Ja bih rado ovaj put izbjegla epiziotomiju pa se pripremam perinealnom masazom. No u podrucju sava od epiziotomije od proslog poroda osjecam poprilicnu bol. Je li tko imao takvih problema? Procitala sam na forumu kako je bol koju osjecamo pri izlasku djeteta ,ako nije ucinjena epiziotomija , veca.Vasa iskustva? Kako se ponasa oziljak od ranijih epiziotomija pri novom porodu bez rezanja ?

Odgovori s citatom
duvijek sam smatrala da mi je epiziptomija znacajno pokvarila spolni zivot i nekako mi se cinilo da mi tijelo vise nije kompletno . (Tim vise sto se sijecam kako je doc. na porodu rekao kako je "sve elasticno i da zapravo ne bi trebalo rezat".) Sad kad sam se prihvatila perinealne masaze (koja mi i nije izvor nekog zadovoljstva) otkrila sam da mi vaginalna stijenka na strani reza uopce nema nikakav tonus.Cini mi se da tu postoji samo oziljak, nista drugo. Na drugoj strani , sasvim druga prica:debela , cvrsta stijenka!Ja sam invalid! Uzas! Da ne spominjem bol (nista strasno) koju osjecam kad s preforsiram fizicki , kad se mijenja vrijeme , kad mi je menstruacija obilna...
Valjda su me krivo sasili ili nesto.
Dva puta su me rezali, treci puta sam radila perinealnu i valjda je pomogla, jer sam bebu od 4100g rodila bez pucanja, a sa spolnim odnosom poslije nisam imala problema(za razliku od ona dva puta kad su me rezali, toliko sam se bojala prvog odnosa nakon poroda!!-i nije mi bilo ugodno neko vrijeme)

Morat ću probat neku od alternativa!
.