Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Od kuda sam ja izašla?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Od kuda sam ja izašla?

Danas sam u formi za pisanje

Jednom smo razgovarali, mm i ja smo joj rekli da je izašla kroz maminu pišu kad je bila jaaako mala. Nije ju to šokiralo, niti je to više spominjala do danas, kad je išla onako lukavo još jednom provjeriti od kuda je ona izašla. Naravno da sam joj opet rekla istu stvar. Sad, malo me frka da u vrtiću to ne kaže ili bilo kome pa da ljudi ne pomisle da nismo normalni, nama je to ok, ali ono, idem ipak provjerit kod vas, što vi mislite?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa naravno da je normalno. Taj koji ce se sablazniti na cinjenicu da dijete zna otkud je doslo.. toj osobi bih se (malo je reci) zacudila

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:?

ja sam mislila da tate imaju pišu, a mame pipicu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorcie vidi se da ni letimicno ne gledas pdf 0-1

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Sorcie vidi se da ni letimicno ne gledas pdf 0-1
    kak si krenula, mogla bi me još spucat na trudnički pdf... a jok

otvori pdf gerijatrija, pa ćemo se razgovarat!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    otvori pdf gerijatrija, pa ćemo se razgovarat!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moja zna "facts of life".

Nakon što se neki dan vratila doma sa zimovanja s vrtićem, pitala me što je to "seksanje". Pitam je otkud ti to, a ona da je to čula od drugih curica. I niš, ne budi lijena, sve sam joj objasnila, samo sam joj rekla da "seksanje" nije baš prikladna riječ.

E sad, meni je ok da se djeci kaže sve što pitaju, naravno, na način koji je prilagođen njihovoj dobi. Ali ne dam klincima da gledaju filmove i serije koji nisu za djecu (a pretpostavljam da su te curice iz vrtića to čule na TV-u).

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod nas je piša piša mamina i piša tatina, razlika je očigledna, ne treba dodatno stavljati naglasak
    A sad, na temu, molim

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa normalno da kažem djetetu istinu, šta drugo?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj daj, kaj bi ja trebala reci, moja kad se neki decki u parku nece s njom igrati, onda se hvali : "a ja imam jajašca i pišu i i kad dođu spermići unutra bit cu trudna, a ti to nemaš i ne možeš "

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja zna da žene imaju tri rupice. i da kroz jednu izlaze djeca.

al možeš zamisliti kako je divno petogodišnjem djetetu objašnjavati da nije izašlo kroz tu rupicu, nego da su mami rezali stomak. kao vuku u sedam kozlića.

tako da se ne moraš brinuti - normalni ste.

i da, curice nemaju pišu, one imaju koku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E sad, meni je ok da se djeci kaže sve što pitaju, naravno, na način koji je prilagođen njihovoj dobi. Ali ne dam klincima da gledaju filmove i serije koji nisu za djecu (a pretpostavljam da su te curice iz vrtića to čule na TV-u).
    a čuj, mi smo zajedno gledale najobicniji dokumentarac o dinosaurima, a tekst je išao: "tu nema borbe.... ali ima seksa". tako da je i ona cula tu rijec na tv a nije gledala neprikladne serije i filmove

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako neće ni tako razumjeti (ili će joj tema postati još interesantnija), imaš onu knjigu-slikovnicu Kako bebe dolaze na svijet.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja bojanu kažem da je izašao kroz otvor koji se zove rodnica ili vagina

ne mogu preko svojih usta prevalit, za taj dio svog tijela, kokica ili pipica

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa
    , samo sam joj rekla da "seksanje" nije baš prikladna riječ.
    A zakaj?
    koja je prikladnija riječ za tu dob?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:shock: Ajme, Andrea, kaj si ozbiljna! Kaj ti to i inače nazivaš rodnica ili vagina, ili to samo u komunikaciji s djecom??

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ok, odmah mi je lakše, u slučaju da negdje to izvali, znam, Rode su uz mene Što mislite kako bi teta reagirala da to u vrtiću izvali?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa

Identicna stvar. Nikad u zivotu njemu nisam rekla nijednu od ovih simpaticnih rijeci

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    joj daj, kaj bi ja trebala reci, moja kad se neki decki u parku nece s njom igrati, onda se hvali : "a ja imam jajašca i pišu i i kad dođu spermići unutra bit cu trudna, a ti to nemaš i ne možeš "
    Ja ću krepat od smijeha
    Bogu hvala da smo mi još daaaaaaaleko od tih pitanja, ali sad ću barem znat što da joj kažem kad pita

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Ok, odmah mi je lakše, u slučaju da negdje to izvali, znam, Rode su uz mene Što mislite kako bi teta reagirala da to u vrtiću izvali?
    Ja mislim da se nemaš tu što brinuti.
    Meni je to najnormalnija stvar.
    Ja sam svojoj kćeri isto objasnila. Ok, zna da je ona izašla preko trbuha jer nikako, nikako nije htjela na kokicu pa da ju je doktor izvukao kroz trbuh. A zna da su njene sestrične, prijatelji za koje znam rođeni kroz koku.

Čekaj da te pita kako je ušla u trbuh!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Muči me također i pitanje kad dođemo do toga, ne bih joj htjela prodavati foru da je nekom imaginacijom došla u mamin trbuh, nego joj baš ono reći, tatina piša u mamin pišu i to, al mi beeeed već sad kad to pomislim, kako ste vi to? Pogotovo kod ovih seljaka mojih, oni se valjda budu srušili u nesvjest ako to od nje čuju, jerbo ja o sexu od svojih ništa nisam saznala

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ni ja, kokice sam se naslušala od sestara u rodilištu, uuuuuuuff

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto toliko brineš? Nema potrebe mistificirati stvari... Najnormalnije joj objasni kak' to ide i neće bit nikakvih problema... Dok god radiš od muhe slona bit će bed i tebi i djeci i okolini...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vidla sam nedavno jednu slikovnicu na tu temu gdje se obašnjava kako su mali zečići dospjeli zečici u trbuh

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    :shock: Ajme, Andrea, kaj si ozbiljna! Kaj ti to i inače nazivaš rodnica ili vagina, ili to samo u komunikaciji s djecom??
    Ja ne kuzim kak bi to tek inace IZVAN komunikacije s djecom nazvala... da, da, vec vidim kako govorim svojoj ginekologici "moja koka" ili "moja pisa"

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne idem svaki dan ginekologici, nisam na to mislila... ali, mislim, govoriti djetetu "daj da ti pobrišem rodnicu", ili "daj si dobro obriši vaginicu", jenostavno nije moj stil... Ja sam jednostavno biće... i u životu nisam koristila izraz "kokica". Čak ni za kokice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Identicna stvar. Nikad u zivotu njemu nisam rekla nijednu od ovih simpaticnih rijeci
    a kaj da ja zari kazem kad se navecer ide prati i ja ju podsjecam da ne zaboravi oprati pišu:

"i zara, nemoj zaboraviti oprati svoju vaginu."

ti bi ozbiljno tako razgovarala da imas kcer?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma ne ja, je l' ti to meni??

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majke mi rodjene neznam sto bi rekla da imam zensko dijete... piso je za muske, za zene ne mogu prevaliti preko usta ni koka ni pisa.. tak da neznam sta bi. Sreca pa nemam zensko dijete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne ja, je l' ti to meni??
    ma anchie je bilo upućeno, ti i ja smo pisale istovremeno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Muči me također i pitanje kad dođemo do toga, ne bih joj htjela prodavati foru da je nekom imaginacijom došla u mamin trbuh, nego joj baš ono reći, tatina piša u mamin pišu i to, al mi beeeed već sad kad to pomislim, kako ste vi to? Pogotovo kod ovih seljaka mojih, oni se valjda budu srušili u nesvjest ako to od nje čuju, jerbo ja o sexu od svojih ništa nisam saznala
    Ja sam joj baš tako rekla (kako ću drugačije?). Njima to nije ništa šokantno ako im se kaže normalno, kao bilo što drugo. Ako pokažeš da ti je neugodno, onda se i oni počnu smijuckati. Uglavnom, moja L. je rekla da joj je to odvratno i da ona neće nikad.

Lutonjica, tvoja Zara mi je super!
    A za filmove i serije, ipak je veća šansa da će nešto takvo vidjeti i čuti u npr. Običnim ljudima (ili koja je već sad aktualna sapunjara), nego u dokumentarcima. A i prikazi seksa u dokumentarcima su u svakom slučaju prikladniji nego demonstracije seksa u sapunicama npr. Nemam niš protiv toga da dijete zna za seks, ali ne želim da dobije iskrivljenu sliku o seksu i ljudskim odnosima općenito. Kod mojih i MM-ovih staraca je prije smjela gledati sapunice i razne druge gluposti pa sam to zabranila (rekla dedama i bakama da je neću puštati da ostane ako bude to gledala pa sad više ne gleda). Sorryte na offtopičarenju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, oni to tako jednostavno pitaju, kao da pitaju kak nastaje čokolada, ili zašto je more plavo, jer njima to i jest najobicnije pitanje kao i svako drugo, nemaju ograde u glavama kao mi odrasli, pa je onda i tebi jednostavno odgovoriti
    bar je meni tako bilo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da, meni koke, kokice i pipice zvuče smiješno, mi kažemo piša i pišo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lutonjica, istovremeno smo pisale i skoro isto napisale.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Njima to nije ništa šokantno ako im se kaže normalno, kao bilo što drugo
    da, zari je to bilo onak skroz normalno i uopće joj nije previse zanimljivo.
    nju puno vise fascinira menstruacija i sve oko nje, veliki broj jajašaca, pa ovulacija, pa krvarenje. o tome me svaki dan nešto pita i baš ju to interesira.
    a sam seks i oplodnja su joj dosadni

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi još nismo spominjali menstruaciju, mislim da bi je to moglo šokirati budući da se klinci uglavnom boje krvi. Ili se varam? :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa moju ništa nije šokirala kad sam joj objašnjavala za menstruaciju.
    Pitala me. Mislim da je gore da joj sad nešto skrivam kao da je to ne znam što... to je normalna pojava.
    Rekla sam joj da to imaju sve žene, da će i ona kad naraste, da žena samo kad je trudna nema menstruaciju i da kad nije trudna, to jajašce izađe van s krvi. Da mamu to ne boli, ok, malo prvi dan i da je to normalno.

I super su joj moji ulošci

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E da, i moja je gledala kad sam si mjenjala jelte, pa je pitala što je to, ja sam rekla da to imaju samo mame, i da su to pelenice za mamu, nisam išla pričat o tome, bojala sam se da se ne prepadne što je to krv, ali morat ću joj to bolje objasnit, sad sam se ohrabrila čitajući vas, malo je i ona zbunjena u vezi toga, vdim kako me gleda i ništa ne ispituje

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, i moja je gledala kad sam si mjenjala jelte, pa je pitala što je to, ja sam rekla da to imaju samo mame, i da su to pelenice za mamu, nisam išla pričat o tome, bojala sam se da se ne prepadne što je to krv, ali morat ću joj to bolje objasnit, sad sam se ohrabrila čitajući vas, malo je i ona zbunjena u vezi toga, vdim kako me gleda i ništa ne ispituje
    a meni jednom došla kikica iz vrtića :shock: :shock: ... i kaže: mama, jel ti znaš da suzanina mama JOŠ ima pelene!!!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

moj vid svog pišu zove kitica jer mu je taj naziv ispalila njegova prabaka kad je bio manji i on ga je prigrlio, čak mu i tepa od milja "kitek"
    što se teme tiče, evo baš me danas po prvi puta pitao "kako sam ja to napravila brunu, jesam mu ja utisnula te oči u facu...?!" bruno njemu ko neka lutkica izgleda.
    inače što se tiče razlike između spolova, on meni ne vjeruje uopće da nemaju svi "kiteke"; on meni kaže "ma daj, nemaš ti pojma, ne pričaj gluposti" kad mu želim reći da žene imaju nekaj drugo
    tak da smo mi još miljama daleko do spermića i jajašaca i sexa...a opet tko zna, možda ću to već sutra morati objašnjavati

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a meni jednom došla kikica iz vrtića :shock: :shock: ... i kaže: mama, jel ti znaš da suzanina mama JOŠ ima pelene!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa
    Mi još nismo spominjali menstruaciju, mislim da bi je to moglo šokirati budući da se klinci uglavnom boje krvi. Ili se varam? :/
    nije se uopće šokirala
    ali mi smo prvi put o menstruaciji pričali kad je bila mlađa od 3 godine
    tek godinu dana kasnije zanimalo ju je kako bebe izlaze van i onda je jos godina dana proslo kad me prvi put pitala kako bebe nastaju

e da, što se tiče carskog reza, istovremeno kad sam joj pričala kako bebe izlaze iz vagine, rekla sam joj i da neke bebe doktori izvade kroz trbuh

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

e da, što se tiče carskog reza, istovremeno kad sam joj pričala kako bebe izlaze iz vagine, rekla sam joj i da neke bebe doktori izvade kroz trbuh
    to sam i ja vidu objasnila i to je prihvatio, osim što me ispravio;
    ma djeca izlaze mamama - iz kitice!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam na krivi topic zalutala... Niš' vas ne razumijem (osim Lutonjice, čast iznimkama). Ali, pobogu, Anek, ne mogu vjerovati da tebe dijete NIKAD nije vidjelo golu!!??

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam na krivi topic zalutala... Niš' vas ne razumijem (osim Lutonjice, čast iznimkama). Ali, pobogu, Anek, ne mogu vjerovati da tebe dijete NIKAD nije vidjelo golu!!??
    ahaha, pa naravno da me vidjelo jedno 800 x, ali on i dalje tvrdi da ja imam /nekakvu/ kiticu, unatoč mom objašnjavanju

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a kaj da ja zari kazem kad se navecer ide prati i ja ju podsjecam da ne zaboravi oprati pišu:

"i zara, nemoj zaboraviti oprati svoju vaginu."

ti bi ozbiljno tako razgovarala da imas kcer?

meni vagina/rodnica nije ništa posebno ozbiljan naziv, ali isto tako ne bih, da imam djevojčicu, rekla joj- odi oprati rodnicu, nego vjerojatno pišu ili sl

ja sam napisala da taj dio tijela kod sebe ne zovem nikako drugačije nego kako se zapravo zovu i bojanu je to potpuno normalno čuti, isto kao što se glava zove glava tako se i rodnica zove rodnica, isto kao što nisam dobila "crvene" nego imam menstruaciju/mjesečnicu isl.

bojanu kažem- npr., kad se kupa: ajmo sad oprati pišeka, ali isto tako zna da se taj dio tijela zove spolovilo, odnosno penis, ali, ponavljam, u neformalnom govoru kosristimo pišek jer mi je to jednostavno još uvijek...pišek

evo, neki dan smo opet razgovarali o tome kako nastaju djeca i ja sam mu rekla- prvo romantika blabla, onda tata stavi svoje spolovilo u moju rupicu koja se naziva rodnica i tu ispusti svoje sjeme koje se tada primi i dalje kako već ide blabla

mislim, dijete nije ni trepnulo

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:Kaj ti to i inače nazivaš rodnica ili vagina, ili to samo u komunikaciji s djecom??
    pa kako ti rodnicu inače nazivaš, kad ne komuniciraš sa djecom, koji naziv koristiš :?

meni je najčudnije čuti kada mi frendica priča da ju boli dole ili unutra ili ma znaš već gdje, kao da su rodnica, vagina, spolovilo i sl. proste riječi

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    "kako sam ja to napravila brunu, jesam mu ja utisnula te oči u facu...?!"
    ajme odvalila sam na ovo kolege me u čudu gledaju a trebam se javit stranci

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, i ja sam Lei rekla da se djeca rađaju na pipicu pa je ona rekla da ne želi imati djecu MM je poludio.

Rekla sam joj i da se ona nije rodila na pipicu nego da su meni razrezali trbuh i izvadili je. Jedino nije pitala još kako dođu bebe u trbuh, pa joj to nisam rekla. Imamo i slikovnicu moje tijelo u kojoj je to objašnjeno, ali preskačem dok sama ne pita.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. zna sve, temeljito je proučila par priručnika o bebama i porodu (skupa s eksplicitnim fotkama).
    Meni je baš fora kako to djeca shvate i prihvate...jest da možda baš nije zapamtila pojam "spermić", ali totalna joj je fora da se od njih petstotridesetosamdeset punoglavaca (uuuu, kol'ko ih imaaaa! ) samo jedan može probiti do maminog jajašca.....naravno da se taj jedan bori s ostalima i u njenim je očima pravi heroj .

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •