Vidi rezultate ankete: Da od jeseni kreće obavezno cijepljenje djevojčica protiv HPV-a u osmom razredu, a vaša kći na jesen

Glasači
127. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 1. oduševljeno bi prihvatili uvođenje HPV cijepljenja u program obaveznih cijepljenja

27 21.26%
  • 2. prigovarali bi, ali ipak pristali na cijepljenje - ipak je to program obaveznih cijepljenja

21 16.54%
  • 3. aktivno bi se protivili cijepljenju. otišli bi u školu i rekli da ne smiju cijepiti kćer...... inaće cijepite dijete prema programu cijepljenja, ali ovo ne dozvoljavate

59 46.46%
  • 4. aktivno bi se protivili cijepljenju. otišli bi u školu i rekli da ne smiju cijepiti kćer...... Ionako odbijate sva cjepiva iz programa cijepljenja

20 15.75%
Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 378

Tema: anketa o HPV cijepljenju

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

HPV se najčešće prenosi seksualnim kontaktom, ali se može prenijeti i bez seksualnog kontakta - kontaktom koža na kožu u genitalnom dijelu, upotrebom korištenog ručnika, ili nekog drugog predmeta na kojem se nalazi virus... u svakom slučaju lako se prenosi.
    Imam pitanje.
    Interesuje me, koliki razmak treba da bude između Polio i HPV cijepljenja.
    Treba li da bude određeni vremenski razmak, ili se smiju kombinirati ta dva cjepiva?
    Hajde mujice , hitno mi je

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene pak zanima koliko se smanjio udio CA cerviksa od uvođenja ovog nadasve glasovitog cjepiva protiv - CA cerviksa. Nigdje nisam našao taj podatak. Itko? Mujica?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ciciban napisa:
    Interesuje me, koliki razmak treba da bude između Polio i HPV cijepljenja.
    Treba li da bude određeni vremenski razmak, ili se smiju kombinirati ta dva cjepiva?
    Zanimljivo pitanje...
    Zanimljivo mi je kaj se mi, laici, pitamo takva pitanja, a živo me interesira ima li koja studija koja bi podržala ovo pitanje...
    ..i išla u detalje razmaka, međudjelovanja cjepiva, mogućih 'kemijskih' supstanci koje djevojčice u toj dobi mogu konzumirati, međujelovanje sa Gardasilom...

....sva sreća da djeca koja se cjepe više NE dobivaju živi Polio...Ili???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kad se djeca cijepe detalji su važni.
    suzaks, ako nemaš odgovor, nemoj ni da se javljaš.
    studija mi ne treba.
    treba mi kompetentan odgovor liječnika kojem bezgranično vjerujem.
    mujice, hitno mi je.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kladim se da će reći da možeš i da je nebitan razmak između ta dva cjepiva

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo za info, Mujica ce se javiti za 15 dana. Udaljen je privremeno jer je jucer pretjerao s oglusivanjem na mnoga upozorenja osoblja. Molim da ne nastavljamo sad o njemu i skrecemo s dobre teme.

Ocekujem daljnju raspravu o HPV-u.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možeš pitati na cybermedu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ciciban prvotno napisa
    kad se djeca cijepe detalji su važni.
    suzaks, ako nemaš odgovor, nemoj ni da se javljaš.
    studija mi ne treba.
    treba mi kompetentan odgovor liječnika kojem bezgranično vjerujem.
    mujice, hitno mi je.
    bojim se da takvo savrsenstvo neces naci

koliko ja znam cjepivo za hpv pokriva 2 od 7 virusa koji izazivaju rak (NAPOMENA!!! ja to nisam detljano proucavala, samo toliko koliko citam o spasavanju djeteta ostecenog cjepivom jer je moj mali kao beba cjepljen bolestan protiv hepatitica b i sad ima autizam)

u nizozemskoj je prije par dana curica nakon cjepljenja pala u komu bez sanse da se izvuce

meni to masovno cijepljenje izgleda ko laboratorijski eksperiment na ljudima ALI TO JE SAMO MOJE MISLJENJE

ako jos neko nije pogledao http://www.nuganics.com.au/2007/07/0...d-as-medicine/ nek si pogleda. jerry brunetti vrlo argumentirano objasnjava kolika je moc farmaceutske industrije, na koj se nacin fabriciraju rezultati odredjenih ispitivanja (jednostavno se preskoci neki faktor i postotak uspjesnosti sluzbeno raste)

saznaj sto je konzervans u cjepivu i sama se educiraj i sama odluci

ja osobno nakon iskustva sa cjepljejnem smatram da nemam pravo svojeg klinca nuditi farmaceutskoj industriji kao laboratorijskog stakora da se zabavljaju

normalno da i drzava i zdravstvo propagiraju jer tu je u igri ogroman novac

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ponavljam:

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Ocekujem daljnju raspravu o HPV-u.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni je hitno potreban odgovor, molim Vas da uzmete to kao prioritet.
    rasprava bi se mogla odužiti...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa pitaj pedijatra

ja bih pričekala da prođe razdoblje u kojem se pojavljuju nuspojave jednog cjepiva da bih išla cjepiti sa drugim cjepivom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pedijatar preporučuje kombinirano cijepljenje.

voljela bih da čujem šta mujica o tome misli. voljela bih da me posavjetuje...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ništa onda, morati češ čekati 15 dana, zar ne

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ljekovitost
    Mrkva je veliki izvor antioksidansa - karotenoida, koji pomažu u zaštiti od bolesti krvožilnog sustava, tumora, regulaciji šećera u krvi te poboljšanju vida. Najpoznatiji karotenoid (žuti ili narančasti pigment) mrkve je beta - karoten, koji se u organizmu transformira u vitamin A.

Istraživanje na 1 300 ispitanika pokazalo je da su osobe koje su dnevno uzimale barem jedno serviranje mrkve i/ili žute bundeve bogate karotenoidima za 60% smanjile rizik od srčanog udara. Ujedno, određeni unos karotenoida povezan je i sa smanjenjem raka dojke za 20% i čak 50%-tnim smanjenjem raka mokraćnog mjehura, maternice, prostate, debelog crijeva, grkljana i jednjaka. Jedno od većih istraživanja također je pokazalo da se unosom u jelovnik samo jedne mrkve dnevno za 50% smanjuje mogućnost razvoja raka pluća.

zamisli , jedna obična mrkva

Ljekovitost

Ljekovita vrijednost cikle poznata je već iz antičkih vremena. Upotrebljava se kao pomoć u liječenju malarije, akutnih fibroznih bolesti i gripe u početnom stadiju te za reguliranje krvnog tlaka, osobito niskog, a povoljno utječe na živce i rad mozga. Cikla je korisna i u liječenju slabokrvnosti, osobito u djece i mlađih osoba, a pospješuje i rad želuca, crijeva i žuči.

Ona je i vrlo važna namirnica u prehrani vegetarijanaca jer sadrži određenu količinu kobalta koji sudjeluje u stvaranju vitamina B12. Vitamin B12 nalazi se samo u proizvodima životinjskog podrijetla, dok ga u povrću uglavnom nema. Vitamin B12 sudjeluje u stvaranju eritrocita u krvi, a pomanjkanje tog vitamina izaziva pernicioznu anemiju. Upravo zbog toga cikla je jedan od najboljih prirodnih lijekova za liječenje anemije i slabokrvnosti.

Cikla sadrži i jod. Prisutnost joda ciklu čini dragocjenom u borbi protiv ateroskleroze i kod usporavanja procesa starenja; stoga se preporučuje i starijim osobama.

Zbog sadržaja selena cikla predstavlja namirnicu koja posjeduje svojstvo remineralizacije i uspješno se suprotstavlja prijevremenom starenju te sudjeluje u općem čišćenju organizma.
    Sadrži i salicilnu kiselinu koja u organizmu djeluje protuupalno.

Ciklu je najbolje konzumirati sirovu, i to ribanu s malo limunova soka. Ako želite poboljšati okus ovako pripremljenoj salati, uz ciklu upotrijebite mrkvu i/ili jednu kiseliju jabuku. Iznenadit će vas punoća okusa ovakve kombinacije.
    Sok od cikle vrlo je ljekovit, a okus mu se može poboljšati dodatkom meda i limuna.
    Ciklu možete konzumirati bilo u kojem obliku bez ikakvih nepovoljnih posljedica i ograničenja, lako je probavljiva i ne utječe negativno na sekreciju želuca.

Zahvaljujući prisutnosti antocijana koji cikli daju crvenu boju, utječe na obnavljanje krvi, suzbija rast stanica tumora i služi kao prirodno sredstvo za zaštitu i otklanjanje posljedica štetnog zračenja. Osim toga, betain i betanin iz cikle pomažu u učvršćenju krvnih žila, reguliranju krvnog tlaka, smanjuju kolesterol u krvi, potiču metabolizam i rad jetara, a jačaju i obrambeni sustav organizma.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U novijim istraživanjima znanstvenici su sok dobiven od brokule dodavali stanicama raka, nakon čega je 95 % oboljelih stanica odumrlo. Brokule su na vrhu top-liste zelenog povrća koje potiče apoptozu (proces uništavanja zloćudnih stanica). Brokula sadrži sastojke, koji se zovu sulforani, prirodne biljne kemijske materije koje joj daju prepoznatljiv okus i mogu potaknuti samouništenje stanica koje bi se mogle pretvoriti u stanice raka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    U novijim istraživanjima znanstvenici su sok dobiven od brokule dodavali stanicama raka, nakon čega je 95 % oboljelih stanica odumrlo. Brokule su na vrhu top-liste zelenog povrća koje potiče apoptozu (proces uništavanja zloćudnih stanica). Brokula sadrži sastojke, koji se zovu sulforani, prirodne biljne kemijske materije koje joj daju prepoznatljiv okus i mogu potaknuti samouništenje stanica koje bi se mogle pretvoriti u stanice raka
    samo jedan detalj, ta prica varira ovisno o tome kako je brokula (i drugo povrce) propremljno

idealno bi bilo sirovo, ali iduci naj nacin je prirodno ukiseljeno (onako kako prokisne kiseli kupus)

termickom obradom, cak i kad je u igri kuhanje na paru svojstva se gube u vecoj ili manjoj mjeri

na sve to dodaj da je rijec jedino i iskljucivo o organski uzgojenom i genetski NE modificiranom povrcu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

može i klasično uzgojeno, i dalje je daleko bolje od npr. pomfrija ili margarina

postoje recepti za salate sa svježom brokulom
    svo povrče, pogotovo lisnato je bolje jesti svježe, no ako imaš nisku razinu želudčane kiseline (karakteristika 0 krvne grupe) lisnato povrče bi trebalo zmiksati npr. sa bananaom ili nekim drugim voćem (oni koji ih piju, kažu da su ukusni) ja još nisam

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/01/30/0337006.html

Ukoliko je PAPA uredan - ne trebate brinuti o dokazu HPV-a u vašem tijelu; to je isto kao i kad dokažete da imate, primjerice, virus herpesa (inače, to su virusi iz iste obitelji) - sve dok ne radi problema, ne liječite ga, odnosno njega kontrolira Vaš imunološki sustav. Problemi o kojima ovdje govorimo odnose se na genitalne bradavice i promjene na stanicama grlića maternice koji mogu dovesti do zloćudne novotvorine u ženskoj populaciji, iako je popis potencijalnih bolesti povezanoh s HPV-om u stvari dosta dulji.

Za sada nije poznat učiniak HPV-a na plod, osim da se (teorijski) može inficirati prolaskom kroz kanal kod prirodnog poroda. Kod carskog reza još manje znamo što se dešava, pogotovo je li manja učestalost infekcije kod porodjaja na ovaj način.

S druge strane, zdrava logika nam govori da se taj virus (odnosno skupina HP virusa) sigurno nije pojavio u zadnjih 10-15 godina od kada mi imamo preciznu metodu za njegovu dijagnostiku, i pitanje svih pitanja je je li on možda nazočan kroz dulju povijest čovječanstva, odnosno je li možda današnji stav pomalo pretjeran?

Za sada nemamo pozudan odgovor na to pitanje, ali na neki način živimo u tenutnku kada skupljamo spoznaje i iskustva epidiomioloških istraživanja s ciljem poboljšanja kvalitete života i zdravlja žena (i ne samo žena).

Slično je i s cjepivom: za sada oba komercijalna preparata pokrivaju samo odredjene pod-tipove (16, 18, 11,6 i sl.), ali varijanti virusa ima preko stotinu, te je pitanje što ćemo postići s cjepivom na dugoročnom planu; prema analizama Svjetske zdravstvene organizacije, trebat će oko 10g iskustva da bi se znali pravi rezultati procjepljivanja.
    Kod nas je za sada u tijeku kampanja sustavnog cjepljenja koje se predviđa za sve djevojčice 9-26g; Gradski zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba planira besplatno cijepiti s tri doze, pa se stoga za ovo pitanje informirajte kod svg liječnika obiteljske ili školske medicine a oni će Vas uputiti točno kako i kamo dalje.

specijalist ginekolog dr. Erden Radončić

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ja bih se na MGrubi nadovezala s ekonomsko financijskom stranom cijele priče. Farmaceutska industrija jedna je od onih grana koje karakteriziraju ogromni troškovi istraživanja i razvoja proizvoda. Ogromne cifre ulažu se u projekte s neizvjesnim ishodom, bilo da se radi o lijekovima, bilo o cjepivima. Naravno kad takvi troškovi nastanu da će se učiniti sve da se investicija povrati i da se zaradi. Kad projekt propadne, izmaknu se i mnoge top-managment stolice. Zato se malo toga prepušta slobodnom odabiru tržišta, puno više je na bazi mita i korupcije. Podmićuju se agencije koje trebaju verificirati lijek i potvrditi da nije štetan, a podmićuje se i cijeli lanac distribucije i svatko u tom lancu tko ima doprinos u propagandi i distribuciji dobiva svoj dio kolača. „Šticung“ je isto velika materijalna stavka u toj industriji i na tome se ne štedi. Suština svega je da lijek mora postati masovan da bi industrija bila u mogućnosti povratiti troškove i što više zaraditi.
    To su činjenice. Sada u tim činjenicama treba svatko smjestiti svoju malenkost i svoju ulogu. Ne kažem da cjepivo protiv HPV-a nije niti u kojem slučaju korisno, ali kad bi se primjenjivalo samo na osobe s povećanim rizikom. Možda bi se i na toj ciljnoj skupini potrošača investicija isplatila, a možda i ne. Zato treba krenuti u odlučan lov na milijune nevine dječice, počevši od devetogodišnjih djevojčica da bi se profit multiplicirao i da bi se nagomilao novac za nove istraživačko razvojne pothvate, za nove proizvode, bili oni uistinu potrebni ili ne. Ako nisu potrebni, marketinške vještine su toliko razvijene da će se lako uz pomoć njih uvjeriti ljude da im treba nešto bez čega su dobro živjeli. To je i svrha marketinga, zar ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kapitalizam jede svoju djecu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne treba gubiti nadu. Farmacija se zauzimala za "imunitet" od tužbi oštećenih korisnika i ... dogodila im se velika pušiona:
    http://www.naturalnews.com/025778.html

Dakle, nisu nedodirljivi. Nije prošlo.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kahna preduhitrila si me jer sam isto pročitala u Avazu samo što su tamo naveli da se razmišlja o ukidanju cjepiva zbog toliko nuspojava.

Pročitala sam i tekst na koji si dala link i ovo mi je baš jako znimljivo:
    Također naglašavaju da je većina navedenih reakcija rezultirala samim činom cijepljenja, da nema veze sa samim cjepivom i da nema dokaza da je cjepivo uzrokovalo takvo ozbiljno stanje kao što je paraliza
    Mislim, voljela bih da mi ovo baš precizno obrazlože oni koji su to i naveli...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ...

Uvijek je JEDAN I JEDINI 'precizan' odgovor medicinske struke:
    ' Ne, nije od cjepiva!'...
    Sažeto , jasno, precizno...
    E to kaj više ne pušimo te fore - to je drugi par cipela!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: ...

Citiraj suzaks prvotno napisa
    Uvijek je JEDAN I JEDINI 'precizan' odgovor medicinske struke:
    ' Ne, nije od cjepiva!'...
    Sažeto , jasno, precizno...
    E to kaj više ne pušimo te fore - to je drugi par cipela!
    Ok, sve je meni jasno, ali SAMIM ČINOM CIJEPLJENJA - šta to znači? Nije mi jasno...čin cijepljenja je zavrtanje rukava, mazanje/nemazanje, uzimanje šprice i cjepiva i ubrizgavanje, odlazak kući/u kafanu/školu - šta ne?
    Kao TU je došlo do neke greške?

Ma ova rečenica me podsjeća na politički odgovor na škakljivo pitanje novinara...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma da valjda je curicama "pozlilo" od samog pikanja i straha od igle

Što više čitam sve manje vjerujem :/
    Mislim, opčenito o cjepivima, a pogotovo ovo.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Smotano sam to napisala.
    Htjedoh reći da sve manje vjerujem u dobrobit cjepiva.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Danas je na HRTu neki doktor isto promovirao cjepivo protiv HPVa i imao je isti odgovor na pitanje o nuspojavama: curice padaju u nesvjet kada vide iglu...
    Fali smajlić koji povraća.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

navodno do problema dolazi ako se cjepivo prebrzo uštrca

opće poznata činjenica
    tijelo reagira na ubode, zato se pazite živčanih komaraca, ko zna kakve nuspojave mogu izazvati njihovo prebrzo ubadanje

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ...

Danas slušala neki 'političko trkeljanje' u smislu produbljivanja akcije cjepljenja protiv HPV, pa su u tom proglasu i Bandić i Šoštar, a bogami i Ljuština ( :? ) lijepo OBJASNILI šta je to Hpv, cjepljenje i slično...

Još sam samo čekala da se i Bebić uključi, a možda i onaj njegov prika iz Metkovića sa HŽ...Pa da čujemo kako će se SVI uključiti...

Da sam iz Zgb-a rado bih otišla na to 'predavanje' o dobrobitosti i dobrohotnosti ( jer je 4- valentno, a ne 2-valentno PA JE BOLJE - tak su barem rekli ovaj trojac s početka priče!) cjepiva (neka škola Šandor Đalski) pa rado postavila i pokoje pitanje,,,

I Bandić recimo ZNA da NEMA nuspojava!!!!

Blago nama....

p.s. Vratite nam Mujicu! Nije valjda iskoristio priliku bez nas pa se previše družio sa Šoštarom!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je u cijeloj toj priči najžalosniji taj jaki marketing.
    Valjda je već svaka "šuša" čula za njega i kako je "dobro" cijepivo.

A neke stvari za koje bi se trebalo čuti i informirati (da sad ne nabrajam) već godinama ništa ili vrlo slabo :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

stvarno me nervira ona reklama na TV-u
    natjera me da se osjetim ko ne-majka, jer neću cjepiti

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa tako nešto.
    Ljuti me što se ljudima serviraju krnje informacije,
    a još više kaj to ljudi "puše" jer je na tv-u, jer je svugdje kod doktora plakat,
    jer plaća država/grad/tko već,
    jer se priča u školi...
    da ne nabrajam dalje :/

Znam sigurno da se moja seka nebude cijepila (taman bi sad "trebala"),
    a i vrlo vjerovatno da nitko nebu pitao - zašto.
    Jer ih ustvari nije briga

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

MG napisa:
    Pa to je i cilj...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pomoću sličnih kampanja su do sedamdesetih roditelji u skandinavskim zemljama odvodili djecu na sterilizaciju ako nisu ispala ajnc a arijevci visokog čela. To se podrazumijevalo kao čin solidarnosti kako se bolesni geni ne bi širili društvom.
    Onda je to bila eugenika, a sada je to javno zdravlje. U oba slučaja medicina.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene ne mogu natjerati na takav osjećaj. Postavi si pitanje što si i koliko si u životu učinila za svoju kćer i što ćeš još sve učiniti za nju; s druge strane koliko je one koji je na silu žele cijepiti uistinu briga za nju i njezino zdravlje. I odmah ćeš se ponovno osjećati kao majka.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Mene ne mogu natjerati na takav osjećaj. Postavi si pitanje što si i koliko si u životu učinila za svoju kćer i što ćeš još sve učiniti za nju; s druge strane koliko je one koji je na silu žele cijepiti uistinu briga za nju i njezino zdravlje. I odmah ćeš se ponovno osjećati kao majka.
    ti si jača
    ja reagiram odmah, podsvjesno, pa se trebam svjesno podsjetiti zašto neću

fala čoviku koji je izumio daljinski

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je prestrašno i to što se cijepe djevojčice od 12 godina. To godište je izabrano zato jer se mladi sve ranije upuštaju u seksulane odnose, a cijepljenje se mora obaviti prije toga.
    I što se onda daje kao poruka tim curicama od 12 godina? "Evo sad smo vas cijepili, sad ste spremne za seksualne odnose"
    UŽAS!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nešto kao tehnički i registracija

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Nešto kao tehnički i registracija
    Da, bilo bi smješno da nije tragično :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Je, ali kad razmislim - to je registracija bez tehničkog.
    Fakat, zamisli na što bi nam auti sličili kada ne bi bilo tehničkog. Za samo par godina svi bi vozili tehnički neispravne olupine - k'o Kanađani.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mujica je banan na 15 dana

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uklonjeni krajnje ruzni komentari

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno broj 1

moram se odlučit za broj 1 , svjesna sam rizika , opasnosti , posljedica i svih ostalih negativnih činjenica vezanih za ovu temu ali ipak želim za nekih desetak godina cijepiti protiv HPV-a svoju malu djevojčicu i nadati se da neće morati prolaziti što sam prošla ja u zadnjih 2,3 mjeseca. Imala sam dijagnozu Cin 3 koji sam morala operirati pod hitno.Hvala bogu sve je u redu , nalazi su dobri i nije to fizički bilo teško izdržati, ali bih je ipak voljela barem pokušati izolirati od nečega takvog .Nadam se da će u sljedećih desetak godina napredovati medicina po pitanju HPV-a jer danas je rijetko tko od doktora pravilno informiran (sama sam se u to uvjerila) , da će ispitati sve prednosti i mane ovog cjepiva i naći najbolje rješenje ali i da je sutra moram cijepiti mislim da bih to napravila.Svi mi želimo svojoj djeci najbolje i nitko ih ne voli više od nas ali na puno stvari u njihovom životu ne možemo utjecati,mislim da je ovo jedna od onih u kojima ipak imamo izbora a sad je na nama da odlučimo da li je to najbolji izbor. Ja osobno mislim da je i preostaje mi samo nadati se da sam dodro izabrala .

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: broj 1

Citiraj kikiii prvotno napisa
    Nadam se da će u sljedećih desetak godina napredovati medicina po pitanju HPV-a jer danas je rijetko tko od doktora pravilno informiran (sama sam se u to uvjerila)
    I svejedno toj istoj ekipi vjeruješ kada ti idu zavaljati marketinški spin. Prejako.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja se nadam da za 10 godina neće biti potrebno cjepiti tj. da će shvatiti sustav samoizlječenja, zašto i kako se aktivira

ja svoju neću cjepiti, 70% upitne učinkovitosti mi je malo, jako malo

kikii

da li svjesna da cjepivo navodno štiti samo 5 godina
    što znači da bi se tvoja curica morala cjepiti svakih 5 godina, do kraja života?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: broj 1

Citiraj kikiii prvotno napisa
    nadati se da neće morati prolaziti što sam prošla ja u zadnjih 2,3 mjeseca. Imala sam dijagnozu Cin 3 koji sam morala operirati pod hitno.
    Koliko cesto si isla na papa test prije ove dijagnoze? Jer kazu da redovni papa pregledi sprecavaju karcinom jako dobro. Pa me samo zanima da li je i uz redovne preglede moguca ovakva dijagnoza u kratkom roku. Nije mi zelja provocirati niti zvucati grubo, oprosti ako tako zvucim

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

papa test ima 20% greške
    tj. neće prikazati prve znakove
    postoji poseban test na HPV, i njega bi trebalo provoditi samostalno a ne oslanjati se samo na pa-pu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cin 3 je dosta teško fulat ...

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •