Drage moje suborke. Imam 30 god, MM 32. Čitam vas već tri godine, koliko i pokušavamo ostati trudni. Radujem se svakoj novoj trudnoći i tugujem s vama zbog vaših razočarenja. Živim u malom mjestu između Zadra i Šibenika i prošle godine sam krenila na svoj prvi IVF koji je eto nažalost završio bez ikakvih rezultata. Svi ginekolozi i u Šibeniku i u Zadru su me uvjeravali da je sve ok i ono koje svi jako volimo "sve je u glavi, opusti se i beba će doći". Početkom prošle godine krenuli smo na VV i svi su mi predivni tamo od doktorai sestara
. Nisam imala niti jedno negativno iskustvo s njima, samo riječi hvale. Isto tako promatrala sam one divne ljude koji su sa mnom dijelili čekaonicu, a ponekad i svoje priče, ohrabrenja. A sad dolazim do onoga što je problem, a to je financiranje puta u ZG, boravka tamo, i one užasne samoće dok MM ne zatreba za postupak. Hvala Rodama, smještaj sam pronašla u blizini bolnice. MM i ja radimo za ispod prosječnu HR plaću, one 4000 i nešto koje se spominju na tv, nisam nikada dobila, niti on. Za prvi put otišli smo u minus koliko god smo mogli i računali smo, neka dođe beba, pa ćemo lako sve to vratiti. Sada nažalost, vraćamo dug, bebe nema, a ja sam jako razočarana. Trebali bi ponovo u ZG, a kako to sve ponovo još jednom proći? Znam da nismo jedini, pa vas molim da podjelite iskustva.

i sestara  
 . Nisam imala niti jedno negativno iskustvo s njima, samo riječi hvale. Isto tako promatrala sam one divne ljude koji su sa mnom dijelili čekaonicu, a ponekad i svoje priče, ohrabrenja. A sad dolazim do onoga što je problem, a to je financiranje puta u ZG, boravka tamo, i one užasne samoće dok MM ne zatreba za postupak. Hvala Rodama, smještaj sam pronašla u blizini bolnice. MM i ja radimo za ispod prosječnu HR plaću, one 4000 i nešto koje se spominju na tv, nisam nikada dobila, niti on. Za prvi put otišli smo u minus koliko god smo mogli i računali smo, neka dođe beba, pa ćemo lako sve to vratiti. Sada nažalost, vraćamo dug, bebe nema, a ja sam jako razočarana. Trebali bi ponovo u ZG, a kako to sve ponovo još jednom proći? Znam da nismo jedini, pa vas molim da podjelite iskustva.

Odgovori s citatom

vjerujem da je teško i nadam se da će druge cure, u sličnoj situaciji, podijeliti iskustva s tobom. Ja sam u ZG i nama tu je daleko lakše (makar radili i za ispodprosječne plaće). Koliko znam, postupke ne plaćaš ako niste iskoristili sva tri, troškove za put (ako ste zaposleni) možete dobiti natrag preko putnog naloga, vjerujem da se ljudi snalaze na različite načine (a nešto se prića i o MPO-u u Splitu od ove godine  :?  ne pratim baš, pa ne znam u kojo je to fazi).
 ).

cilju i veseli se tome. A što se financija tiče...u tom sam i ja problemu, sada mi za prirodni IVF treba 3.000,00 kn - za uslugu, prijevoz i štopericu, tako da sam ograničena koliko ću puta moću u postupak. Sretno, javi se u VV i hrabro startaj ~~~~~~ (Volim onaj potez između Zd i Ši  

.
 . Možda s proljećem budem bolje volje i vremena, a tko zna možda se puno toga promjeni.

), a onda se lijepo odvaži i kreni sama. Puno će ti lakše biti. 

... i ja ne volim taj vražji rotor. Ali kako fritulica kaže, može se, s vremenom sve bude jednostavno. I sam postupak, kad se samo sjetim prvog i drugog, hodanje na inekcije na hitnu, a sada sve sama, autom u Zg isto tako, čak i na aspiraciju sama