Neznam tko piše te prijedloge za zakon ali iz priloženog mi se čini da taj netko nema pojma o struci ili smo mi to krivo razumili.

Ako se ne izvade svi folikuli u pravilu nema nikakve štete po zdravlje jer oni ionako pucaju kao kod svake ovulacije. Ali je potanje dali se u svakom izvađenom folikulu nalazi "upotrebljiva" jajna stanica. K tome nema ligike da se idu opliđavati samo tri jer ionak se sve ne uspiju opliditi, (u mom slučaju bilo 7 jajnih stanica oplodile se 3, do blatociste došle 2).

Dalje, koliko sam upoznata sada vraćaju samo do 3 "zamatka", navodno po zakonu. Mislim da je to ok. Ima veće šanse da se koji primi, vraćanjem jednog šta smo dobili? Ništa! Da višeplodne trudnoće jesu rizik to znamo i sami, ali ako amerikanci nemaju zakonom propisan broj koliko zametaka vratiti, pa vraćaju i po 8 (jesu daleko ispred nas) onda nama ova tri nebi ipiak trebala biti neki problem.

Mada kao što su neki već spomenuli mislim da će se o tome još puno pričati i vjećati, tako da ćemo se ipak da donošenja tog zakona načekati.