Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Jede ono što joj treba?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Jede ono što joj treba?

Čini mi se da sam čitala negdje da kad trudnice imaju želju za određenom hranom znači da im treba neki od sastojaka te hrane, pa me zanima da li tak nešto vrijedi i za bebe.

Paula je do prije cca. mjesec dana svaki dan jela za ručak kuhano povrće, od početka dohrane i ja sam bila sretna kak svo povrće voli jesti i kaj sam ju navikla da to svaki dan jede a ne neko smeće. Uvijek je to bilo u kombinaciji s malo mesa, krumpira, riže, palente itd. Počela sam raditi prije 2 mjeseca i ona je prvih mjesec dana svaki dan smazala ručak.
    Već su mi je svekrva koja ju čuva govorila kaj samo to povrće jede.

Zadnjih 3-4 tjedna ne želi više to okusiti. Ujutro pojede zobene pahuljice i pahuljice od 7 vrsta žitarica, nakon toga jede kruh s margom, mandarine/klementine, pojede voćnu kašicu (bez šećera), i popodne opet žitarice s mlijekom jer ništ kaj joj baka skuha neće jesti iako je gladna. Za večeru joj skuham jabuku ili jede opet kruh s margom i/ili marmeladom (bez konzervansa i šećera).

E sad, taman negdje prije mjesec dana bili smo kod pedijatrice koja je rekla da P. preslabo dobiva na težini, jer kad je postala fizički aktivnija dosta je smršavila, i da mora u svakom obroku jesti ugljikohidrate. I ona sad tak jede. I u voćnim kašicama koje jede ima rižinog škroba.
    Čini mi se da se zdebljala od kad tak jede. Osim toga cica od pol 4 nadalje kad ja dođem, navečer i po noći.

Ne zabrinjavam se puno zbog takvog načina prehrane, zato jer mislim da je faza i da će se uskoro predomisliti, ali me zanima da li dijete osjeća što mu treba pa traži takvu hranu. Bili smo i na kontroli krvi kad smo išli na sistematski i krvna slika joj je savršena, željezo na gornjoj granici, pa joj onda valjda povrće i meso ne treba. :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da to vrijedi za sve nas, trudne i netrudne, bebe i odrasle
    samo je pitanje tko i kako sluša svoje tijelo

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Jede ono što joj treba?

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    ali me zanima da li dijete osjeća što mu treba pa traži takvu hranu.
    Mislim da da, cak u onim linkovima o Baby led weaning se negdje spominje da kada bi smo stavljali ispred djeteta na izbor hranu da bi ono uvijek izabralo upravo ono sto mu treba.
    Mene takoder to ne uzrujava, mislim da je normalno sto ona recimo ima 'faze' kada jede recimo iskljucivo ugljikohidrate, ili iskljucivo povrce, ili samo meso ... ne mijesam joj se u izbor, ali u ponudu da dakle ako taj dan npr. imamo telecu juhu, nemam nista protiv da iz te juhe izabere ono sto joj odgovara pa bila to samo tekucina, ali ako ne zeli juhu ne pravim od toga dramu nego joj nudim kasnije isto i ne kuham nesto drugo da bih ponudila bilo sta samo da ona na nesto zine.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se trudim ne nuditi nešto drugo, ali svejedno neće i onda kad je gladna me vuče za majicu i traži cicu. Kad je s bakom, ona pokušava ne nuditi ništa drugo nego joj da jesti kasnije, ali joj da drugu hranu kad vidi da je stvarno gladna i pokazuje da hoće u hranilicu, a ne želi blizu ustima ono kaj joj je skuhala. I onda je cendrava jer je gladna i hoće jesti, pa joj mora dati ono kaj voli.
    Probali smo joj dati da sama jede, ali ne pali. Jede samo ono kaj hoće, npr. mandarinu ili kruh sama jede bez problema, ali nema šanse da si stavi u usta kuhanu mrkvu. Ili meni stavi u usta ili baci na pod.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ću samo reči, da se iskreno nadam da je tako, da jedu što im treba. Mi stalno imamo neke faze. Povrtna, voćna, mesna, jajofaza,...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •