Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Americke osmorke

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Americke osmorke

http://news.yahoo.com/s/ap/20090130/...e_us/octuplets

Citam ovo i razmisljam kako je zivot zaista pun iznenadjenja.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma predivno! Samo sto je meni prvo palo na pamet kako ce oni s 8 malih smotuljaka...Ko ce to dojit, presvlacit, nosit...uff!
    Ali ipak, predivno!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je :? što je ona sa već šestero djece kod kuće išla na fertility treatment

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Osam malih smotuljaka i jos sest starijih! To je pravi izazov za roditelje (nije mi jasno iz ovog teksta sta je sa ocem, jer ako sam pazljivo citala majka zivi sa svojim roditeljima)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su prvo na pamet pale poteskoce u razvoju zbog ranog rodjenja i vjezbanje s njih 8 :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A meni nevjerojatnost da su otišli u postupak sa 8 embrija.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je to malo neodgovorno, ali eto..

osmero djece moraju imati neke poteškoće u razvoju ako su već i blizanci povećanog rizika, a ako ih doma još ima 6..?

uopće mi to nije slatko..al valjda samo u americi, bit će nešto slično onoj familiji duggan (ili kako već)

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    A meni nevjerojatnost da su otišli u postupak sa 8 embrija.
    ja sam negdje u novinama čitala da ne žele izjasniti kako su djeca nastala, pretpostavljam ipak da su iz potpomognute, a moguće iz insjeminacije pa se većina oplodila

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ni malo mi to nije slatko. :/

Isto kao i trojke o kojima se puno pričalo n ovom forumu.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja se sva ježim čim čujem za tako neki neverovatan slučaj. I za trojčeke se molim ali za preko...trebaće im mnogo više od mojih molitvi :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ima neki članak u 24sata, baka djece tvrdi da majka nije baš normalna, nema muža, djeca su iz umjetne oplodnje, i navodno, potrošila je sva jajašca pa se baka toplo nada da više neće rađati

ne znam kako je moguće da se samo tako dozvoli oplodnja..mislim, da je žena tražila, stavili bi joj 12 embrija..?

bolesno

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bože sačuvaj

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    ima neki članak u 24sata, baka djece tvrdi da majka nije baš normalna, nema muža, djeca su iz umjetne oplodnje, i navodno, potrošila je sva jajašca pa se baka toplo nada da više neće rađati

ne znam kako je moguće da se samo tako dozvoli oplodnja..mislim, da je žena tražila, stavili bi joj 12 embrija..?

bolesno
    nije UMJETNA nego POTPOMOGNUTA

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Daj Bože da se ispostavi da će svi bit OK, ali nije mi slatko, i meni je prva asocijacija zdravstveni rizici, ma neće toliko biti rizici koliko izglednost nekih zdravstvenih komplikacija, za trudnoću s 8-morkama, da ne govorimo dalje problemi kvalitetne skrbi za toliko djece, kao i i kako to da joj je klinika transferirala odjednom 8 zametaka (ako je već bila na IVF-u teško da se radi o inseminaciji), kad je neko ugrubo pravilo od 1-3 u Europi, osim u starijoj dobi kad je moguće i više jer su šanse da se implantiraju manje, ali nisam još čula za transfer 8 zametaka. Ako je žena prvi put ostvarila trudnoću onda nisu mogli ne znat i ne pretpostavit kako će stvar krenuti, a pristali su to napraviti protivno pravilima struke, uz veliki rizik za majku i bebe. Mislim da bi se klinike trebale držati nekih pravila struke (koja su se već iskristalizirala) za vraćanje zametaka u jednom pokušaju, a definitivno ovo što tekst spominje - razgovor sa socijalnim radnikom prije odluke o transferu zametaka tj. u postupku potpomognute oplodnje - ima smisla.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imali smajlic sto se iznisvijestio???

Nadam se da djecica nece imati zdravstvenih problema...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    meni je to malo neodgovorno, ali eto..

osmero djece moraju imati neke poteškoće u razvoju ako su već i blizanci povećanog rizika, a ako ih doma još ima 6..?

uopće mi to nije slatko..al valjda samo u americi, bit će nešto slično onoj familiji duggan (ili kako već)
    potpis

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

prva pomisao je bila- samo da svi budu živi i zdravi... Kada sam pročitala više o slučaju, da majka živi sa roditeljima i da već ima toliko djece, ostala sam šokirana i žao mi je njene djece...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisala sam dosta dugačak post ali sam ga obrisala jer se bojim da bi se mogao krivo shvatiti i da bi nenamjerno mogao nekog povrijediti. Zato ću samo reći da mi je ovo čista zloporaba potpomognute oplodnje i da se bojim da će taj slučaj dati još više 'štofa' njenim protivnicima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Napisala sam dosta dugačak post ali sam ga obrisala jer se bojim da bi se mogao krivo shvatiti i da bi nenamjerno mogao nekog povrijediti. Zato ću samo reći da mi je ovo čista zloporaba potpomognute oplodnje i da se bojim da će taj slučaj dati još više 'štofa' njenim protivnicima.
    x

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teško mi je vjerovat da je u civiliziranom svijetu (Amerika to, valjda, je) to moguće. mislim na konstataciju da su bebe nastale putem IVF-a.

nadam se da će bebači biti dobro.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Potpisujem Audrey kako je ovaj slučaj čista zloupotreba potpomognute!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima ona serija na travel and living gdje familija ima 2 blizanke i šestorke. Svi su zdravi i preljepi...i baš sam se čudila!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jel ovo opet "Iscudjavajmo se ujedinjeni" tema?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja bih nešto pitala, možda je glupo jer malo znam o mpo: jesu li to bili njeni zameci? I što bi bilo s tim zamecima da se nisu implantirala njoj? Mislim što uopće bude s tim zamecima "viška"?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Ja bih nešto pitala, možda je glupo jer malo znam o mpo: jesu li to bili njeni zameci? I što bi bilo s tim zamecima da se nisu implantirala njoj? Mislim što uopće bude s tim zamecima "viška"?
    Pretpostavljam da su bili njeni. Poanta je ne da joj se ne smiju svi vratiti, nego nije preporuka 8 odjednom, 6 odjednom jer se ugrožava i ona i bebe. Što bi bilo ovisi o njoj i o klinici, klinike u pravilu čuvaju 5 godina, nakon toga više ne čuvaju. Zameci pripadaju paru i on odlučuje što s njima, ali unutar nekih med. preporuka - ovo što su napravili nije po pravilima struke jer se broj zametaka ograničava. Cilj IVF-a je zdravo 1 ili 2 djeteta po trudnoći, neki već trojke smatraju prevelikim rizikom, a da ne govorimo ove osmorke. Treba razmišljati o zdravlju žene i beba. Neke parovi idu i vraćaju sve zametke (ako ne žele ostati trudne postoji mogućnost da se vrate kad nije optimalno doba ciklusa), neke ne.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja mislim da se ili zamrznu ili bace

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ok, hvala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U svim klinikama se zamrzavaju (to znači to "čuvanje") koje sam spominjala. Nakon 5 godina, ako par ne dođe po njih, u dosta klinika se uništavaju, tj. klinike u pravilu garantiraju tih 5 godina.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja doznah nešto novo... zbilja sam neznalica, nakon ovoliko surfanja.ž
    NIsam znala da se zameci mogu zamrznuti i čuvati 5 :shock: godina?
    Mislila sam da se to radi samo sa spermićima.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Ima ona serija na travel and living gdje familija ima 2 blizanke i šestorke. Svi su zdravi i preljepi...i baš sam se čudila!
    Ovaj par je bio u Oprah. Nakon blizanaca žena je poželjela još jedno dijete. Osim što je jako željela dijete, željela je vidjeti kako je to imati jednu malu bebu, a ne dvije istovremeno, pa dobili 6 odjednom. Svi su zdravi i lijepi.

Ljudi ipak nisu stvoreni za tako puno djece odjednom :/ .

Što je tu je, samo da bebači budu zdravi.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Jel ovo opet "Iscudjavajmo se ujedinjeni" tema?

zar je postojala druga opcija?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    i ja doznah nešto novo... zbilja sam neznalica, nakon ovoliko surfanja.ž
    NIsam znala da se zameci mogu zamrznuti i čuvati 5 :shock: godina?
    Mislila sam da se to radi samo sa spermićima.
    Mogu se čuvati i bitno više od toga, ništa im ne bude, ali je politika većine klinika da oni čuvaju 5 godina i da se par mora odlučiti što i kako unutar tog vremena.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ovako i ja mislim!
    Pa kuda 8 embrija vratiti (možda i više :/ ) ako je bio IVF?!?!?!
    Ako je bila inseminacija, nitko pametan sa više od 3-4 folikula ne ide raditi inseminaciju, UPRAVO radi bojazni ovakvog događaja.

Ako joj je potpomognutu radio neki "doktor", trebalo bi mu zabraniti daljnji rad, a ako je to sama napravila (što je moguće stimulacijom) onda to govori o psihičkom stanju te žene i ostalome.

Nadam se da dječica neće imati poteškoća te da će bti zdrava i sretna !

Meni je ovo igranje sa životima i nikako prihvatljivo .

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je to bolesno. Posebno kad se pročita kako je ona samohrana majka sa već šestero djece i kako nema nikakvih sredstava za život pa pokušava prodati "svoju životnu priču". A piše i da na potpomognutu nije išla jer ne može zanijeti nego jer voli djecu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

icyoh, a ja sam bila sigurna da ćeš ti nekako ovako odgovoriti na ovu temu:

mene osobno više "žalosti" stav žena jedna prema drugoj. I ta potreba osuđivanja/žaljenja. Off topic, ali moj mentor je uvijek govorio:
    Odrasla osoba = samostalno donošenje odluka
    Petljanje i komentiranje tuđih odluka = ne imanje pametnijeg posla

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uz dužno poštovanje svim ženama koje se jako trude dobiti bebe, meni je ovo bolesno.
    I iskreno se nadam da će ta djeca biti othranjena i odškolovana kako je red.
    Samo,ne znam tko to može.
    Niej rađanje samo u rađanju i cili mili, gle me kako sam sladak, godinu dvje ili tri...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    icyoh, a ja sam bila sigurna da ćeš ti nekako ovako odgovoriti na ovu temu:

mene osobno više "žalosti" stav žena jedna prema drugoj. I ta potreba osuđivanja/žaljenja. Off topic, ali moj mentor je uvijek govorio:
    Odrasla osoba = samostalno donošenje odluka
    Petljanje i komentiranje tuđih odluka = ne imanje pametnijeg posla
    eto, ja nemam pametnijeg posla ovaj tjedan jer sam na GO pa komentiram kako mi je ovo bolesno 8)
    a Ti nemaš pametnijeg posla pa komentiraš kaj ja komentiram

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bolesno i neodgovorno. Trebala bi oduzeti klinici za MPO u kojoj je zena bila na embrio transferu dozvolu za rad a samohranu majku koja vec ima 6. djece na konzultacije kod psihijatra. Svim djecicama zelim da budu zdrava i sretna

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ima li kakvih novih vijesti o toj dječici?
    Jesu li svi ok?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jutros sam citala interviju sa majkom djecice.Ja licno mislim da je rijec o nedgovornoj i neuravnotezenoj osobi i medicinskom eksperimentu.Cak je vecina doktora misljenja da cjela stvar nije u redu.
    Najzalosnije u svemu tome je tko ce brinuti i podizati tih 14 malih bica.Njen odgovor na to pitanje je da ce ona uvjek voljeti svoju djecu.To je lijepo ali nije dovoljno pogotovo jer je ona samohrana majka.
    Isto tako sam jutros naisla na clanak o klinici u Moskvi gdje druge zene parovima radjaju djecu(nisam sigurna ali mislim da se zovu surogat majke).Ostala sam zapanjena cinjenicom da zena koja rodi djete dobije 6000eura a klinika 50000.U slucaju da se djete rodi sa nekim deformalitetom ili poremecajem ili bolescu,rodilja ne dobija nista a ni par koji kupuje ne uzima bebu.Pitanje je gdje zavrsavaju i kako takva nesretna djeca???
    Pitam se samo kuda ide ovaj svjet,po meni ni jedan ni drugi slucaj nisu normalni.Pocinje sa djecom i ljudima postupati kao sa pokusnim kunicima.Uzasno!
    Nadam se da ovaj moj komentar nece bit pogresno shvacen,to je ipak samo moje misljenje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dica imaju istog oca svih 14 :shock: on je donator sperme
    mater ne radi zivi od socijale i sa roditeljima kaze da joj je uvik bio san biti majka
    za moj pojam ona nije cista u glavi
    samo mi nije jasno kako nekima to more biti -SLATKO??? :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma najgore sto u svemu tome ce da pate ta djeca,oni nisu krivi sto im mati ima psihickih problema,a zbog toga ce da ostanu zakinuti za mnoge stvari u zivotu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

http://today.msnbc.msn.com/id/261848...97020#29096758

Ko ima vremena, ovdje je video od 13 minuta, majka osmorki i njena djeca. Pored toga sto majku ne mogu shvatiti, za mene je ovo pravo cudo zivota

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo i fotkice http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/svi...zanijemio.html

Zenu ne mogu da razumem nikako ma koliko pokusavala, cak i mislim da je samoziva i sebicna, da uopste ne razmislja o njima i da je njen pristup isti kao djeca koje zele neku igracku pa je moraju imati tako i ona, zeljela je veliku obitelj pa nije bitno kako ali mora je imati....mozda je ufurana i u filmu da je Angelina Jolie jer i lici na nju malo

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Danas u Jutarnjem listu, prilogu J2 veliki je članak "Od junakinje do luđakinje" o majci koja je rodila osmorke.

Ja ću, nakon što sam pročitala, samo reći sirota djeca , da se ne uzrujavam i ne žustrim previše oko toga. To nije dobro za mene i moju bebu .
    Samo da mi je vidjeti doktora koji je pristao na njeno inzistiranje da vrate 6 embrija :shock: ! Zloupotreba potpomognute oplodnje!!

Ali zato će naša Vlada i biseri poput Mirjane Petir, stručnjakinje u području MPO, imati "argumente" protiv donošenja zakona itd...

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ima li tu materijala za socijalnu službu?

ili neko psihičko vještačenje?

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Znate li da majka ima i svoju službenu stranicu za donacije ... http://www.thenadyasulemanfamily.com/ :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    ima li tu materijala za socijalnu službu?

ili neko psihičko vještačenje?
    Doktor je pod istragom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •