Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Nemogućnost trudnoće nakon kiretaže

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Nemogućnost trudnoće nakon kiretaže

Pozdrav svim dragim ženama

kao što i sam naslov kaže, vidite u čemu je moj problem.
    Imala sam spontani nakon 2 mj. Kiretažu sam obavila privatno(imam 31 god i bojala sam se ići u petrovu)kod dr.LJubojevića(gino-derm).M sam dobila redovno sljedeči mjesec, ali je sramotno reći da još nisam bila na pregledu nakon toga :? . Valjda od straha iako znam da to nije opravdanje. Problem je u tome što je prošla godina dana i ništa, trudnoće nema
    Zanima da li netko prolazi kroz isto i koje pretrage mi slijede, iako sam se sada naručila za pregled. Zaboravila sam napomenuti da sam koristila i trakice za ovulaciju(neredovita M.....24-28 dana), ali ništa......ima li tko kakav savijet [/b]

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ciao tužna , prvo zasto ne promjenis nik, dok jos nemas mnogo postova, pa svi se nadamo sreći, a sve ovo će se zvati juče.
    Trebala bi otići na pregled, a nalazi ti otprilike ovako idu hronoloski
    pregled, papa,uzv, hormonski status 3dc. i 7d. nakon O progesteron, brisevi
    To je moglo bi se reći 1. val i to su oni jednostavniji nalazi, ali koji ljekara upućuju u kojem smjeru da krene i sta dalje raditi, obično slijedi ispitivanje prohodnosti jajovoda, jeste radili speriogram tj. TM
    Ja ti želim da sto prije ostanes T, a da ćemo si bar do tad olaksavati.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala na odgovoru....ajme koliko toga treba napraviti......već mi je muka ali dobro, budemo......vidim da i ti imaš problem....koliko već pokušavate

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tuzna,nikako ne smes produziti ovako :shock:
    ja sam isla pune 4 godine po doktorima svaki dan i posle 4 inseminacije i 2 ivf sad sam trudna-bili su blizanci al sam jednog izgubila.nikad se nisam predala a ne smes ni ti.bori se i dobices ono sto zasluzujes

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tuužna prvotno napisa
    Hvala na odgovoru....ajme koliko toga treba napraviti......već mi je muka ali dobro, budemo......vidim da i ti imaš problem....koliko već pokušavate
    Ma i nije to tako mnogo, vise je kad stoji u mislima i čeka da se nakanis, nego u praksi.
    Mi pokusavamo 7-8mj. sada i nikako ne ide. prvi put sam ostala trudna iz 2.pokusaja koji je zavrsio spontanim, bez kiretaže. Na kontroli nakon spontanog kažu sve ok. hormoni, brisevi ,papa, da bi otisla na folikulometriju privatno- rekoh da mi neko potvrdi O kao i malo detaljniji uzv i dr. kaže da imam materične srasline, koje mogu i ne moraju smetati T i ako ne zatrudnim naredna 2-3 mj preporučuje histeroskopiju.
    Posto su ta 2-3 mj. prosla ovih dana se planiram naručiti u bolnicu na pregled pa da se konkretnije pokrene.
    Objema nam želim sto skoriju T, i obavezno javi jesi isla i sta su ti rekli.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kad slušam o svim tim problemima, ne mogu vjerovati.....sa 15 god da sam pogledala muškog bila bi trudna, a gle sada . prekosutra idem kod dr.....ne idem često po doktorima pa za ginekologa mogu malo izdvojiti i otići privatno. Nadan se , ali iskreno, da neću morati na sve te pretrage....
    Vidjet ćemo sve za 2 dana.......iako kada sam išla na kiretažu, radili su mi neke pretrage....uglavnom, nisu vidjeli nikakav problem zbog kojeg je došlo do spontanog...kažu da je vjerojatno tijelo odbacilo plod jer je bilo nepravilnosti.........
    ......ispričat ću vam malo pozitivniju priću.......od moje prijateljice prijateljica ima 35 god, muž 37, pokušavaju 5 godina....nalazi uredni.....nakon toliko pokušaja odlučili se oni za umjetnu op....kupili sve te lijekove(ne znam ni ja točno što , al čujem puno para) i taman kad su trebali krenuti muž je čuo za neku bioenergičarku....da ne duljim, rekla joj je da ima neku membranu, dao neke preparate njoj i njemu.....i ostali trudni.......
    .......ja sam odlučila, kad prođe ovo s doktorom, nebude li ništa s T, odoh i ja tamo.......naravno raspitat ću se gdje i koliko novaca pa vam javim
    .......Želim i tebi što skoriju T :D

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Bok curke.....evo opet mene.....zaboravila sam pitati da li ove pretrage koje mi je napisala MMK, možda netko radio kod privatnika......zanima me cijena- pojedinačno....joj tak me strah......

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj tuužna prvotno napisa
    Kad slušam o svim tim problemima, ne mogu vjerovati.....sa 15 god da sam pogledala muškog bila bi trudna, a gle sada . prekosutra idem kod dr.....ne idem često po doktorima pa za ginekologa mogu malo izdvojiti i otići privatno. Nadan se , ali iskreno, da neću morati na sve te pretrage....
    Vidjet ćemo sve za 2 dana.......iako kada sam išla na kiretažu, radili su mi neke pretrage....uglavnom, nisu vidjeli nikakav problem zbog kojeg je došlo do spontanog...kažu da je vjerojatno tijelo odbacilo plod jer je bilo nepravilnosti.........
    ......ispričat ću vam malo pozitivniju priću.......od moje prijateljice prijateljica ima 35 god, muž 37, pokušavaju 5 godina....nalazi uredni.....nakon toliko pokušaja odlučili se oni za umjetnu op....kupili sve te lijekove(ne znam ni ja točno što , al čujem puno para) i taman kad su trebali krenuti muž je čuo za neku bioenergičarku....da ne duljim, rekla joj je da ima neku membranu, dao neke preparate njoj i njemu.....i ostali trudni.......
    .......ja sam odlučila, kad prođe ovo s doktorom, nebude li ništa s T, odoh i ja tamo.......naravno raspitat ću se gdje i koliko novaca pa vam javim
    .......Želim i tebi što skoriju T :D
    Bok,ja sam imala spontani pred 2,5 god. 1,5 god. smo se trudili zatrudniti, napravila sam sve testove i sve bilo ok. Bila sam stalno zaokupljena trudnoćom i isto razmišljala o bioenergičaru.A onda sam mislila upisati faks, i tako ,dok sam bila zaokupljena učenjem za prijamni i dok sam taman upisala u prvu god,ostala sam trudna.Inače prije kad bi mi kasnila menga 2 dana,odma sam letjela u ljekarnu po test za utvrđ.trud. i uvijek ništa,ovaj put mi kasnila 10 dana pa sam mislila ajd kupit ću tak radi reda i bila sigurna da opet nepotrebno bacam novce,još sam otišla k prijateljici na kavu.Dok sam došla doma,test bio pozitivan. Bili smo presretni!!! Znači da je kod mene veliku ulogu igrala psiha jer sam stalno bila uvjerena da neću moći zatrudnjeti,al evo,kad sam se najmanje nadala i potcjenjivala se,zatrudnjela sam.Možda i ti tako stalno o tome razmišljaš.Probaj se usredotočiti na nešto drugo,znam da je teško,al kod mene je uspjelo.Trudnoća za sada protječe super ( moja gin.je jako sitničava i kad joj se nešto malo ne sviđa,napomene.) Al svaki put kad me pregleda sa smiješkom kaže; zadovoljna sam, trudnoća vam je za 5.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Još sam zaboravila napisati da sam inače mjerila bazalnu,provjeravala cervix i plodnu sluz i ne znam što sve ne pa sam muža gnjavila kad bi mi bili plodni dani.Ataj mj.kad sam zatrudnila,prestala sam sa svim tim ritualima,sexali smo se samo 2 puta i to po meni u neplodne dane tako da i sada ne znam kako sam zatrudnjela :D Mislim da mi se Bog smilovao valjda sam i njemu već dojadila

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kako se iz mog potpisa vidi, imala sam tri kiretaže dosada. Nakon prve sam čekala dvije godine na iduću trudnoću, ali to je bilo zato što je u međuvremenu dijagnosticirana endometrioza, pa je slijedila lprsc. operacija i oporavak. Prošle godine sam u razmaku od osam mjeseci dva puta zatrudnila - prirodno - u svojoj 38. godini, nakon što su mi rekli da su mi šanse za prirodnu trudnoću nikakve i nakon nesupjelog IVF-a (i to jednom kada samo kao preskočili ovulaciju i drugi put kad su LH trakice, čini se, pokazale da uopće nema ovulacije).
    Dakle, nema pravila, a što se pretraga tiče - obavezno cervikalni brisevi, papa, hormonski status (niski progesteron ili visoki prolaktin znaju praviti probleme).
    I da, nakon druge kiretaže otišla sam na UZV tek nakon 4, 5 mjeseci (zlo mi je bilo od doktora nakon toliko hodanja po ordinacijama i bolnicama, a bez uspjeha) i sve je bilo o.k. (mada ne preporučujem, bolje biti siguran).
    Usput, obavila sam mali milijun pretraga drugih (zbog habitualnih pobačaja) i zbog povišenih ACA antitjela i prethodnih izgubljenih trudnoća u idućoj ću (doživim li je) morati biti na terapiji heparini/aspirin (bila sam i u zadnjoj, ali je problem bio drugi - kromosomska anomalija, tj. višak kromosoma na 4. /trisomija/ - teška oštećenja, trudnoću je nemoguće iznijeti). Pauziram još dva mjeseca i krećemo opet (IVF ili prirodno pa kako nam upali).
    tuužna i cure, sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •