Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Kakav je to kašalj?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Kakav je to kašalj?!

Anja je bila prehlađena, počelo prije 10 dana i sad se već sve dost smirilo. nos joj gotovo i ne curi, no još zrelo kašlje.
    odjednom je tak kašalj postao gadan,zapravom kao da se toliko trudi da iskašlje i onda iskašlje malo i ond od intenziteta taj kašalj preraste u onaj suhi, ko da udaram po tepsiji, tako da ga opišem, laringitičan. ona je promukla već 2 dana.
    imala je ona jednom klasičan laringitičan kašalj, ali on nije imao veze sa iskašljavanjem..

šta mi je činiti?
    parili smo se noćas, u dvas navrata( a sad sam već na poslu čila i orna za nove pobjede)...i ne znam šta da mislim, da odvojim taj kašalj od one prehlade, jer mi se ne čine povezani?kao da su dvije različite boljke.?!
    naravno da ću popodne kod pedijatrice, ali do tad..

e to kašljanje najviše mrzim, bojim se te nemogućnosti disanja, temperaturu snizim , povraćanje odradim bez problema, ali čim zakašlje mene prosjeće sto puta kroz želudac :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mojoj Miji su pomogli topli oblozi maslinovog ulja na prsima. Kad god je išla spavati, ugrijala sam malo ulja, stavila na malu maramicu (onu kao terica) i preko toga stavila tetru da joj drži toplinu. Kašalj se smanjio u 1 dan! Naravno, kašljala je još 10-tak dana ali je prošlo. Davala sam joj i Apipol sirum, on smiruje kašalj.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Mojoj Miji su pomogli topli oblozi maslinovog ulja na prsima. Kad god je išla spavati, ugrijala sam malo ulja, stavila na malu maramicu (onu kao terica) i preko toga stavila tetru da joj drži toplinu. Kašalj se smanjio u 1 dan! Naravno, kašljala je još 10-tak dana ali je prošlo. Davala sam joj i Apipol sirum, on smiruje kašalj.
    hvala na javljanju.

problem je u tome što Anja ima za iskašljat, pa ne znam trebam li smirivat ili poticat kašljanje?!

noćas sam joj dala kašalj za smirivanje, tako da je odspavala u miru od 3 do 6, dok nisam išla na posao. valjda još spava..nadam se...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zar niko više nema slično iskustvo??

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma, imamo mi, ali ne znam koliko ti moze pomoci.
    naime, moje dijete ima alergijsku astmu i kada krene taj suhi kasalj nemam sto cekati - krecem sa ventolinom, jer ako ga ne suzbijem (kao sto se desilo prije dva mjeseca) zavrsimo na hitnoj na Srebrnjaku na injekcijama solu medrola.
    sto se tice zrelog kaslja, on je uvijek dobrodosao, jer znaci kraj bolesti. doktor nam je rekao da ga ne treba nicim suzbijati jer je kod djece astmaticara takav kasalj produktivan jer dize sluz sa pluca.

eto, ne znam jesam li ti pomogla.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i mi imamo sličan problem, Sari je malo nosić curio (sad skoro pa i necuri više) ali se tu i tamo zna zakašljati, isto zrelo, ne kašlje često, par puta tijekom dana, ali se već 2 jutra zaredom od silnog kašlja ispovraća (prije tog popije mlijeko pa to tekuće izbaci)
    i kašljala je malo nakon što je trčala

:? :? glupo mi davati joj bilo kakav sirup jer kažem zakašlje se nekoliko puta dnevno

pratit ću topic da vidim savjete

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja imam izvrsna iskustva s Prospanom, uredi ono što treba..ako ima sluzi olakša a suhi iritantni smiri..Ne znam koliko je dijete pa i o tome ovise neke stvari.

Ima ovdje negdje i recept prženog šećera i vode s tri lista lovora, a lovor je inače biljka koja pomaže kod kašlja...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, ali naš je kašalj kombinacija zrelog , a odmah potom laringitičan?! :shock:

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi se borimo sa kašljem od kada je krenuo u jaslice, vidjela sam da si otvorila još jedan topic o laringitisu, pa sam ti i tamo odgovorila...da nemamo iskustva sa laringitisom, ali sad kad bolje razmislim ... sa kašljem imamo dosta staža, zreli kašalj.
    G je u 11 mj. imao upalu pluća, bio doma dva mjeseca, nakon tri dana vrtića kašalj se vratio, taman kad je počeo prolaziti i kad smo se ponadali da je gotovo, preko noći je počeo kihati i šmrcati, a i kašalj se nastavlja...ne kužim o čemu se radi?
    Nitko doma nije bolestan, u vrtiću nije bio već 15 dana :?

Izluđuje me ta bespomoćnost i slušanje njega kako jadan pati dok kašlje, dok mu je nos pun...užas

Inače za zreli kašalj dajem bisolvon kapi, čistimo nos ( mada iskreno mislim da mu je već od tog čišćenja nosnica iziritirana ), ispiremo fiziološkom...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kupi Nisitu za nos ( fiziološka u kremi) pomaže posebno nakon aspiriranja nosića...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    sasvim te razumijem, moja kćer i dan danas ima takve probleme ali riješavam sa Prospanom..

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    kupi Nisitu za nos ( fiziološka u kremi) pomaže posebno nakon aspiriranja nosića...
    Hvala Romina, jel to i za oštećenu sluznicu, kao da ju obnovi?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni pomaže utoliko što mi zamasti i navlaži sluznicu pa mi se ne dešava da me suhe šmrklje pozlijede...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Citiraj Romina prvotno napisa
    Hvala Romina, jel to i za oštećenu sluznicu, kao da ju obnovi?

evo da si malo pročitaš
    http://www.salveopharma.hr/hr/brand/nisita/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jerujem da puno više koristi klincima nego nama...

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E da, po pročitanom mislim da bi mu to moglo pomoći...sutra ravno u apoteku...tenx

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nema na čemu
    nadam se da će vam pomoći

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi se borimo sa kašljem od kada je krenuo u jaslice, vidjela sam da si otvorila još jedan topic o laringitisu, pa sam ti i tamo odgovorila...da nemamo iskustva sa laringitisom, ali sad kad bolje razmislim ... sa kašljem imamo dosta staža, zreli kašalj.
    G je u 11 mj. imao upalu pluća, bio doma dva mjeseca, nakon tri dana vrtića kašalj se vratio, taman kad je počeo prolaziti i kad smo se ponadali da je gotovo, preko noći je počeo kihati i šmrcati, a i kašalj se nastavlja...ne kužim o čemu se radi?
    Nitko doma nije bolestan, u vrtiću nije bio već 15 dana :?

Izluđuje me ta bespomoćnost i slušanje njega kako jadan pati dok kašlje, dok mu je nos pun...užas

Inače za zreli kašalj dajem bisolvon kapi, čistimo nos ( mada iskreno mislim da mu je već od tog čišćenja nosnica iziritirana ), ispiremo fiziološkom...
    jeste radili bris nosa? nama su takvi simptomi bili kad smo imali bakteriju...provjerite možda...

hvala na ostalim sugstijama

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    i mi imamo sličan problem, Sari je malo nosić curio (sad skoro pa i necuri više) ali se tu i tamo zna zakašljati, isto zrelo, ne kašlje često, par puta tijekom dana, ali se već 2 jutra zaredom od silnog kašlja ispovraća (prije tog popije mlijeko pa to tekuće izbaci)
    i kašljala je malo nakon što je trčala

:? :? glupo mi davati joj bilo kakav sirup jer kažem zakašlje se nekoliko puta dnevno

pratit ću topic da vidim savjete
    zaboravila napisati da je pila Prospan i završila prije tjedan dana...

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovlaživanje prostorije u kojoj dijete boravi. Ima ovlaživača i za 200-300 kn, bolje nego vlažni ručnik na radijator - brzo se osuši, a isparava i omekšivač za rublje...

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I drugo, kod mukoznog kašlja (sa šajmom), dobra je fiz. terapija= lupkanje po leđima i prsima dlanom savijenim u školjku (skupljeni prsti, lagano savijen dlan kao da skupljate vodu), tako da dijete vam leži potrbuške i u laganom nagibu glavom prema dolje. Takvog lupkanja 20tak minuta. Odmah nakon možete očekivati jače kašljanje i možda povraćanje šlajma, ali bolest skrati drastično jer pomaže da šlajm izađe iz pluća. Tako su nam pokazale tete doktorice na Srebrnjaku

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

popitanju lupknja moja preporuka je da ne radite bez da vam pedijatar ne pokaže kako.srčeko i bubrezi su u blizini tako da ne preporučam da lupkate bez da vam je netko stručan to prije pokazao

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Siena prvotno napisa
    I drugo, kod mukoznog kašlja (sa šajmom), dobra je fiz. terapija= lupkanje po leđima i prsima dlanom savijenim u školjku (skupljeni prsti, lagano savijen dlan kao da skupljate vodu), tako da dijete vam leži potrbuške i u laganom nagibu glavom prema dolje. Takvog lupkanja 20tak minuta. Odmah nakon možete očekivati jače kašljanje i možda povraćanje šlajma, ali bolest skrati drastično jer pomaže da šlajm izađe iz pluća. Tako su nam pokazale tete doktorice na Srebrnjaku
    e ovo boldano je ključno, to su ti pokazali stručnjaci.
    davati savjete o drenaži preko neta nije baš najzahvalnije i prije par dana smo raspravljali o tome.
    inače na srebrnjaku preporučuju tri minute fizikalne.

NADIN

Početno

Sve sam probala , od gore navedenog, i sve ima svoj efekat-više ili manje... No, najvažnije je to što si ti utvrdila o kojoj vrsti kašlja je riječ. I zaista, ima puno sirupa/PROSPAN,ISLANDSKI LIŠAJ,API SIRUP,ITD/ koji imaju to dvostruko djelovanje. Sa kašljem treba biti STRPLJIV I UPORAN. On baš i ne prolazi za dan dva, ali zaista , bitno je skontati koja je vrsta kašlja, pa tek onda krenuti sa terapijom. Ali nama je ovaj put pomogao sirup koji sam ja sama napravila po receptu . Nakon virusne gripe koju smo svi imali u kući, od strašne slinavice pojavio se kašalj. Drage mame pišite, jer pomaže upravo ovakvom kašlju: produktivan kašalj negdje iz dubine pluća , ali teško da izbaci nešto vrlo malo, a zatim onaj suhi ,iritanntni i to je izraženo kad zaspi,nakon nekoliko sati počne i traje 10-20 min, i onda kad dijete trči pa se u bronhijama to uzburka... Uz sve to nosić je slinav, i to gusti sekret koji treba stalno izbacivati. U tom slučaju ukapavam čaj od korijena bijelog šljeza u nosnice (ne hladan, ipak blago zagrijan).
    OK sad ide recept za sirup,koji smiruje suhi kašalj, a pomaže pri iskašljavanju zrelog kašlja:
    1/2kg šećera
    2 šolje vode
    2 v.kašike kamilice u cvijetu
    2 kašike korijena bijelog sljeza
    2 kašike meda
    2 cijela oguljena limuna izrezana na kockice
    12 kapi propolisa
    SVE OVO PROKUHATI I PROCIJEDITI. SIRUP DAVATI 3 PUTA NA DAN . NO, NIKAKO POSLIJE 18h.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NADIN prvotno napisa
    Sve sam probala , od gore navedenog, i sve ima svoj efekat-više ili manje... No, najvažnije je to što si ti utvrdila o kojoj vrsti kašlja je riječ. I zaista, ima puno sirupa/PROSPAN,ISLANDSKI LIŠAJ,API SIRUP,ITD/ koji imaju to dvostruko djelovanje. Sa kašljem treba biti STRPLJIV I UPORAN. On baš i ne prolazi za dan dva, ali zaista , bitno je skontati koja je vrsta kašlja, pa tek onda krenuti sa terapijom. Ali nama je ovaj put pomogao sirup koji sam ja sama napravila po receptu . Nakon virusne gripe koju smo svi imali u kući, od strašne slinavice pojavio se kašalj. Drage mame pišite, jer pomaže upravo ovakvom kašlju: produktivan kašalj negdje iz dubine pluća , ali teško da izbaci nešto vrlo malo, a zatim onaj suhi ,iritanntni i to je izraženo kad zaspi,nakon nekoliko sati počne i traje 10-20 min, i onda kad dijete trči pa se u bronhijama to uzburka... Uz sve to nosić je slinav, i to gusti sekret koji treba stalno izbacivati. U tom slučaju ukapavam čaj od korijena bijelog šljeza u nosnice (ne hladan, ipak blago zagrijan).
    OK sad ide recept za sirup,koji smiruje suhi kašalj, a pomaže pri iskašljavanju zrelog kašlja:
    1/2kg šećera
    2 šolje vode
    2 v.kašike kamilice u cvijetu
    2 kašike korijena bijelog sljeza
    2 kašike meda
    2 cijela oguljena limuna izrezana na kockice
    12 kapi propolisa
    SVE OVO PROKUHATI I PROCIJEDITI. SIRUP DAVATI 3 PUTA NA DAN . NO, NIKAKO POSLIJE 18h.
    koliko sirupa tri puta na dan? jednu žličicu ili?!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, jel sve ove lijekove dajete nakon posjeta pedijatru ili umjesto posjeta pedijatru? Pitam, jer je danas moj sin počeo se zakašljavati. Nema temperaturu, sinoć malo curio nos, danas ništa. Koliko vi čekate do posjeta liječniku?
    Klinac ima 10 mjeseci.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Fana, čuj, to ti ovisi o tebi i djetetu...
    ako nema temp i nekašlje jako (kao što je kod nas slučaj trenutno) ja nevodim odmah, pokušavam na svoju ruku -nešto na biljnoj bazi

ako se stanje pogoršava, pogotovo ako ide vikend onda je odvedem... pogotovo dok je bila manja...

Inače, ja sam danas poduzela ove mjere: pila preko dana sljezov čaj, za kupanje stavila u vodu malo eukaliptusa, pred spavanje namazala prsa i leđa Mukoplantom, nosić očistila fiziološkom i špricala operil
    -nadam se da je to dosta i da će idućih dana biti bolje....

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jeste radili bris nosa? nama su takvi simptomi bili kad smo imali bakteriju...provjerite možda...
    Jesmo, nalaz je bio gotov u petak i sve u redu

Cure, jel netko možda ima doma inhalator ( koji i koliko košta i gdje kupljen ) pa da me savjetuje, možda bi ga kupila,a ko bi to pomoglo!?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo već treču sedmicu, upravo ovakav, zreo, ali je nadražaj toliki da na kraju postane suh i isključivo nadražujući. Još joj je u ponedeljak u jutro dok se spremala za vrtić temp. u 10 minuta skočila na 39, sva se tresla, jadnica. Jučer je pedica detaljno pregledala i kaže sigurno ova grozna gripa (a popili smo i turu antibiotika). Prospan nam malo pomaže da prespava noč, ali u jutro kašlje nekih 10 minuta da je to katastrofa. Valja nam se borit. Baš ću probat ovo sa maslinovim uljem.

NADIN

Početno

nataša, tri puta po 5ml. Evo sinoć moja Nadin (22 mj) i Alden (5god) prva noć da nisu kašljali...Sirup dajem već 4 dana.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koliko dugo može stajati i da li se čuva
    vani ili u frižideru?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sirupi s medom nisu za male bebe.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jesmo, nalaz je bio gotov u petak i sve u redu

Cure, jel netko možda ima doma inhalator ( koji i koliko košta i gdje kupljen ) pa da me savjetuje, možda bi ga kupila,a ko bi to pomoglo!?
    ja imam, super stvar, puno nam pomaže. upravo sad se inhaliramo i skontala sam kako joj bolje pomaže ta hladna para iz inhalatora nego vruća u kupatilo , baš za laringitis.
    a kad kašlje, pomaže joj da joj sve otvori i lakše iskašlje..
    platila sam ga 450,00 kn, kompresor!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Nataša, trenutno ozbiljno razmišljam o kupnji, moram to ovih dana obaviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •