Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Losa reakcija na jabuku

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Losa reakcija na jabuku

Ukratko, A. je sada 5,5 mj., rece pedica da joj dam jabuku, krusku, mrkvu, po uobicajenoj proceduri... tek toliko, da vidimo kako ce reagirati na okuse, al nije bed ako nece..itd.. Enivej, danas sam joj prvi put ikad dala jabuku. (kršitelj koda)ovu. Pojela je mozda zlicicu, uz totalno zagden izraz lica i nije htjela vise. No sokiralo me sto je, vrlo brzo nakon toga, dobila grceve, naravno i proljev, i povratila to malo jabuke. :shock: Osjecala sam se odvratno, ko da sam joj otrov dala Enivej sad je ok, ali ja nisam.. sto sad? NE zuri mi se s dohranom, al strah me da ce i na sve ostalo tako reagirati.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

reakcija.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pricekaj s dohranom do punih 6 mjeseci, pa onda probaj ponovo, ali ne s jabukom

u nasim krajevima se tradicionalno pocinje s vocem, dok npr. u srednjoj europi, skandinaviji sa zitaricama

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme kolike greske u pisanju
    emily hvala na odgovoru. Pricekat cu, nije problem, ionako sam doma do godinu dana. Samo me strah ponovne burne reakcije. Zar nitko nije imao slican slucaj?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja bih da sam na tvom mjestu cekala barem 6 mjeseci a onda joj ponudila svejzu jabuku...ili kuhanu, svejedno...
    ili ako ne zelis voce onda povrce...rizu...

koliko god da su te gotove kasice "bio" meni je nekako prirodnije da dijete jede svjeze voce.
    mi smo tek unazad mozda mjesec ili malo vise poceli jesti gotove kasice ali samo zato jer je sada jako oskudan izbor voca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lovro je tako reagirao na mrkvu. Samo sam je odgodila na mjesec dana. Sad ju obožava.

Početno

I moju Laru su cijelu noc mucili grcevi svaki put kad je jela kasicu od jabuke. Pitala sam pedijatricu i rekla mi je da je jabuka dosta kiselo voce, kao i agrumi (narana, limun), pa da njena crijeva ne mogu bas to dobro probaviti. Sad jede sve osim jabuke i dobro joj je. Na jabuku se opet vracam s osam mjeseci.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne daji joj ništa umjetno, pogotovu ne za početak.
    skuhaj jabuku i izgnječi, mislim ne sad nego kasnije kad budeš opet probala.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    ne daji joj ništa umjetno, pogotovu ne za početak.
    skuhaj jabuku i izgnječi, mislim ne sad nego kasnije kad budeš opet probala.
    Omg, mislis da bi reakcija mogla biti i zato sto je umjetno?
    Inace imamo mini vocnjak i vrt, ali sad nema nista domaceg, a koliko je dobro i ono na placu...ne znam...al malo me pere paranoja

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Možda je jednostavno reagirala tako jer prvi put probava krutu hranu. Probaj pričekati, pa za početak joj samo iscijediti sok i dati par žličica. Tek toliko da proba nove okuse.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po meni je za početak svakako bolja i jabuka s placa nego iz teglice.

a možeš i ovo probati samo sa sokom kao što kaže teletabis.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamita, jabuke s placa su uglavnom otrovne, osim ako nije neka iz bio uzgoja. Ja bih uvijek glasala za organsku teglicu, nego spricano i tko zna kakvo svjeze voce, pogotovu u ovo doba.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šta ti stvarno misliš da gospodin **** ne šprica jabuke? nemoj me nasmijavati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim.
    A sto se tice nasmijavanja, barem ce ti zivot proci u veselju kad te tako lako nasmijati

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gospodin **** sprica lai je pod kontrolama i sprica sigurno puno puno manje nego nasi uzgajivaci

kako se kod nas sprica, totalno nekotrolirano, mm je radio u poljoljekarni, kaze kako ljudim an mozes dokazati da se kosirtse upustvima na sredstvima za zastitu bilja, nego oni uvijek povecaju dozu, onako sigurnosti radi...
    a za zdravlje, pogovoto tudje nije ih puno briga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

**** se dosta hvali organskim uzgojem, i nadam se da je barem djelomicno istina. I imas pravo Zrinka, u krajnjoj liniji je **** pod daleko strozom kontrolom nego bakica s placa koja vjerujem niti ne razumije u potpunosti problematiku niti ju itko provjerava.

Sto se tice nasih ljudi- to je katastrofa, na Hvaru sam cula price o tome da je neki covjek toliko spricao maslinu, da kad je podrezao grane i dao lisce s njih kozi- koza mu je isti dan umrla. Inace, oni dolje (na Hvaru) se stalno hvale prirodnim bio uzgojem, a tako nekotrolirano koriste kemikalije, to nigdje nisam vidjela.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma samo dajte.
    kad naiđete na crva u hipovoj jabuci javite.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja se slažem s mamitom

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    pricekaj s dohranom do punih 6 mjeseci, pa onda probaj ponovo, ali ne s jabukom

u nasim krajevima se tradicionalno pocinje s vocem, dok npr. u srednjoj europi, skandinaviji sa zitaricama
    Kod nas zitarice, povrce, voce...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam davala i jedno i drugo i treće i uopće se tim ne opterećujem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma samo dajte.
    kad naiđete na crva u hipovoj jabuci javite.
    Mamita, a kako mislis da bi izgledao cak i kad bi izvorno bio jabuci? Sigurno ne bi iskocio iz teglice i zapjevao nesto o tome kako su (kršitelj koda)ove kasice najbolje, odnosno, i ako ga je bilo, skuhali bi ga i samljeli , naravno u slucaju kad bi prosao kontrolu.

Druga stvar, mislim da prisutnost crva uopce nije pouzdan indikator odsustva kemikalija (kao sto se nekad mislilo).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poanta je da (kršitelj koda)ove jabuke i mrkve ne vidiš, nemaš pojma kako izgledaju, kako su špricane, jesu li zrele, jesu li trule, od kuda uopće dolaze, možda ih uvoze od hrvata koji ih previše špricaju, kužiš?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a crv iz (kršitelj koda)ove teglice iskoči i kaže: sretan sam!!! rok trajanja mi je još 100 godina!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poanta je da (kršitelj koda)ove jabuke i mrkve ne vidiš, nemaš pojma kako izgledaju, kako su špricane, jesu li zrele, jesu li trule, od kuda uopće dolaze, možda ih uvoze od hrvata koji ih previše špricaju, kužiš?
    Mamita, djecja hrana prolazi najstroze kontrole. Trule tesko da ce proci jer bi se kasice kvarile, a spricane nece proci na kontrolama stetnih tvari, ili barem onako jako spricane kakve ces kupiti na placu, u Kauflandu itd.

Steta sto ne postoji jednostavan nacin (ovdje mislim financijski bezbolan ) da damo na analizu obicnu jabuku s placa i (kršitelj koda)ovu kasicu od jabuke, mislim da bi se jako iznenadila.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja pouzdano znam kako izgleda jabuka uzgojena bez primjene ikakvih pesticida (moja frendica ima na vikendici par voćki) - tako da od pune vreće jabuka jedva narežeš malu zdjelicu kad odvojiš sve crvljivo i pušljivo. I za dva dana doma ti strunu ako ih ne pojedeš. Ali su zato ukusne, već sam skoro zaboravila na taj pravi okus jabuke.

Nijednu jabuku s placa nisam jela ni približno finu kao ovu, i ove s placa ne trunu tjednima, tko zna čega su sve pune.

Drugim riječima, meni je ono s placa sve samo ne bio i domaće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji roditelji su imali jabuke kad sam bila mala, i znalo ih je biti crvljivih i ostecenih, ali ne ovoliko koliko si ti navela barbi (ja sad mislim na svjeze ubrane, ne na odstajale).

Sto se tice preradjivaca hrane, svima se najvise isplati na mjestu obraditi (skuhati kod djecje hrane, ili smrznuti, konzervirati itd kod drugih proizvodjaca) tako da je cesto bitno bolje kupiti smrznutu hranu (smrzavaju je par sati nakon branja) nego 'svjezu', ubranu prije ohoho vremena.

Mislim da je bitno bolja jabuka, skuhana ubrzo nakon branja i mozda cak i organski uzgojena, nego neka 'supersvjeza' koja ima rok trajanja 5 godina puna kemikalija itd.
    N

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamita, djecja hrana prolazi najstroze kontrole. Trule tesko da ce proci jer bi se kasice kvarile, a spricane nece proci na kontrolama stetnih tvari, ili barem onako jako spricane kakve ces kupiti na placu, u Kauflandu itd.
    ovo ti priznajem samo ako si osoba koja radi u (kršitelj koda)u na kontroli kvalitete namirnica. inače znaš...reko gdin. **** kazala violet...

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

slazem se sa mamitom, ja trgovcima jednostavno ne vjerujem. a ne vjerujem ni prodavacima na trznici, i oni isto zele prodati i reci ce bilo sta da utrze utrzivo. skepticna sam prema svima.
    a sta lari dajem jesti, pa kupujem na placu i koji put dobije staklenku spomenutog gospodina 8) , a sta cu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo ti priznajem samo ako si osoba koja radi u (kršitelj koda)u na kontroli kvalitete namirnica. inače znaš...reko gdin. **** kazala violet...
    Tvoj skepticizam je stvarno ogroman kad ne priznajes nikakav oblik kontrole (a u kojem slucaju bi kasice bile sigurno pouzdanije od placa). Tesko da te ja u tom slucaju mogu uvjeriti, cak i da radim u (kršitelj koda)u- ne bi mi imala razloga vjerojvati kao ni sad. Mogla bi npr reci da je to sigurno politika firme - sirenje lazne propagande medju roditeljima i da su me u (kršitelj koda)u sigurno platili za to. Nikad kraja kad se ufuras u takav nacin razmisljanja.
    Kao sto rekoh, najuvjerljivije bi bilo dati nasumicno odabrano voce s placa i kasice iz tegle na analizu, i kao sto rekoh, mislim da bi se mnogi iznenadili, no ja to nemam namjeru financirati, ako netko drugi ima, nek javi rezultate. Moguce je da cak postoji neki znanstveni rad na tu temu napisan u hr, samo bi to trebalo odnekud iscupati.

Za ostale koji ovo citaju bih samo dodala da se te kasice prodaju u Njemackoj gdje postoji daleko bolja zastita potrosaca i slicno.

To bi bilo manje vise to s moje strane na ovu temu.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poanta cijele priče je bila ta da ja osobno nadohranu nikad, ama baš nikad, ne bih započela s nečim iz tegle s etiketom. a svako nek radi po svojoj savjesti, volji, želji, mogućnostima, kulinarskim sposobnostima...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e mamita, a vidis, ja nikad nikad ne bi pocela dohranu sa vocem s placa od nepoznatog proizvodjaca, a da ne govorim o vocu po supermarketima...

jedino igra poznati proizvodjac ili bas voce iz mog ili poznatog vocnjaka

od svega ostalog bih svoje dijete htjela zastititi sto duze

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači ko god nema svoj voćnjak i vrt nek kupuje **** kašicu? stvarno sam šokirana takvim tvojim razmišljanjem.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da me se ne shvati opet krivo nisam ni ja za svakakve uvozne gadarije od jabuka ili krušaka. barem ne za početke bebi dohrane.

ali uzmimo za primjer banane koje se najviše špricaju od sveg voća na svjetu valjda. e njih nemožeš nać baš domaće. šta radiš? ne daješ ih djetetu?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ja nikad nikad ne bi pocela dohranu sa vocem s placa od nepoznatog proizvodjaca, a da ne govorim o vocu po supermarketima...

jedino igra poznati proizvodjac ili bas voce iz mog ili poznatog vocnjaka

od svega ostalog bih svoje dijete htjela zastititi sto duze
    Ovako i ja.
    Iako mi baš nije jasno kako te kupovne kašice imaju toliki rok trajanja, a na njima piše da nemaju konzervansa (pls nek me netko prosvjetli oko ovoga), radije kupujem njih nego s placa, jer, mislim si, bolje i konzervans nego tko zna kakvi otrovi. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim da vitamin c ima funkciju konzervansa.

Sve je to ok kod kupovnih kašica, nešpricano, zdravo...ali uvijek se pitam koliko dugo koja bočica stoji na polici (da ne kažem u skladištu), kakvi su uvjeti skladištenja itd. Naravno, isto vrijedi i za friške jabuke i kruške s placa.

Ja kombiniram i jedno i drugo, a moji i od MM-a imaju vrtove pa imamo i domaćeg.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je jedino malo blesavo kad npr. pedijatrica mojoj sestri preporuci kupovne kasice za pocetak. Kao dok se beba ne navikne na nove okuse. Pa zar se time ne radi dvostruki posao jer okus voca i povrca u gotovim kasicama mi i nema bas neku slicnost sa svjezim vocem i povrcem?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam da li ti sestra živi u Hrvatskoj, a ako da, ništa čudno.....
    još jedan od bisera kojima nas većina naših pedijatara voli darivati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Splitu je. A ne brini, i kod nas se biseri prodaju na veliko.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Meni je jedino malo blesavo kad npr. pedijatrica mojoj sestri preporuci kupovne kasice za pocetak. Kao dok se beba ne navikne na nove okuse. Pa zar se time ne radi dvostruki posao jer okus voca i povrca u gotovim kasicama mi i nema bas neku slicnost sa svjezim vocem i povrcem?

ma ja mislim da u tome i jeste problem. poslije jedino što čujem jest da dijete ne želi jesti ono što mama kuha. naviknu se. :/

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamita, moj muz radi na terenu i cesto je kod proizvodjaca koji imaju vcnjake i bvi se zastitom bilja
    i zna kako je to na terenu i zna, vidjevsi na vlastitie strucne oci sta se radi i kako ljudi priskaju

a pa kad ja znam da se uglavnom koriste duplo vece doze pesticida od preporucenih da bi imm proizviodnja bila bolja, pa ne pada mi napamet davati takvo voce djetetu

mislim, ne znam sta je tebi tu cudno, ali ja svom djetetu takvav pocetak dohrane ne bi priustila....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •