Ako netko od ovih zakonodavaca škica tu po forumu htjela bih naglasiti da sam ovaj mjesec za IVF postupak ostavila između 3000 i 3500 eura Slovencima, da sam te novce kao državni službenik dobila iz proračuna i da si zbog toga ne mogu kupiti kuhinju i da neću moći platiti ljetovanje na Jadranu i da nisam jedina. Dio novca sam platila klinici, dio novca apoteci jer su u Sloveniji jeftiniji lijekovi i dio novca na hranu i odjeću u Sloveniji jer kad sam već bila tamo i kad guram postupak uz posao i jedva stignem sve to, na brzinu sam si shopping obavila. 2 odlaska u Sloveniju po lijekove (Gonale) = 2 shoppinga špeceraja, 4 UZV = 4 shoppinga, 8xkava u Sloveniji, 2 ručka u restoranima, neki moraju i noćiti u Sloveniji.
Tu su i Belgija i Austrija i Češka i Slovačka i sve nas je više koji se susrećemo s ovim problemom i odreći ćemo se trošenja u Hrvatskoj (srećom pa imam tu mogućnost) da ostvarimo svoju sreću. Nema nikakve šanse da bih ja koja sam dobila minimalno 5, 15 i 16 stanica u tri postupka išla na stimulaciju u Hrvatskoj da se igraju s moje tri stanice, a ostale pobacaju.
Ova fora s otkrivanjem bioloških roditelja je totalno freaky. Malo normalnih ljudi će biti spremno donirati stanice pod takvim uvjetima, tako da su se tu osigurali, nema šanse da to zaživi, barem ne među populacijom koja je u stanju normalno rasuđivati.

Što se tiče izvanbračnih zajednica mi se čini da ovakvim restrikcijama samo daju ljudima povoda da budu snalažljivi u našem duhu. Sigurno svi imaju nekoliko ideja kako riješiti taj problem u svom slučaju.