-
Osjećate li se ponekad krive što ste trudne?
Prvo se ispričavam ako ovakva tema već postoji, ali nisam je našla. Želim neka svoja dosadašnja iskustva podijeliti s vama.
Naime, na komplikacijama sam od 1.12., trudna sam 20 tj.,a već sam se puno puta maltene osjetila krivom zbog toga.
Tek jučer je sjela prva naknada (znamo koliko kasni) koju sam željno čekala da platim režije. Istog trena kad je sjela, uhvatila sam kompić i poplaćala račune jer su opomene već počele stizati. Za vratom mi visi i sindikalni kredit u Eurohercu (osiguranje auta),a pošto ne primam plaću od škole, pa mi nemaju što obustaviti, danas sam pojurila u poslovnicu platiti ratu za ovaj mjesec. U zahvalu za svoj nemir i strah zbog dolaska kraja mjeseca, a neplaćenog računa, i zbog poštenja, dobila sam samo nepovjerenje. Kad sam rekla da sam na bolovanju, pa zato ne primam plaću, isprovocirali su me do te mjere da sam se izderala da me posao čeka, a ja sam samo trudna (potpune neznance se uopće ne tiče razlog bolovanja). Tada su tražili garanciju u obliku nekoliko čekova ili kopiju Amexa. Čekove nemam jer mi ne trebaju,pa ih zbog njih ne želim ni uzimati, a pogotovo im ne dam brojeve kartica. Nisam li svoju savjest i poštenje dokazala osobnim dolaskom i podmirenjem rate? Na kraju mi je žena ispisala uplatnicu, ja platila i iznervirano otišla te je tako drama za ovaj mjesec završila. Što će biti idući mjesec?
Druga stvar, hvale se moratorijem kredita za trudnice, a kad na kraju sve zbrojiš, to se uopće ne isplati jer su uvjeti potpuno neprilagođeni trudnicama.
Pa nek mi netko kaže kako naša država stimulira natalitet.
-
-
Kad sam ja bila na porodiljskom na banci su mi odmah ukinuli dozvoljeni minus, čim mi je prestala stizat plaća. A naknade za bolovanje kasne po par mjeseci, što je sasvim normalna situacija. Kad dobiješ prvu onda stižu redovitu s tim da ti isplate i zaostatke.
Drugi porodiljski mi firma nije niti otvorila, još sam ja inzistirala kako ću odnijeti na HZZO ER-1 i ostalo što treba a u firmi su mi rekli kako će to oni da svejedno imaju doznake i bolovanja i da to nije nikakav problem.
I tako kad je već prošlo 3 mjeseca i nijedne upplate od HZZO zvala sam ih i neugodno se iznenadila da mi porodiljski uopće nije otovoren.
A to što rate kredita uredni pristižu na naplatu i kako to pokrit nikome nije bitno, naime tad nije bio ovaj zakon.
Sreća da je mužu plaća redovno stizala pa smo se nekako snašli, uletili u minus na njegovom tekućem ..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma