Kad vas čitam, imam dojam da su djevojčice znatiželjnije po tom pitanju od dječaka, ili se jednostavno javilo više mama koje imaju djevojčice?
Mene Andrej o svom "porijeklu" gotovo ništa nije ni pitao (a znatiželjan je inače, poprilično). I od svega je zapamtio samo da se jedna stanica podijeli u dvije, dvije u četiri, četiri u osam, itd... a ništa više kao da ga nije ni zanimalo :?

Odgovori s citatom
onda je dodala (sva važna): al ne u horoskopu.
. Veća mu je fora da onak s visoka odmahne rukom ''Ah, to su mamini ulošci''
Cak su joj i bebe pomrle danas. :shock:
kao vuku u sedam kozlića.
Ja mislim da se ide iz jedne krajnosti u drugu krajnost.Davno prije se djeci sve skrivalo, nije im se puno objašnjavalo(većina), istina je i da su djeca manje pitala jer su ranije skužila da postoje neke "škakljive" teme.Smatram da se i danas pretjeruje na drugu stranu, jer se roditelji natječu tko će biti više cool.Ja djetetu također dajem odgovore na postavljena pitanja, bez uvijanja. Međutim, iako je ona tek prošla 3 i po godine( a pitanja su počela i puno prije), ne mogu reći da ona postavlja ta pitanja(o ulošcima, menstruaciji, kokama, pišama, ljubljenju) kao i svaka druga.Ima tu već laganog smijuljenja.Inače, u objašnjavanju idem do kud ona pita, a objašnjenja nisu ni eufemizmi, a nisu baš ni znanstvena. Svatko poznaje svoje dijete, pa zna što bi ga moglo zabrinjavati i zbunjivati, tako da mislim da nema neke općenite preporuke za ova objašnjenja.Meni je važno da zna da ništa nije bauk, da nema zabranjenih ilinepristojnih tema i da sve smije pitati, pa tako i dobiti odgovor.