati glitter ili sareni ukrasni pijesak - ima u Mandijevom ducanu i hobby art centrima) tako da ostane "lufta" . Vrhove zacepiti i zalijepiti.
SVE moze postati carobni stapic. Moji su sami kineske stapice omatali alu-folijom...
Napravite od toga prigodu da djeca nesto rade sama. Imam negdje slike gdje sam za cijelu gomilu klinaca pekla carobne stapice - umijesila malo zilavije tijesto, da se ne rasipa, pa onda izvaljala na 5 mm, izrezala oblike i u njih jos sirove ugurala stapice. Ispekla u pecnici i poslije ukrasila sarenim mrvicama (prilijepiti bjelanjkom) ili jestivim bojama.
Ima u knjizi Shane Brox "Magicna kuharica" ideja kako se izradjuju jestivi stapici, jestive metle i druge jako zgodne stvari. Moji decki to vec godinama rade sa mnom.
Sretno i dobru zabavu! Kod maskara je PRIPREMA jednako vazna kao i rezultat (djeca se tu obicno bolje zabave).
Toplo preporucujem IZBJEGAVAJTE kupovanje gotovih maski!
-
Dopuna gornjem postu:
DRVENIH stapica raznih promjera i presjeka ima u Bauhausu (vjerojatno i u Pevecu), hobby art trgovinama i trgovinama s modelarskim potrepstinama.
Moze se stapic napraviti i od fotokopirnog papira (zarolati) ali to nije jednostavno.
Cak i grana drveta moze posluziti kao carobni stapic - sto god dijete izabere!
-
Peterlin, ovo su jako dobre ideje.
Moja "vila" je sama radila štapiće. Uzela bi slamku, izrezala zvijezdu i selotejpom je zakeljila na slamku.
-
-
Znam da Mr.Hekop radi i da se može naručiti
http://www.mrhekop.com/Default.aspx?tabid=67
-
-
cure hvala na idejama,
peterlin super su ti ideje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke