Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Zdravlje, tegobe, bolovi i brige

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Zdravlje, tegobe, bolovi i brige

Drage moje,

Otvorila sam ovu temu, jer mislim da je nama mamama anđela možda lakše o tegobama nakon poroda govoriti međusobno, nego na Pdf-u gdje mame koje imaju djecu, pričaju o tome. Iako znam da i među nama ima vas sa prekrasnom bebicom uz sebe

Ja sam krvarila jedno 2 i pol do 3 tjedna nakon poroda. Nosila sam steznik svo vrijeme, i nakon 3 tjedna mi je krvarenje prestalo, s tim da je taj 3 tjedan zapravo više bilo kao nekakav lagani smečkasti iscjedak. Sada, sam nakon 10 dana opet dobila crveno krvarenje koje je trajalo 1 i pol dan. Da li je moguče da je to menga? I ako jest, kako to da je tako kratko trajala? Kakva su vaša iskustva?

Moderatorice slobodno me špotaj ako samo otvorila nepotreban topic, al meni je zaista lakše to pitati ovdje nego na "Nakon Poroda". Čak mi je teško uopče čitati druge Pdf-ove

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm... pa ne znam bas da je menga, meni je nakon poroda mog andela krvarenje trajalo 3 tj. pa sam otisla na pregled i ustanovili su da ima ostataka posteljice pa sam morala na kiretazu. Nisam imala nikakve simptome, ni temperaturu ni bolove. Ustvari je atj pregled na koji sam poslje otisla bio rutinski pa su se ostaci slucajno vidjeli na uzv.

Ne bi te htjela plasit ali mozda da popricas s ginicem.

A opet, s druge strane, ako ti je to i bila menga mozda je kratko trajala zbog stresa.
    Ja sam svoju prvu dobila mjesec dana nakon te kiretaze.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Roza, meni je krvarenje trajalo otrpilike 3 - 3,5 tjedna, i jednako nakon toga sam dobila nekakvo crveno lagano krvarenje. kad sam tjedan - 2 nakon toga bila kod ginekologa rekao mi je da je to bila menga! ne znam da li je i kod tebe to slučaj! :/

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bzara tako je nekako i meni. Skroz lagano, i evo danas opet samo malo kafenkastog na ulošku. Koksy strašno bi mi bilo da moram na kiretažu nakon svega, pa se stvarno nadam da neču djelit tvoju sudbinu. Pogotovo što mi je doktor nakon prvog poroda sa Tijom radio kiretažu bez anestezije nakon poroda jer nije sve izašlo :shock: NIKAD goru bol nisam osjetila!!! A kako zaista ne osječam nikakve tegobe i sve je za sad OK, nadam se da nije ostalo nikakvih zaostataka. Imam pregled tek negdje krajem 2 mjeseca u Grazu. Mislite da bih trebala ići prije "just in case"?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da ako nemaš bolova i temperaturu da još malo pričekaš s odlaskom gin.Sve je to normalno čišćenje,možda je bila prva menga pa je zato kratko trajala i taj smećkasti iscjedak je vjerovatno još malo čišćenja prije "prave"menge.Nepravilna krvarenja znaju potrajati i do 2 mjeseca nakon poroda a onda bi sve trebalo biti u nekom redovitom ciklusu.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Pogotovo što mi je doktor nakon prvog poroda sa Tijom radio kiretažu bez anestezije nakon poroda jer nije sve izašlo :shock: NIKAD goru bol nisam osjetila!!!
    :shock:
    pa to je strašno! meni su nakon poroda s Matkom odmah zvali anesteziologa kad su vidjeli da posteljica ne izlazi! moram priznati da su doktori bili divni! uvijek ću im biti zahvalna na tome

Roza, par mjeseci nakon poroda, već su mi se menge bile unormalizirale, usred ciklusa krenulo je neko krvaruckanje! kad nakon par dana nije stalo otišla sam kod ginića, pregledao me je sve je bilo u redu, čak je i ovulacija bila! kaže on da je to normalno, i da ipak organizmu treba vremena da se očisti i da se vrati na staro!
    slažem se sa mari32 sve je to vjerojatno dio čišćenja organizma!
    mislim da ne moraš ići kod doktora još!

drago mi je da si otvorila ovaj topic!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala cure još jednom.
    Ja isto mislim da je menga, evo danas opet crveno. Pogotovo jer sam u prvih 7 dana od poroda zaista imala mega čiščenje, i baš sam imala te komadiće koji su izlazili, tako da vjerujem da sam se očistila.

Da, zamislite, meni je mamlaz radio kiretažu bez anestezije. Katastrofalna bol, al ne pretjerujem. Ja nisam tad pojma imala što je to, i kad sam svojoj doktorici rekla što je sve ovaj napravio, ona poludila! Govori da nikad u životu nije čula da se žena kiretira bez da ju se uspava!

Tako sam sretna da sam sad našla ovog doktora u Grazu. Došao me vidjeti odmah 5 dana nakon što sam rodila Ivana i Olivera. Ispričao mi je priču o djevojci koja je prije nego ju je on počeo voditi, izgubila 7 beba u veoma visokim trudnočama, sve od 5 do 9 mjeseca trudnoče. On joj je pronašao uzrok, i 8 put je rodila prekrasnu veliku curu u 39 tjednu trudnoče

A dok smo pričali, ležim ja u sobi, uplakana, sva izmrcvarena, i on meni pruži ruku i govori, obečavam ti, napravit ču ja mamu od tebe Uh, iz njegovih usta u Božje uši!

Opet sam se raspisala

Poljubac drage moje

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo da prijavim da meni menga još traje, i danas i jučer je to zaista prava menga, crveno sluzasto krvarenje. Čitala sam da je to navodno nakon poroda normalno kad žena ne doji. Neke cure čak znaju imat toliko jake menstruacije da im traju po 9 dana i svako 1 sat moraju mjenjat uložak :shock: a meni je danas recimo slično tome, svako 2 - 3 sata se moram mjenjat. Za sad ništa ne boli, samo onaj napuhnuti osječaj i nelagoda, lagano sam nervozna/depresivna...samo se nadam da se nije ništa zakompliciralo. Ali izgleda ko najobičnija m pa dal da se brinem ili ne? Evo to sad traje več 4-5 dana a zadnja 2 baš pravo...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam dosta dugo krvarila...pa se pretvorilo u smećkasti iscjedak i onda sam 28.01. (točno mjesec dana nakon poroda) dobila menstruaciju koja još traje i bila je obilnija nego su mi menstruacije inače..

to je valjda ok...ja sebar nadam. jasam naručena 12.02. na pregled i ultrazvuk, baš me zanima dal će sve bit ok...nadam se da unutra nije ostalo ništa što netreba...

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Dosta dugo krvarila tak da mi je dr.dao hormonalnu terapiju do 1.menge da se sve to malo stabilizira.Poslije sve ok od dužine ciklusa,ovulacije,trajanja m unatoč tome što je bila riječ o sepsi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

_anci_ evo kod mene identična stvar. Rodila sam 27.12 a mengu dobila 29.12, i danas još traje, i dosta je obilna. Zvala sam gin. i rekla je da je to normalno, i da je jako obilna jer se maternica još uvijek nije skroz smanjila...i da če sljedečih nekoliko bit obilnije. Sve dok ne boli, nema febre ni trudova dobro je.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ispravak, mengu samo dobila 29.01 ne 29.12

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nema ni kod mene nikakvih bolova...znači to je sve ok...ajd barem to

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure, u kakvom su vam stanju prsa nakon trudnoće, pa bromergona i svega ostalog?
    naime, ja sam uvijek imala lijepu trojkicu, bez obzira na moje kile, koje su uvijek bile tako malo manja brojkica!
    uglavnom, u prvoj trudnoći su mi prsa bila baš jako velika, ono, veća četvorka, i nakon poroda i bromergona samo sam se ispuhala. ajde bile jesu male ali ne tako strašno. međutim sada nakon drugog poroda pa opet druge kure bromergona, ja sam si baš jadna! imam skoro pa jedinicu. i vidim da dobivam polako grame, ali prsa su mi koma, tj. nemam ih! i baš žalim za tim danima kad je bilo sve lijepo, okruglo, a ne ovako daskasto!
    morala sam vam se pojadati!
    jel ima netko takav problem?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja Bzarice, što bi ja dala da sam daska! Meni sve nabujalo, a sise još uvijek 2 broja veče...ma dizaster. A dobila sam danas prospekt o nekoj novoj dijeti, možda ju provam.

Inaće, nisam pila bromergon sada, nego neki lijek koji mi je donjeo ovaj gin iz Austrije...super mi je, puno bolji od B jer je u 2 dana nestalo svo mljeko, nisam oticala nit sam se morala izdajat nakon toga. 2 male tabletice, popiješ odjednom.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Rozica, imam ja ideju! da mi obavimo neku primopredaju kila uz jednu finu kavicu u zagrebu?
    jel ti živiš u zg ili u du?
    joj draga moja, vjeruj mi živjeti sa deficitom nije niti malo ljepše nego živjeti sa viškom! ma najviše me pati nedostatak ženskih atributa, baš si izgledam jadno! kao da imam 15-16 godina, a ne da sam u tridesetima!
    jooooj! glupo mi je kukati, ali moram vam se malo pojadati!

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eh, a ja sam mislila da je suludo da se opterećujem izgledom, ali ne mogu ne primjećivati očito. Meni još sve izgleda nabreklo, ali i opušteno. Koža na trbuhu visi (nisam nikada bila daska, ali nisam ni visila), grudi su se spustile i ispuhale, noge mi se spojile u bedrima (ali ne mogu razbijati orahe ) - kaže mm od guze koja se također spustila... kao da se gravitacija pojačala...

ja sam isto dugo krvarila - oko 3.5 tjedna, i to sve sa nekim komadima, sluzi i krvi...
    prošli tjedan mi je bila kao m, ali 2-3 dana, sasvim prozirno, skoro ništa...

ali, cijelo vrijeme imam neki čudan sluzavi iscjedak, bijeli do prozirni, nema mirisa, ne djeluje sumnjivo, ali je ponekad jako obilan... ne brinem se, ali gotovo da su mi svakodnevno potrebni dnevni ulošci...

spremam se kod gin. ovih dana, ali imam problem - sa prošlom gin. smo završili jako ružno (išli smo privatno), i htjeli bismo kod nekog drugog, ali još nisam dobila niti jednu preporuku od cura sa kojima sam pričala...tako da se još uvijek raspitujem...ako koja zna nekog dobrog u Rijeci, slobodno javite!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Falilo mi je informacija s čisto fizičke strane nakon induciranog poroda u 28 tj. dijete mrtvorođeno pa ako nekome ikada pomogne neka ostane zapisano. Meni je bio prvi porod pa onda nisam imala nikakvih iskustva.
    - krvarenje - jako 2 tjedna ; zatim se smanjilo i curkalo još 2 tjedna; mensturacija nakon 40 dana; u početku su bile puno duže i obilnije, često s iscjetkom i po 10-12 dana.
    - prsa - prvih 2 dana ništa; nakon toga buknule; nisam ih mogla nositi koliko su bile teške, velike, bolne; preporuka iz bolnice - ne raditi ništa (ne izdajati, ne masirati, ne tuširati toplom vodom), samo hladiti s mokrim ručnicima 15 minuta pa onda svako toliko. Nositi čvrste grudnjake (ja nosila i po dva). Naravno stezalo me i boljelo ali kako bi god malo "pustila" prsa bi samo jače narasla. Agonija je traja 8 dana - onda se samo odjednom ispuhalo. Postoje tablete, nisam ih dobila odmah a kako piše da im je djelovanje najbolje ako se uzmu unutar par dana - odustala sam od njih.
    - ležanje na trbuhu da malo vratim trbuh u normalu; trebala nabaviti steznik al kak nisam izlazila iz kuće onda nisam mogla
    - kad sam se rješila prsiju, hormoni su me toliko tukli da sam tjedan dana samo plakala. Bez razloga. Plakala dok sam jela, plakala dok sam prala zube. Suza za potop. I to je prošlo. Mislim i dalje sam plakala ali to je ipak bio neki privatni trenutak kad sam sjela sama sa sobom i žalovala za curom, a ne nekontrolirano cmoljenje. Treba pustiti da suze same presahnu.
    - zaprla sam se u kuću i niti sam mogla van niti sam nekog mogla pustiti u svoj "svijet"
    - wc - nema kihanja, kašljanja i ostalog a da ne pobjegne. Trčati češće na wc, nema drugog lijeka.
    - nema izležavanja u toploj vodi, kupanja, saune i ostalih sličnih stvari.
    - 6 tj. ginekološki pregled, saznala da mi je stjenka vagine popustila i mjehuh malo zadire gdje ne bi smio. Tada mi je bilo jasno zašto me "tamo dolje" nešto smeta svaki put kad se npr. iz ležećeg uspravim u sjedeći položaj (ono, nešto se namješta)
    - 6 tj. počela sa sexom zato što sam htjela, nije me ništa boljelo itd. Bih i ranije ali se nisam usudila da ne navučem kakvu infekciju.
    - 2 mj. generalka na zubima - 2 karijesa i još koješto
    - 2,5mj joga, kegelove vježbe - prije se nisam usudila a i nisam baš ni mogla; potražila psihološku pomoć
    - 3 mj. generalka, krvna slika, urin, brisevi, papa, uvz grudi
    Nije da sve to morate raditi ili proći.

Po sadašnjem zakonu, ako ste zaposlene, možete biti 3 mj doma (bude i par dana više, ovisno kad ste rodile), treba predati molbu u HZZO uz otpusnicu iz bolnice. Ja sam još upisala dijete i u maticu rođenih, dala joj ime, izvadila rodni list (jest, piše da je mrtvorođena ali piše i njezino ime). To mi je bio više psihički čin. Osvisno od slučaja do slučaja taj papir poslije može i koristiti.
    Meni je trebalo svih 3 mjeseca "sastavljanja" da osvanem na poslu i ponašam se uobičajeno.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja sam rodila 20.05., krvarenje dva tjedna pa se smanjilo pa nakon 5 dana jako pojačalo.Tada dobila ergometrin 6 dana i onda stalo.nakon toga u 7.mj prva menstruacija .bolila me,a li tada sam krenula s pilulama Yaz .Uzimala sam ih 5.mj a onda stala (jednostavno nisam baš za hormone) sada koristimo prezervative.menstruacije su ok, svakih 30 dana.(traju 4-5 dana) Pregled u ginbek sve ok, sistematski , krv sve ok.Samo što ovaj put višpe primjetim sluzi u vrijeme ovulacije ,prije nisam primjećivala.

a prsa? dva tjedna brpmergon, sve ok a onda opet nabrekle, mlijeko curi(ja psihički ajme) a onda opet brpmergon mjesec dana.
    Eto, a uz to još nakon poroda užasno hemeroidi točno oko 2 tj.Užas!

Mrvica2403 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kod mene je bilo svega, prvi porod inducirani u 20tj primila neke inekcije za trudove od kojih sam imala proljev i povraćala trajalo je cijelu vječnost i bila sam previše iscrpljena da bi mi na kraju doktor rekao da je ostao dio posteljice, kiretraža na živo.Bol neopisiva, doktor cijeli krvav kao da radi u mesnici, sreća mu je da ga više nikad nisam vidjela jer ne bi odgovarala za svoje postupke! Krvarenje jako obilno ali nije dugo trajalo, menga mi se ubrzo vratila u normalu. Drugi porod 28tj trudnoće, saznajem da mi je beba umrla, trudovi dolaze sami nakon što su mi izvadili ponte od serklaže, sam porod nije trajao predugo jer sam ja danima imala trudove ali se nitko nije previše obazirao na mene. Nakon poroda strka, mjere mi temperaturu, dobivam sepsu jer je beba bila predugo u meni mrtva. Pijem bromergon još neko vrijeme, krvarim manje nego prvi put ali traje dosta duže. Odlazim na pregled nakon cca 40 dana ali nešto s maternicom nije u redu, moram doći opet nakon još jedne menge jer postoji mogućnoist da više nikad neću moć ostat trudna. ne moram vam ni govoriti koliko mi je to izazvalo još dodatne boli i muke. Nakon što sam napokon saznala da je ipak sve u redu sretna sam zbog toga ali me hvata depresija iz koje sam se jako teško izvukla, ne znam što bi da nemam mm koji je najbolji na svijetu. Treća trudnoća carski rez zbog bebe, bolovi nakon carskog i spinalne anastezije užasni, bol zbog straha za život moje curice neopisivi.Krvarenje obilno ali nije trajalo predugo. Po izlasku iz bolnice doktor mi je naredio mirovanje, ali ja nisam imala vremena za to, svaki dan 3 tjedna izdajanje i dva puta odlasci u bolnicu...a kad se moja mrvica preselila među anđele odmah su mi propisali bromergon, brzo mi je djelovao ali sam se morala malo i izdajati prvih nekoliko dana...3 mjeseca nisam išla na posao, trebalo mi je malo mira...

CRomy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne znam da li netko od vas imao ovakav slučaj, ali eto da pitam..... Mene i poslije prvog i sad poslije drugog poroda užasno boli trtica, toliko da ne smijem sjediti na stolcu bez velikog mekanog jasuka, jer ako sjednem na tvrdi stolac duže od 10-ak min ustajem se sa mukama, suze krenu od boli, što od fizičke, što od psihičke, jer to mi ne da se niti na tren opustim i ne mislim.....
    Taman mi se poslije prvog poroda bol smirila i onda sve opet ponovo.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cromystvarno ne znam što bi to moglo biti. Pogledaj to.
    ja jedino nisam mogla sijediti zbog hemeroida.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mrvicaja u prvoj trudnoći s Klarom nisam imala nikakve tegobe.
    a u ovoj u 28.tj kontrakcije i otvaranje pa smanjenje i onda opet kontrakc.Kad bi govorila mom dr rekao ma nije to ništa. sve više smatram da sam trebala biti hospitalizirana s obzirom na rh imuniz, rizična trudnoća, pa otvaranje.
    I onda dođe onaj koban dan i oni me pitaju: "od kada imate ove kontrakcije?"
    Ej!!!Htjela sam im reći : Vi ste svi ludi! pa sve sam im govorila....

Mrvica2403 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

klarita ja mislim da nažalost puno trudnoća loše završi krivnjom doktora. Ja sam u drugoj trudnoći ležala u bolnici mjesec dana jer sam imala rizičnu trudnoću,serklažu i sve ostalo što sam već navela, a doktor me u to vrijeme nije niti jednom pogledao na uzv, možeš li vjerovat??! A kad je stigao nalaz obdukcije rekli su mi da je moja Nina bila potpuno zdrava, samo je pupčana vrpca bila kratka. Da mi je doktor pomno vodio trudnoću mislim da bi sad bar imala moju Ninu , jer mi je prvu trudnoću doktor na vrijeme primjetio da nešto nije u redu, a zadnju je ginekolog učinio sve što je mogao ali mislim da su pogriješili pedijatri,jer kako to da beba odlično napreduje, da više nije na respiratoru, da nam govore da će uskoro kući a onda nekoliko sati kasnije nas zovu da umire???

norah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja sam bila u bolnici mjesec dana prije poroda. bebe su rođene carskim u 26 tjednu. inače trudnoća s trojkicama je rizična i morala sam ležati cijelu trudnoću.
    dakle, prošlo je malo više od mjesec dana a ja još uvijek krvarim prilično, nije nikako ni stalo. bolovi su i dalje grozni. rez užasan jer nije zarastao.
    osim hematoma s obe strane, imam i nekakve loptice u guzi (dr.kaže da su od inekcija) koje strašno bole.
    ne znam ni sama gdje sam....nemam snage ni u ginekologa ići, ne vjerujem im ništa više.
    ??????

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

norah bas mi je zao sto si nam se pridruzila ja sam isto svoje blizance rodila sa 26 tjedana i jos koji dan, doktori su rekli da smo jos 2 tjedna izdrzali da bi sve bilo drugacije tako da te potpuno razumijem. sto se tice krvarenja mislim da se nemas sta sekirati normalno je da se cisti 40 dana, tako sam i ja i onda sam odmah 40 -ti dan dobila pravu mengu. sto se tice reza tu ti nista neznam ja sam rodila prirodnim putem.
    kod tebe je to jos svjeze, prolazit ces kroz razne faze ali imaj na umu da vrijeme stvarno cini svoje( u smislu da nikada neces zaboraviti pa niti jedan dan ali ces nauciti zivjeti i funkcionirati sa tim) ja sam osobno vjernik i tako mi je lakse jer znam da je njima bolje gore i da cemo biti skupa jednog dana)
    drzi se draga i pisi kad god ti dodje , tu smoooo

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

norah ja sam nakon zadnjeg poroda (25.11), isto CR (drugi po redu) krvarila ravno 2 mjeseca...u to vrijeme sam odradila dvije M i tek nakon što je druga stala stalo je i krvarenje...bila sam kod gina na pregledu 6 tjedana nakon poroda i rekao je da nekima jednostavno treba duže da se očiste...i meni je ovaj put rez katastrofa (doduše kratko je prošlo od prethodnog, točno godina dana), stalno me bolilo cijelo vrijeme krvarenja...valjda bi životinju bolje sašili...

norah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala vam, strah me novog poroda i oplodnje.
    sada više ne smijem staviti 2 ( kao šta sam napravila u ovoj trudnoći, gdje se jedna podijelila i dobili 3 anđela) oplođene stanice nazad, nego samo 1.
    strah me da i s jednom bebom ne pukne šta je rezano......koliko misli, da bar mogu raditi!!!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

norah šaljem ti veliki zagrljaj
    jako mi je žao draga

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

norah strasno mi je zao zbog tvog gubitka. malo se odmori, psihicki i firzicki, pa onda razmisljaj o novoj oplodnji.. nemoj sad brinuti koliko ce ti vratiti jajnih stanica... virujem da ces i ti jednog dana drzati svoje mirisljave smotuljke... danas je sve to jos uvik jako frisko.... nemoj se bojati novog poroda....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure ja bi opet bebu. da vas podsjetim, kiretaža prije 4 mjeseca zbog hidropsa u 14.tjednu trudnoće. Ginić mi je savjetovao 6 mj, sad su prošla 4... menge dolaze uredno, jedino malo duže traju... nikakvih tegoba nemam.... je li koja od vas ostala trudna i za manje od 6 mj od kiretaže?? Luda saaaaaam...... toliko opet želim bebu a toliko me opet ujedno i strah da se hidrops i komplikacije ne ponove....

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

iva1602 meni su nakon poroda i kiretaže u 20tt u bolnici rekli da mogu za 3 mjeseca planirati trudnoću što se tiče fizičkog dijela (povrat tijela u normalu), a psihički da bi bilo dobro pričekati 6 mjeseci. Ja sam isto htjela što prije novu trudnoću, ali kod mene to ne ide spontanim putem već uz pomoć medicine, pa se to zbog razno raznih razloga odužilo na više od godinu dana...
    A što se tiče straha, ja i sada strahujem i svaki dan gledam u wc papir je li sve ok. Mislim da nakon takvog iskustva koje mi mame anđela prođemo, ne možemo imati normalnu bezbrižnu trudnoću...

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

iva evo draga ja sam 6 mjeseci nakon carskog krenula opet u akciju! tako da vjerujem da fizički si ti potpuno spremna! nažalost strah će postojati, i bit će dana kad ćeš biti bolje i kad ćeš biti gore, ali nažalost jedino što možeš je biti pozitivna i vjerovati da će sve biti dobro!
    meni su 2 bebe umrle od hidropsa jedna u 35. a jedna u 27. tt., tek nam je Nia došla bez problema!
    moram ti reći da vremenom nećeš postati hrabrija, jednostavno treba skupiti snage i probati!
    a mi sve ovdje ćemo biti uz tebe, i bodriti te i vibrati, i veselo te ispratiti u rodilište i čekati da nam javiš da se rodilo jedno prekrasno malo biće!

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Tibi sta se desilo pa si imala kiretrazu u 20 tt; zanima me jesi li se prerano otvorila ili...?ja sam se prerano otvorila sa 26 tjedana ali nisam imala serklazu niti sam bila na ljekovima za zatvaranje. nekako kad vidim sta ti se prvi put desilo a sada si i to sa bliznicima dosla do 36 tjedna , ma super zeno, dajes mi nadu da cu i ja jednog dana uspjeti

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bzara draga hvala ti na podršci!!!! kopka me to što nisam saznala razloge hidropsa... beba kromosomski zdrava, sve 5.... nije mi jasno.... moj ginić me ni ne šalje na neke specijalne pretrage jer imam već jedno dijete i ovo je kao samo loša sreća bila....

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

latika ma naravno draga da ćeš uspjeti , da, prerano sam se počela otvarati pa je došlo do poroda i kiretaže, nisu se trudili ništa poduzeti da se to eventualno spriječi uz objašnjenje da je sve u Božjim rukama i neka priroda učini svoje!
    U ovoj trudnoći sam se isto počela otvarati u 21 tjednu i odmah su mi napravili serklažu (u drugoj bolnici). Kod mene je očigledno problem insuficijencije cerviksa zbog čega dolazi do otvaranja... Nakon učinjene serklaže prepisali su mi strogo mirovanje, a imam i dosta bolničkih dana iza sebe, ali sve se to nekako prebrodi kad se zna da stižu bebice u zagrljaj

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ma meni ginekolog nikada nije mjerio duzinu cerviksa
    samo bi prstom vidio da sam izvana zatvorena, a sve se kod mene odigralo za 1 dan, dobila trudove, trk u bolnicu i rodila.
    jooj pozitivno ti zavidim na ponovnim bliznicima i ja bi opet dvije bebice da me lupkaju

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Tibi prvotno napisa Vidi poruku
    latika... sve se to nekako prebrodi kad se zna da stižu bebice u zagrljaj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •