-
Ako ovaj zakon zaživi to će značiti da u RH postoje dvije kategorije građana (zanemarimo sad onu neprimjetnu rečenicu iz Ustava koja kaže da su svi pred zakonom jednaki).
Jednoj je kategoriji dopušteno stvaranje viška embrija te ih slobodno mogu pobaciti ako žele i to u fazi kad im već kuca srce i formirana je većina organa, počinje funkcionirati živčani sustav, pokreću ruke i noge...
Drugoj se kategoriji ograničavanjem broja embrija i zabranom zamrzavanja onemogućuju optimalni uvjeti za postizanje trudnoće.
Razlika između prvih i drugih je samo u tome što prvima za začeće ne treba medicinsk pomoć. Ne znam kako vama, ali meni ovo izgleda jako diskriminirajuće. Nadalje, ako izvanbračno začeće inače nije protuzakonito, kako je moguće da će za jednu kategoriju ljudi ipak biti? Jesmo li zaista svi jednaki pred zakonom? Ne bih rekla.
nikka, to i mene zanima, ali nitko ništa ne govori. Zakoni se ne bi smjeli primjenjivati retroaktivno, iako je kod nas svašta moguće. Idem u utorak na VV pa ću pitati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma