Dobila sam terapiju Nystatin vaginaletama. Da li ih je neko koristio u trudnoci? Ne znam da li sam alergicna i plasim se preosetljivosti.
Dobila sam terapiju Nystatin vaginaletama. Da li ih je neko koristio u trudnoci? Ne znam da li sam alergicna i plasim se preosetljivosti.
Nesto sam citala po netu, pa bih izbegla koriscenje Nistatin vag., jer mi je jedna vag. izazvala jos jace peckanje. Mozda je bolje pojacati unos jogurta i kiselog mleka. Posto su mi se pojavile i gljivice na kozi ledja, sta bih mogla koristiti?
Spolja možeš nevenovu mast, ali iznutra, hm... kantarion je super, ali ne u trudnoći.Anja7 prvotno napisa
Možda običan ABT jogurt na tampon, tj tampon umočiš u jogurt, pa tako 2-3 dana.
U toku dana promeni par puta. Ovo sigurno uspeva protiv gljivica
[quote="vanesax"]Mislila sam da pijem vise jogurta i kiselog mleka, ali mozda cu probati i sa tamponima (jogurta) kao sto ti kazes. A mozda je i dovoljno da pijem dosta jogurta? :/Anja7 prvotno napisa
[quote="vanesax"]Da li mogu da koristim nevenovu mast protiv gljivica na ledjima?Anja7 prvotno napisa
Mislim da ti to neće smetati. Nisu to neke količine...
Ali uzmi onu nevenovu vulgaris mast. Bez dodataka parfema i sl.
Najbolje bi bilo da je pripremiš sama tj. da bude domaća, ali sad nigde nećeš naći neven.
U međuvremenu možeš da probaš i sa propolisom da se mažeš.
Staviš prvo malo maslinovog ulja na kožu, utrljaš, pa preko toga propolis.
Vanesax, thanks! Probacu!
Anja7, nevenova mast je meni glavni sastojak kućne apoteke, ali i nije baš za gljivice.
ja sad u trudnoći (pošto sam jako sklona gljivicama) pojačano pijem jogurt (a vidi se i po kilima da sam dobro pojačala dozu) i po preporuci ginekologa uzimam lactogyn tablete. dao mi je i neke betadin vaginalete (zbog pojačanog iscjetka), ali ih nisam stavljala.
za te gljivice po koži bi ti ipak bilo najpametnije pohodit dermatologa pa vidit što će ti on dat s obzirom na trudnoću. nije se baš s gljivicama šalit.
Loryblue, pitacu dermatologa za gljivice na ledjima. A sta mislis o Nistatin vaginaletama u trudnoci? Koliko su stetne? Pise u uputstvu da ih treba koristiti samo ukoliko je bas neophodno. :/ Sad pijem vise jogurta i sutra bih vec pocela da koristim Lactogyn tbl. a i Lactovag vaginalete (koristila sam pre trudnoce i prezadovoljna sam). Da li treba i za to da pitam ginekologa? :?
Zašto? meni je doktorica preporučila baš kantarion uz acidoverus ili lactogyn. Nije da imam gljivice, ovo je više preventivno, al me zanim zašto se kantarion ne smije u trudnoći?vanesax prvotno napisa
Ja ga koristim već skoro dva mjeseca...
Evo, da javim. Pila sam jako puno jogurta i polako se smanjuju gljivice sa koze. Dermatolog kaze da ne moram nista da koristim, ako se smanjuju, i da se to cesto desava u trudnoci.
:D Pozdrav!
I ja bih molila savjet.
Imam jos tjedan dana do poroda, a pojavile mi se gljivice tek sad (uzrok - dobivala antibiotik prosli tjedan)
Nije jako strasno, cim sam osjetila svrbez, na svoju ruku sam uzela Plimycol kremu pa mazala u vecer.
Ali bojim se da ih se necu rijesit skroz do poroda, pa razmisljam o vaginaletama.
Otvorena sam 3cm, a cerviks nije jos skroz skracen (2/3 clanka dug).
Ima li tko slicnu situaciju?
Molim brzi odgovor, ako je ikako moguce.
Inace, moja gin. je super, ali ne mogu tako lako doci do nje da pitam.
Nadam se da ce se naci koja s takvim iskustvom.
Djeca su zakon, ja bih ti preporucila da pijes mnogo jogurta, a za ostalo ne znam, verovatno ce ti neko dati pravi savet dok ne pitas ginekologa. Zelim ti puno srece!