ninanana prvotno napisa
Hm. Čitam ovo i ne znam gdje sam Zaposlenik sam JLRS i vidim da je naš sindikat na prvom mjestu onih koji su potpisali ugovor Rodila sam 05.09.2008, dakle nakon stupanja na snagu zakona o isplati ove naknade. U to vrijeme naša je općina bila potpisnik Kolektivnog ugovora, sada više nije. Istekao je i nikom od rukovodećih nije u interesu da ga obnovi, naravno. Putem sindikata sam istjerivala i pravo na naknadu za bolovanje dulje od 90 dana i jubilarn naknadu.
Imam li pravo retroaktivno tražiti isplatu ove naknade za rođenje djeteta?
Nisam ni ja najsigurnija, Sindikat državnih i lokalnih službenika je potpisal taj Kolektivni, al čini mi se samo za zaposlenike u DRŽAVNIM tijelima, a posebno su lokalne jedinice mogle potpisati taj ili sličan kolektivni ugovor...
Kolektivni ugovor (ne zakon!) o kojem govorimo (koji predviđa novčanu pomoć za rođenje djeteta) potpisan je 31. srpnja 2008. godine i to na 4 godine. Ako ga je tvoja lok jedinica potpisala, nisam baš sigurna da ga je nakon par mjeseci mogla raskinuti :? Vjerojatno je istekel neki prijašnji Kolektivni kojeg je tvoja općina bila potpisnik, a ne taj...