Vidi rezultate ankete: Da od jeseni kreće obavezno cijepljenje djevojčica protiv HPV-a u osmom razredu, a vaša kći na jesen

Glasači
127. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 1. oduševljeno bi prihvatili uvođenje HPV cijepljenja u program obaveznih cijepljenja

27 21.26%
  • 2. prigovarali bi, ali ipak pristali na cijepljenje - ipak je to program obaveznih cijepljenja

21 16.54%
  • 3. aktivno bi se protivili cijepljenju. otišli bi u školu i rekli da ne smiju cijepiti kćer...... inaće cijepite dijete prema programu cijepljenja, ali ovo ne dozvoljavate

59 46.46%
  • 4. aktivno bi se protivili cijepljenju. otišli bi u školu i rekli da ne smiju cijepiti kćer...... Ionako odbijate sva cjepiva iz programa cijepljenja

20 15.75%
Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 378

Tema: anketa o HPV cijepljenju

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa Herpatitis B se ne prenosi samo spolnim putem. A cijepljenje istim, posebice novorođenčadi je također potpuno neopravdano.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prije 10 godina , sam imala 21 god, i jedino šta me je brinulo je bilo dati uvjet za godinu ... i šta obući u subotu navečer

prije 2 godine, isto ka i danas: tko me pita jel smatram da je ok cjpiti odma po rođenju, mada sljedeći put kad budem išla u rodilište boriti ću se da mi bebu ne cjepe

ako uspijem
    jer postoji ogromna vjerojatnost da će me proglasiti post-porodno-neuračunljivom tj. pucaju me hormoni itd... pa će se oni pobrinuti da se djete cjepi, pa makar me lagali

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    izgleda da je to bilo dovoljno Španjolskom zdravstvu da povuče cjepivo
    ja mislim da oni tamo imaju neke stručnjake koji su odobrili/zahtjevali povlačenje cjepiva
    Jesi li sigurna da su o tome odlučili stručnjaci?
    Misliš da kod nas o tome uvijek odlučuju stručnjaci?
    Ti si neki idealist?
    ne ja sam pesimist
    politika uvjek igra ulogu
    možda politika gura u nas ovo riskatno cjepivo? gradovi se hvale: MI ćemo platiti cjepivo! u Šibenskim novinama: a kakvi smo mi to grad kad nemamo za platiti cjepivo?
    ....

povlačenju više vjerujem da je u skladu sa pritiskom struke

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda politika gura u nas ovo riskatno cjepivo?
    ....

povlačenju više vjerujem da je u skladu sa pritiskom struke
    pa naravno. isključivo politika. i u Zagrebu i u Šibeniku itd.....

........

i povlaćenja su češćto motivirana politikom / lobijima konkurencije / strahom političara od optužaba......

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    pa Herpatitis B se ne prenosi samo spolnim putem. A cijepljenje istim, posebice novorođenčadi je također potpuno neopravdano.
    Ni HPV se ne prenosi isključivo spolnim putem.
    A i hepatitis B se prenosi prvenstveno spolnim putem.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Također, nitko ne kaže da se treba docjepljivati svakih pet godina. (Osim nekih forumaša ovdje)
    ... dovoljno im je da ti samo triput uzmu novce, a kasnije će nešto drugo ući u modu.
    Ne. Nije im to dovoljno. Tvoje ili moje 3000 kuna im ništa ne znači.
    Oni hoće da ih se uvede u kalendar obaveznih cijepljenja. Tek to su pravi novci, a ne ovo što tu i tamo netko plati cjepivo.
    Nego, nisi mi odgovorio. Ni ti, ni drugi mudraci.....
    Gdje si bio prije 10 godina kad se cijepljenje protiv spolno-prenosivog hepaittisa B uvelo u 6. razred osnovne škole.
    I gdje si bio prije 2 godine kad se cjepivo protiv spolno-prenosivog hepatitisa B uvelo u novorođenačku dob?

licemjerni su svi koji su prije 10 godina šutjeli, a pogotovo oni koji su i prije 2 godine šutjeli, a sada tu galame o tome kako su djevojčice od 13-14 godina premlade za cijepljenje protiv HPV-a.
    8)
    Moj dida kao penzioner (preko 70 god) dobio hepatitis B putem transfuzije krvi.
    Moj J mijenjao krv sa 2 dana.... Hepatitis B je sasvim druga priča...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam rekla isključivo politika

jedino šta je isključivo je žeđ za profitom

cjepljenjem Gardasilom ne štiti od ostalih oblika HV virusa koji uzrokuju 30% raka
    to je id alje veliki %
    osim toga ne smijemo zaboraviti da nikad ne možeš biti siguran da si imun
    pa si opet na početku: redovne kontrole na HPV test (ne PAPA, jer griješi u 1/5 slučajeva) i rana dijagnoza

oni nemarni će i dalje biti u istoj poziciji: širiti i ne paziti

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

istina, MGrubi.
    ali ja bi ipak volio znati što je bio razlog hospitalizacije te dvije djevojčice.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda se javi netko ko zna španjolski, vjerujem da njihove novine imaju više podataka

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa

Naravno da nije isto hepatitis B i HPV.

Nedavno je Davor pomeatao hrpu linkova da dokaže kako je HPV spolno-prenosiva bolest i da nema smisla cijepiti djecu od 14 godina. I u tim je linkovima lijepo pisalo da je kod djevica u vrlo niskom postotku nađena infekcija HPV-om.

Međutim, ti niski postoci HPV infekcije kod djevica su sigurno viši od postataka djevica zaraženih virusom hepatitisa B. I sigurno će se pronaći više djevica zaraženih HPV-om nego što se 70-godišnjaka koji su se zarazili hepatitisom B putem transfuzije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šanse da sjedeneš u avion kojeg će otetiteroristi i zabiti ga u WTC su bile sićušne, male, zanemarive ... ali šta ta vjerojatnost vrijedi onima koji su sjeli u taj avion
    pa opet nećemo zbog tih sitnih % rušenja aviona ukinuti letove

autimuna bolest kao moguća posljedica cjepljenja je nešto što mi tjera strah u kosti

HPV možeš dobiti, ali se možeš i izlječiti
    ako te zgrabi autoimuna bolest .... nema ljeka
    samo pretpostavke
    dijabetes je imao djed MM-a
    njegova mama ima multiplu sklerozu
    mom bratu sumnjaju na multiplu sklerozu
    ....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a što radiš sa strahom da bilo koja prirodna infekcija može potaknuti nastanak ili ispoljavanje autoimune bolesti?
    Kako s time živjeti?

Ili možda misliš da ta opasnost postoji samo od cjepiva?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Naravno da nije isto hepatitis B i HPV.

Nedavno je Davor pomeatao hrpu linkova da dokaže kako je HPV spolno-prenosiva bolest i da nema smisla cijepiti djecu od 14 godina. I u tim je linkovima lijepo pisalo da je kod djevica u vrlo niskom postotku nađena infekcija HPV-om.

Međutim, ti niski postoci HPV infekcije kod djevica su sigurno viši od postataka djevica zaraženih virusom hepatitisa B. I sigurno će se pronaći više djevica zaraženih HPV-om nego što se 70-godišnjaka koji su se zarazili hepatitisom B putem transfuzije.
    Krv koju je dida dobio, dobila su još 2 primatelja (ne znamo za dob, ali koje su šanse da su svi bili stari?!). Transfuzije ljudi dosta olako shvaćaju... ne testira se sva krv.... zato je meni hepatitis b daleko od "samo" spolne bolesti...

Na ovo sam užasno osjetljiva zbog J i zbog toga što mi je dok rekao da će mi sva djeca (99% šansa) završiti na mjenjanju krvi u prvim danima života...

A tu su i igle.... mislim da se zbog toga uvelo tako rano cijepljenje, a ne zbog toga što je spolno prenosiva bolest..... ok, ovo je malo ot, ali vidim da uspoređujete hpv i hb

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uspoređujem, ali ne izjednjačavam.

ali stvarno je broj zaraženih hepB virusom transfuzijom zanemariv. Prije, dok nije bilo rutinskog testiranja krvi na hepB, to je bio česti problem. Ali sada je zanemariv.

a broj zaraženih slučajnim ubodom na iglu je također zanemariv.

a broj zaraženih spolnim putem je ipak najveći.

isto tako broj djevica s HPV-om u brisu cerviksa je zanemariv, ali postoji.

a broj žena zaraženih spolnim putem je najveći.

eto. Nije izjednačavanje. Ali ne vidim razloga za ne usporediti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Transfuzije ljudi dosta olako shvaćaju... ne testira se sva krv.... zato je meni hepatitis b daleko od "samo" spolne bolesti...

A tu su i igle.... mislim da se zbog toga uvelo tako rano cijepljenje, a ne zbog toga što je spolno prenosiva bolest..... ok, ovo je malo ot, ali vidim da uspoređujete hpv i hb
    Kako mislis ne testira se sva krv?

I ne razumijem sto znaci recenica "A tu su i igle", aludiras li da su igle mozda nesterilne?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad vidim mujicin odgovor, kod spominjanja igala mislis na slucajne ubode koristenim nesterilnim iglama, bacenim nepropisno. Isprika, nisam odmah shvatila da o tome govoris.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a sad kad ja vidim tvoje pitanje o iglama, pitam se nisam li ja prenaglio u zaključku da Mirtica misli na slučajne ubode.....

Na što si mislila s iglama, Mirtica?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda se javi netko ko zna španjolski, vjerujem da njihove novine imaju više podataka
    Piše ovdje

http://www.fiercepharma.com/story/ho...all/2009-02-11

da su imale konvulzije. Čudno.....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo još jednog opisa nuspojava iz Španjolske. http://www.thinkspain.com/news-spain...cancer-vaccine

...sve mi se nekako čini da to neće imati veze s cjepivom... ali ..... živi bili, pa vidjeli....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hmmmm... jel' se ja to ovdje sam sa sobom spominjem?

jeeee.....

:D

la, la, la-la-laaaaaa....... 8)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

a sad kad ja vidim tvoje pitanje o iglama, pitam se nisam li ja prenaglio u zaključku da Mirtica misli na slučajne ubode.....

Na što si mislila s iglama, Mirtica?
    I na slučajne ubode i na drogu (bratić u komuni pa sam informirana o tome kako se zapravo rano :shock: počinje - ni blizu onim rezultatima koje čujemo u medijima).

Ne testira se sva donirana krv na hepatitis i na hiv.... Pa zato vas i pitaju sva ona pitanja (na koja ljudi najčešće ne odgovore iskreno) prije nego vam uzmu krv. Kolegica s posla inzistirala da donira (zbog 2 slobodna dana :/ )... odbili su ju jer je 3 mj. prije bila na laparoskopiji.... doslovno s riječima da šta ona misli da oni svu krv stignu/mogu testirati?! a stanje u našim bolnicama je grozno i tko zna šta je pokupila!?

Brat mi je redovan darovatelj krvi bio od svoje 18 god.... drogirao se od 5. razreda (ne sa iglom) pa negdje do ranih 20-tih

OK, sad sam stvarno ot

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za testiranje donirane krvi ne znam kakva je procedura, zato sam te pitala.

Za igle, neki vjeruju (zbog povijesnih razloga valjda) da ni igle koje se koriste u medicinskim ustanovama nisu uvijek sterilne, tj. da postoji sansa da su koristene. Medjutim, koriste se uvijek novoraspakirane sterilne jednokratne igle, tako da na taj nacin nema zaraze.

Naravno, drugo su droge i slucajni ubodi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a moje je skromno mišljenje da se testira apsolutno sva krv.

neka netko nazove zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3, pa provjeri.
    (meni bi bilo neugodno nazvati i pitati tako nešto, jer je to notorna činjenica)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo.
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/127659.html
    članak 15. kaže da se svaka prikupljena doza krvi mora testirati.

a ovdje
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298952.html
    se to navodi u članku 17.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Didin donor je već jedno vrijeme bio pozitivan na hptB, ali krv nije testirana (dakle, nije se radilo o čovjeku koji je dan prije donacije bio izložen virusu pa se još nije vidjelo na testu).
    Saznali smo tako što je jedan od primatelja testiran (ne znam zašto) pa su otkrili i javili ostalim primateljima. Valjda čuvaju podatke tko je čiju krv dobio.... ne znam cijelu proceduru...
    Sve je to jadno i žalosno... trebali bi testirati, ali....

Isto tako bi sve žene trebale moće dobiti c. briseve, ali nije tako.... meni je dok rekla da mi ne može napraviti jer joj hzzo broji svaki bris (koštaju oko 1000 kn...) pa mora imati "opravdan razlog". Ja sam u prošloj trudnoći radila jer sam imala spontani prije toga pa su počele opet slične komplikacije pa eto da provjere...
    Sad sam htjela provjeriti jer su uvjeti u bolnici bili koma pa se ja eto bojim.... to nije "opravdan razlog" pa me je odbila... jer će inače dobiti po prstima (plaći)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mirtica, da ja imam tak malo povjerenja u zdravstveni sustav, ne samo da ne bih tražio cervikalni bris, nego bih izbjegavao doktore na kilometre.
    A ti , em im ništ ne vjeruješ, em im se stalno vraćaš i tražiš još... em si hemer
    http://www.youtube.com/watch?v=S96ihP-AxMI

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne bih bas usporedjivala cervikalne briseve i testiranje donirane krvi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ne mogu ih izbjeći jer rađam
    Planirala sam trudnoću, pa sam htjela napraviti cb i papu.... to je inače i preporučljivo za žene koje planiraju t.... takva bi trebala biti procedura, ali nije.... (TU je i bris na hpv!!!)

Da se vratim na temu, ja sam skeptična na sva cjepiva i lijekove koji se tako najavljuju kao da će spasiti cijeli svijet.... da sad imam kćer zrelu za cijepljenje, odbila bih..... ako nosim kćer (nadam se) i za 14 god se i dalje bude cijepilo tim istim cjepivom, dat ću je cijepiti.... ipak će se malo više znati o svemu.... jednostavno, ne želim da mi išta testiraju na djeci.....

I sad ćeš ti reći da ne testiraju, pa ću je reći da testiraju...... kasno je.... laku noć

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

redovne kontrole na HPV test (ne PAPA, jer griješi u 1/5 slučajeva) i rana dijagnoza

oni nemarni će i dalje biti u istoj poziciji: širiti i ne paziti
    :shock:
    Nisam znala kako papa nije dovoljna.
    Pa koje su to redovne kontrole koje bi žene trebale raditi i koliko redovito?

Svejedno mi je tko će odgovoriti, samo molim odgovor.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

treba tražiti test na HPV
    ciljani test
    kod nas radu tako da taj test izvode tek ako PAPA pokaže sumnju

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a što radiš sa strahom da bilo koja prirodna infekcija može potaknuti nastanak ili ispoljavanje autoimune bolesti?
    Kako s time živjeti?

Ili možda misliš da ta opasnost postoji samo od cjepiva?
    točan uzrok se ne zna
    postoje pretpostavke
    moj brat prije prvog napada nije imao nikakvu virozu, bolest ... bilo je ljeto, bio je sasvim normalnog zdravlja i ne radi u zdravstveno riskatnom poslu (radi u uredu)

ja ti to vidim ovako:
    1. opasnost od nekih virusa/bakterija
    2. cjepljenje - neprirodan način "napada" na organizam

kod selektivnog, samo nužnog cjepljenja točka 2. je minimalna
    ali ako ju cjepim protiv svake moguće boleštine: sva obavezna + neobavezna cjepiva (gripa, kozice, pneumokok (ne znam točan naziv). HPV....) onda povečavam šanse za aktivaciju

koliko cjepiva tijelo uopće može podnijeti a da ne ode na kvasinu?
    da je obveznih cjepiva 2-3 .. ne bih razmišljala
    ali .. njihov broj se samo povečava

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

glasala sam za 3., moja starija kći puni 13 za mjesec dana, na jesen ide u 8.r. i neću je dati cijepiti, nastojat ću poduzeti sve moguće da je educiram, a prvenstveno da održim i unaprijedim onaj odnos majka - kći, koji danas imamo, a koji se ne odnosi samo na informiranje i educiranje, koji ja nikad nisam imala, a bitniji je od puke informacije (npr. kako ocijeniti kad i nakon koliko vremena u vezi stupiti u odnos, kakav je to osjećaj i sl), isto tako pomalo uvlačim MM u sve to, da može predočiti i mušku stranu svega, lagano i bez pretjerivanja, samo kad ona traži informacije; toplo se nadam da će proći još koja godina do odnosa;onog trena kad skužim da se taj trenutak bliži i ako se cjepivo do tata "dokaže" porazgovarat ćemo o tome

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tata = tada

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno od cjepiva NIJE

Molila bih Zoranu da stavi kakve linkove za one dvije cure iz Austrije (Marion, Jasmin) kaj su nadrapale.
    Mi smo gledali dokumentarac o Marion (razgovor s Verom Rusphurm) na ORF1 , međutim ne mogu to naći u Youtube izdanju... Cura se oporavlja već nekoliko mjeseci - izgubila sve motoričke funkcije, govor...

Nevjerojatno, Mujice, da ova Jasmin je baš umrla nakon cjepljenja - ničim izazvana...sigurno je puklo sunce u glavu, ali od cjepiva NIJE...

...tko je ispitao međudjelovanje s npr. kontracepcijskim, s nekim lijekovima, s Aspirinom, nečim protiv bolova, Red-bull-om, kojom lakom drogom (ili teškom) koje čini mi se i nisu tako rijetko konzumirane od današnje mlade generacije...
    ...cjepljenje u ovoj dobi je TAKO rizična djelatnost...uostalom kao i u najranijoj kad mozak nije završio svoj razvoj..

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mirtica, da ja imam tak malo povjerenja u zdravstveni sustav, ne samo da ne bih tražio cervikalni bris, nego bih izbjegavao doktore na kilometre.
    dobar. Na taj način će ti struka izumrijeti, a ljudi će se samoinicijativno trovati potpuno nepotrebnim "lijekovima" u velikim količinama. Hm... ne ovisi li tvoja plaća o financijskom stanju zdravstva? Hoće li tvoja plaća biti veća ili manja ako nastupi nekakva zdravstvena katastrofa (veća)? Ili se neće promijeniti ni mrvicu pa ti je sasvim svejedno (u tom slučaju ne bi bio ovdje). Ja bih rekao da ti je primarni interes zastrašivanje, a žalosno je da ti dobro ide.

Koliko ja shvaćam zdravstveni sustav, radi se o klasičnom tržištu gdje je potražnja jednaka zbroju potreba i čimbenika poput nestašice, straha i zastrašivanja. Nestašica se generira stalnim gubicima u zdravstvu - zato i izgleda kao epizoda Alana Forda i NE, nikakvom reformom se to stanje neće popraviti. Ostaju strah i zastrašivanje. U niti jednom dijelu ne vidim na koji način bi ikakvo djelovanje takvog sustava moglo rezultirati manjom potrebom građanstva za tim sustavom (stvarna prevencija, bolje zdravlje). Upravo suprotno. Prosječan kamatar je u većoj brizi za zdravlje svojih mušterija od ministra zdravstva. Njemu je u interesu kronična dugotrajna i neizlječiva bolest.

Reality check 1: pročitati jednu epizodu Alana Forda.
    Reality check 2: osim čira na želucu niti jedna zaistač boleština nije postala izlječiva u zadnjih cca. 20 godina.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zanimljivih 40 slučajeva epileptoidnih napada koji na kraju ni jedan od njih ne može potvrditi da je u vezi sa Hpv cjepivom :

Weitere (fachliche) Informationen zur Bewertung dieser Meldung
    Meldung 1
    Meldung 2
    Fälle von Krampfanfällen, Epilepsie oder Myoklonie aus Deutschland in zeitlichem Zusammenhang mit einer HPV-Impfung, die an das Paul-Ehrlich-Institut gemeldet wurden
    Im Folgenden erläutert das Paul-Ehrlich-Institut die ihm vorliegenden Informationen zu zwei Verdachtsfällen in Spanien mit Status epilepticus (Epilepsie/ Krampfanfall) bzw. Myoklonus nach Impfung mit Gardasil und seine daraus resultierende Bewertung:

Meldung 1
    Es handelt sich um ein 14-jähriges Mädchen, die Impfung mit Gardasil erfolgte am 04. Februar 2009. Zehn Minuten nach der Impfung wurde die Patientin ohnmächtig. Gleichzeitig hatte sie Fieber und Zittern der Beine (Tremor). Die Diagnostik zeigte eine Infektion des Zentralen Nervensystems mit Herpes Simplex Virus und eine deutliche Erniedrigung des Kalziumspiegels im Blut. Die bildgebenden Untersuchungen erbrachten keinen Hinweis auf eine akute Entzündung oder auf ein Krampfleiden.

Die Kausalität zur Impfung wird vom Paul-Ehrlich-Institut als unwahrscheinlich bewertet, da sowohl die vorliegende Infektion als auch die Erniedrigung des Kalziumspiegels für das Ereignis verantwortlich gemacht werden können. Darüber hinaus ist kein biologischer Mechanismus bekannt, der den sehr kurzen zeitlichen Abstand zwischen der Impfung und der Symptomatik (zehn Minuten) als Folge der Impfung erklären könnte.

Meldung 2
    Es handelt sich um ein 15-jähriges Mädchen, die Impfung mit Gardasil erfolgte am 06. Februar 2009. Kurz nach der Impfung klagte die Patientin über zunehmendes Schwindelgefühl und wurde ungefähr eine Stunde nach der Impfung ohnmächtig. Kurz darauf war sie wieder bei Bewusstsein, hatte aber nach kurzer Zeit eine ähnliche Episode und wurde in ein Krankenhaus eingewiesen. Dort wiederholten sich die Episoden mit erneutem Verlust des Bewusstseins, so dass eine Überwachung auf der Intensivstation erfolgte. Die Laboruntersuchungen im Blut waren unauffällig, inklusive der toxikologischen Untersuchungen. Die Untersuchung des Kopfes durch eine Kernspintomographie (MRT) zeigte eine deutliche Asymmetrie der Liquorräume im Gehirn mit Erweiterung des rechten Liquorraumes.

Zum weiteren Verlauf und zum derzeitigen Gesundheitszustand der Patientin liegt derzeit kein Bericht vor.

Die Kausalität zur Impfung wird vom Paul-Ehrlich-Institut als unwahrscheinlich bewertet. Insgesamt ist die Diagnose unklar. Ferner ist kein biologischer Mechanismus bekannt, der das kurzfristige Auftreten der beobachteten Befunde erklären könnte. Diese Tatsache und der sehr kurze Abstand zwischen der Impfung und der Symptomatik sprechen gegen einen Zusammenhang mit der Impfung. Ferner bleibt offen, inwieweit der auffällige Befund im MRT im Zusammenhang mit der Symptomatik steht.

Fälle von Krampfanfällen, Epilepsie oder Myoklonie aus Deutschland in zeitlichem Zusammenhang mit einer HPV-Impfung, die an das Paul-Ehrlich-Institut gemeldet wurden
    Seit Zulassung des Impfstoffes Gardasil (Ende 2006) sind dem Paul-Ehrlich-Institut bis heute insgesamt 40 Fälle berichtet worden, in denen entweder ein Krampfanfall, eine Epilepsie oder eine Myoklonie im zeitlichen Zusammenhang mit der Impfung gemeldet wurden.
    Eine Analyse ergibt, dass es sich in elf Fällen um Synkopen handelt, die im direkten Anschluss an die Impfung aufgetreten sind. Solche Ohnmachtsanfälle werden nach allen Impfungen, besonders in der hier betroffenen Altersgruppe, beobachtet.

Von den verbleibenden 29 Fällen wurde vom Paul-Ehrlich-Institut

in 3 Fällen ein Kausalzusammenhang als 'möglich' beurteilt
    in 17 Fällen wurde der Kausalzusammenhang als 'unwahrscheinlich' bewertet
    in 9 Fällen war auf Grund der vorliegenden Informationen der Kausalzusammenhang 'nicht bewertbar'.
    In keinem Fall wurde ein bleibender Schaden gemeldet.

In 4 Fällen war der Allgemeinzustand zum Zeitpunkt der Meldung noch nicht wieder hergestellt, alle übrigen Fälle waren völlig wiederhergestellt.

Im Vergleich mit anderen Impfstoffen ergibt die statistische Analyse derzeit kein erhöhtes Risiko für Krampfanfälle im Zusammenhang mit der Gardasil-Impfung, so dass eher von einem zeitlichen als von einem kausalen Zusammenhang ausgegangen werden muss.

Allgemeine Information zu den beiden Meldungen
    Informationen des Paul-Ehrlich-Instituts zu Berichten von zwei Krankheitsfällen nach Gardasil-Impfung in Spanien
    Erstellt: 12.02.2009

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

klasična nuspojava cjepiva: slučajnost

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, a kad uzmeš da se radi o genetski modificiranom smeću koje su zmontirali od 3 različita organizma od kojih je jedan insekt i da se radi o principu koji do sada nije potvrđen u praksi, vjerujem da će i dugoročne posljedice biti prilična slučajnost. Kada nekome iz glave niknu ticala - ni to neće biti nuspojava cijepljenja.

(prisjećam se filma "Muha")

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Opet si u krivu Davore.

insekti su u Cervarixu. U Gardasilu su gljivice

a u ostalim cjepivima su fetusi, tumori, majmuni, kokoši.........

jel nas sada više strah?

I mi koji to znamo (ispravno, za razliku od tebe, Dadica) opet cijepimo i sebe i svoju djecu.

Nije li to neobično?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mujica napisa:
    I mi koji to znamo (ispravno, za razliku od tebe, Dadica) opet cijepimo i sebe i svoju djecu.

Nije li to neobično?
    Meni je UŽASNO neobično, čak što više uopće vas ne kužim....
    Živjeli čuvari državnih pečata!
    Živjeli!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zgražavat ću se nad melaminom u adaptiranom mlijeku, nad aspartamom u svemu kaj nas okružuje, nad umjetnim bojilima, nad GMO-om hranom, nad svim neprirodnim, ali CJEPIVO...
    ...nema problema DOĐITE I GURNITE...pa daj više Mujice, shvati da je stvar vlastitog izbora...
    ...zašto bih željela da se ta sva izvitoperena govna unašaju u bilo čiji organizam???
    ...i čim će više ljudi biti svjesnije svega što nas okružuje, možda će se MOGUĆNOST IZBORA nametnuti kao izbor, a ne da je CJEPIVO JEDINI mogući i ispravni izbor...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vrijeme će pokazati tko je u pravu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa
    Meni je UŽASNO neobično, čak što više uopće vas ne kužim....
    vidim

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vrijeme će pokazati tko je u pravu
    naravno da hoće.

nego, nije li četrdesetak, pedesetak godina dosadašnje upotrebe još uvijek ništa dokazalo?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali u svakom žitu ima i kukolja :/

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa
    ...pa daj više Mujice, shvati da je stvar vlastitog izbora...
    ...zašto bih željela da se ta sva izvitoperena govna unašaju u bilo čiji organizam???
    ...i čim će više ljudi biti svjesnije svega što nas okružuje, možda će se MOGUĆNOST IZBORA nametnuti kao izbor, a ne da je CJEPIVO JEDINI mogući i ispravni izbor...
    gleč Suzaks , da ti nacrtam:
    Cijepljenje nije jedini izbor.
    Stručno i znanstveno gledano, cijepljenje je najbolji izbor.
    Neki to razumiju, neki ne.
    Kada se radi o individualnoj zaštiti i općenito o odluci što će pojedinac učiniti sa svojim životom, svojim djetetom, svojoj imovini itd... ima pravo na izbor, bez obzira hoće li izabrati ispravno ili će zbog neznanja izabrati pogrešno.
    Ali kada se radi o interesu koji nadilazi interese pojedinca, dakle o interesu stanovništva u cjelini, ne smije se dozvoljavati da oni koji ne znaju o tematici dovoljno sami odlučuju kako će postupiti.

Zato postoje razne zakonske obaveze i zabrane.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

, ne smije se dozvoljavati da oni koji ne znaju o tematici dovoljno sami odlučuju kako će postupiti.
    :? :? sorry ja to promatram kroz malo drugaciju prizmu i ne vidim ko bi mi i u ime kojih ciljeva (sem u stanju neke katastrofe, rata bla bla ) mogao uskratiti mogucnost odlucivanja i ogranicavati mi slobodu izbora. ja mogu odbiti cijepiti dijete i ja svjesno preuzima rizik za eventualne posljedice te moje odluke- i ne vjerujem da moje ne cijepljeno dijete moze izazvati neku katastrofu u svom vrticu, skoli ili sl...ovo govorim hipotetski jer mi je dijete cijepljeno sa odgodom. ili sam mozda u krivu- pa te molim da mi objsanis zasto mislis da ljudi "koji ne znaju dovoljno" ne smiju sami odlucivati- to mi je malo hard statement.

a on topic...licimjerno ali istinito jako sam sretna da mi je L mala i da tu odluku ne moram donosti sad da moram vrlo vjerovatno (sasvim sigurno) bi odibila cijepiti dijete u tako ranoj dobi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima ljudi koji misle da je bolje za njihovu djecu da sjede doma, bvode kravicu na ispašu, hrane pajceke i okopavaju vrt umjesto da idu u školu.

međutim, neki su uz stručne argumente izračunali da je bolje za državu i za stanovništvo da se djeca školuju nego da se ne školuju. pa je školovanje obavezno.

No..... to je skroz OT.

Evo malo manje OT .... danas na dnevniku NoveTV vidim da je u Slavoniji 20 tisuća radnika izgubilo posao u zdanjih 30 dana.
    A velik je broj gradića i općina koji se spremaju beskorisno ulupati novce u nekakve kvazi programe cijepljenja protiv HPV-a.
    Zar ne bi tim političarima bilo pametnije te novce uložiti u spašavanje poduzeća i radnih mjesta ove godine?
    Umjesto da glume velike brižnike za zdravlje djece, pa s tuđim novcem skupljaju političke bodove.......

Ajde, Slavonci.... pitajte svoje političare zašto to rade sada kad roditelji te djece koju oni velikodušno cijepe, ostaju bez egzistencije zbog otkaza...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa državi trebaju: pastiri, kopači kanala, smetlari ....
    bez NKV radnika, morali bi uvoziti radnu snagu

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •