Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Riža

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Riža

Glupo pitanje ali eto...Nime,čitam da u mnogim kašicama,juhicama i slično dodajete rižu a ja si ne mogu ni zamisliti kako je pripremite.Dali dodajete rižinu sluz ili kuhate cijeo zrno,miksate ili ne miksate,kakva riža????Ma nemam pojima pa do sada V. nisam ni davala a volimo jako papati i isprobavati nove stvari.help!(smajlić se srami od neznanja)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

milupine rižine pahuljice

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smeđa riža, kuhana da bude mekana i izmiksana ili samo zgnječena, ak ti je volja isto i bijela

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Integralna riža, dobro (ras)kuhana, dok nije jela komadiće hrane izmiksana s nečim. Jednom je jela i bijelu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam nedavno otkrila u Makronovi samljevenu rižu. Samo mu je dodam u povrće pretkraj, malo prokuham i to je to.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja je kuham odvojeno i dodam je onako, ne miksam je i Luka je jede bez problema. Tvoj Vijeko je dovoljno star da je moze jesti takvu bez ikakvog miksanja.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja ju inace samu skuham i onda pomijesam sa ostalim, nit je meljem nit usitnjavam.
    Nasi su bebaci dovoljno stari da je mogu pojesti bez problema.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pa nesto mi je poznat topic i brzinski sam presla i vidjela da nisam odgovorila al mi je ipak ostalo cudno.
    Sada kad sam pogledala svoj odgovor, skuzim da sam prije koji dan vec odgovorila.
    Prava sam biserka. To samo ja mogu.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mostarka 8) !Probali smo kuhati rižu ali V. neće jesti ništa što ima teksturu tako da sam mu je morala skroz zmiksati i to je onda bilo dobro!Hvala!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad smijemo počet s rižom?

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Gago,mislim sa 6. mjeseci tj.kada počnete sa dohranom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U mojoj literaturi pise rizine pahuljice od pocetka dohrane, a kuvanu rizu tek od 8. mjeseca :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da ne otvaram nivi topic pitat ću ovdje....zanima me kako se pripremaju rižine pahuljice....jel se kuhaju,miksaju.....za prvih par puta bi ih pripremala sa izdojenim mlijekom . Molim Vas da mi opišete step by step kao malom mujici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    zanima me kako se pripremaju rižine pahuljice....
    Romina, ak znas raditi cokolino, onda znas i rizine pahuljice.
    Ovako to ja radim:
    Kupim Milupine rizine pahuljice, mlijeko stavim u bocicu i stavim nekoliko zlica tih pahuljica, izmijesam bocicu. I tako dam malenoj.
    Mjere su mi:
    za 100 ml mlijeka stavim 3 male zlice pahuljica
    za 200 ml mlijeka stavim 6 malih zlica

Ja dakle dajem na bocicu. Na kutiji od pahuljica imas i mjere ako odmah hoces dati sa zlicicom, onda treba napraviti gusce naravno.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tnx.nisam uopće mislila da je tako lagano

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jel ok Rižolino? Moj Vito je jučer probao Rižolino sa mojim mlijekom i svidjelo mu se (nakon neuspjelih pokušaja nuđenja jabuke i mrkvice) A svidjelo mu se samo zato jer sam mu zamješala sa svojim izdojenim mlijekom
    Zanima me ima li u Rižolinu šećera? Na kutiji nije spomenut, ali nisam sigurna da ga nema...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a pogledaj i ima li u njemu mlijeka u prahu ili bilo kakvih naznaka nečeg mliječnog, to je fuj fuj ne ne, nemoj to davati djetetu :/

zara nikad nije jela -lina, ni kao beba, ni sad... nikad mi se zapravo nije ukazala potreba da joj tako nešto dam. ona više voli žgance i griz

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto toplo preporucujem izbjegavanje tih snjezno bijelih instant rizinih pahuljica.
    Ima pahuljica integralne rize. One se moraju malo prokuhati (na vodi) i onda jos izmiksati i onda izmijesati s mlijekom ili s cim vec radite (juhicom). Ako dijete dobro prihvaca i malo "grublju" konzistenciju, dovoljno ih je malo potopiti da omeksaju. Dajte sebi i djetetu vremena da nadjete sto vam odgovara.

I dohranu zlicom - ne na bocu.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jel se to odnosi na Milupine ili na rižolino?nama su bočice bljaki tak da za to nema frke . malo žličica,malo prstići i super

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma odnosi se na sve instant kašice i pahuljice, kojeg god proizvođača one bile.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Rižolino, čitam sa sastava ima rižino brašno i vitamine. Dakle bez šečera.

Meni se ne čini tak strašno davat im rižolino( to je jedini lino koji mu dajem). Uglavnom mu stavim u voćne kašice. Mislim ja malom često kuham slatku, i smeđu rižu al povremeno dobi i pahuljice.

Lutonjice, zakaj se tak groziš nad kašicama sa adaptiranim? (mislim na one kašice kaj ga već imaju u sebi pa se mute vodom)
    Mislim, ja sam bila dugo u otporu ( A i nije bilo potrebe za njima jer Jax još super doji) , al od kad je napunio 10mj, dajem mu **** gotove mlječne kašice za večeru..

Rižino odbija.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako se mama ne može izdojiti, a želi pripremati kašice na mlijeku, do navršene godine dana (pa i dulje) preporuča se adaptirano, a ne neke druge vrste mlijeka (rižino, sojino, zobeno). Pri tome treba paziti na bebin uzrast i po tome odrediti koje adaptirano se koristi.

Ako beba intenzivno doji, nema potrebe za dodatnim zamjenskim mlijekom - voda je najzdravija.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Slažem se skroz Apricot, a kad sam spomenula rižino, ne u kontekstu zamjene za mlijeko , već kao kao zgodna podloga za kašice za mame koje se ne mogu izdojit, i to naravno tek povremeno ( a može se davat od 6mj).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kasiopeja, ne grozim se uopće adaptiranog, ali se grozim kravljeg mlijeka za djecu mlađu od godine dana... pa i za stariju djecu.

i ne grozim se nad kašicama-mućkalicama, nego mislim da su apsolutno nepotrebne. i da ima puno zdravijih i ukusnijih opcija za bebe.

što se tiče žitaričnih mućkalica, radije ću bebi skuhati griz, žgance ili rižu na mlijeku.
    što se tiče frutolina, čokolina i sličnih, mislim da djetetu manjem od godine dana ne trebaju ti silni šećeri i čokolade, a starijem ću radije napraviti griz s malo kakaa ili pomiješan s voćem.

plus što sam protivnik dodanih vitamina i minerala u hrani, a za to nemam posebnih objašnjenja nego jednostavno ne volim takve dodatke i gotovo.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Rižolino sadrži samo rižine pahuljice i vitamine, nema nikakvog dodatka mlijeka (ja mu ne dajem ništa ni s adaptiranim, a kamoli s kravljim mlijekom, imam brdo svog izdojenog mlijeka), to mi se činilo ok jer se u tablici dohrane spominju rižine pahuljice, a znam da mu to mogu napraviti sa svojim mlijekom. Rižolino mi se činio puno bolji izbor od (kršitelj koda)ove riže za bebe koja sadrži adaptirano mlijeko i šećer. Kako se riža može drukčije napraviti, odnosno, kako se tretira nakon što se skuha i mogu li i u nju dodati svoje mlijeko (budući da on neće ništa bez mog mlijeka)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš u sve dodati svoje mlijeko, i u rižu, i u voće i u povrće
    bitno je samo da ga na kraju dodaš, odnosno da ga ne kuhaš.

Početno

na čemu skuhati griz za doručak? na izvorskoj vodi? na adaptiranom mlijeku?

zašto je sablažnjivo davati male doze kravljeg mlijeka djeci koja dobro podnose svu hranu i usto se obilato doje? jel je moguće da su baš sva djeca tako osjetljiva, alergična i moguće uništenih crijevnih resica i disfunkcionalnih bubrega?

ja u sve vjerujem, ali u adaptirano ne vjerujem..jednostavno ne mogu vjerovati da nešto što je bilo prah i što su proizvodili u "teškoj" industriji, pakirali u plastike, nekoć i sterilizirali X-zrakama može davati životnu energiju na kvalitetniji način od proizvoda koji dolazi prirodnim putem...govorim o ZDRAVOJ djeci...
    (je je imam strašne predrasude..svakakvih nas ima )

moje cure povremeno kolutaju očima (iako su male) na tzv zdravu hranu...griz, palentu, integralne žitarice, grahorice, gomile voća i povrća tako da je povremeno zgriješiti s nečim čokoladnim i slatkim i masnim njima baš poželjno..mišljenja sam da djeci treba davati čak i junk fooda, u mikro dozama jer tako im ni to neće biti strano i jednog dana neće postati ovisni o tome...nakon jednog Monte-a..(a koliko su me gnjavile za njega) shvatile su da je bljak, kao i svi oni electric-coloured jogurti ili poli

Na jednu ću se još stvar osvrnuti, a to je da se često za dokazivanje tvrdnji koliko je nešto štetno ili korisno medicinari služe korelacijama...od 100 milijuna ljudi koji jedu češnjak ustanovilo se 27,45% manje kancerogenih bolesti...dakle..treba jesti češnjak da ne obolimo od raka...to je možda točno a možda i nije..možda ljudi koji jedu češnjak imaju i zdrave navike življenja...pa manje obolijevaju...

ili recimo još plastičnija korelacija koju sam prčitala jednom u nekom tjedniku davno, kao primjer gluposti...dobivena je velika korelacija da osobe homoseksualnih sklonosti glasuju za HDZ

radim u znanosti i uvijek se snebivam kako medicinari (neki!-ne svi) plasiraju takve..praktički-rekla kazala podatke kao relevantne znanstvene dokaze nečega...to se tako ne radi....sve se na svijetu može korelirati i između svega postoji mjera korelacije...treba laboratorijskim, kliničkim istraživanjem doći do zaključaka i potom eventualno vršiti poveznice...

uh al sam se raspisala..ispričavam se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na čemu skuhati griz za doručak?
    ja ga kuham na rižinom mlijeku
    neke na sojinom, neke na zobenom...

a puno mama na vodi, pa eventualno dodaju još svog mlijeka na kraju.

Početno

ova mlijeka iz žitarica...to mi malo naliči na jedan crtić, kad su zmijoljupcu Eustahiju Brziću trebali uzeti znoj..zmijski

skoro pa mission impossible ))

aj..jednom ću provat, nakon što sam ih istrovala s svježim kravljim mlijekom..svakodnevano

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da ova 'mlijeka' od žitarica ne mogu biti zamjena za adaptirano ili majčino mlijeko, tj. ne može se umjesto mliječnog obroka dati obrok od npr. rižinog mlijeka - ali ne bi se trebao davati niti od kravljeg. Ali kao dodatak uz mliječne obroke ne vidim zašto se ne bi mogla trošiti, samo što treba znati da sva imaju neki mali dodatak glutena (rižino), a zobeno je naravno od zobi koja sadrži gluten, pa ako netko ne daje ili izbjegava gluten treba izbjegavati i ova mlijeka. Soja je pak često alergen pa i to treba imati na pameti.
    Znači ako beba normalno doji mislim da joj se kašica može dati i na vodi i na rižinom mlijeku, rižino mlijeko je vjerojatno ukusnije a ipak ima i neku kalorijsku i nutritivnu vrijednost za razliku od vode.

Što se pahuljica tiče ne znam zašto bi rižine pahuljice bile loš a griz ili palenta dobar izbor - i jedno i drugo su prerađevine od žitarica, i jedno i drugo je predpripremljeno, znači 'instant'. Milupine pahuljice su bez mlijeka, bez glutena, bez šećera, iz bio uzgoja. Mislim da se tu već radi o subjektivnom pogledu na to što je a što nije 'zdravo'. Ja osobbno uvijek radije odabirem hranu koja se prodaje kao dječja hrana, jer podliježe strožim kontrolama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da se tu već radi o subjektivnom pogledu na to što je a što nije 'zdravo'
    pa naravno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ako se mama ne može izdojiti, a želi pripremati kašice na mlijeku, do navršene godine dana (pa i dulje) preporuča se adaptirano, a ne neke druge vrste mlijeka (rižino, sojino, zobeno). Pri tome treba paziti na bebin uzrast i po tome odrediti koje adaptirano se koristi.

Ako beba intenzivno doji, nema potrebe za dodatnim zamjenskim mlijekom - voda je najzdravija.
    Dakle, ovo nije moj osobni stav, već nešto što savjetnice preporučuju i na SOS telefonu.
    1. majčino mlijeko
    2. adaptirano mlijeko
    3. ostala mlijeka

(ako se radi o dohrani bebe koja intenzivno doji - onda voda)

i naravno da će svaka majka odlučiti što će dati svome djetetu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja ću samo potpisati Mimu i priupitati:

1. Rižino mlijeko kupovno ili? Ako da, gdje kupujete?
    2. Sojino mlijeko: Kako biti siguran da soja nije genetski modificirana?

Nisam baš uvjerena da je Agencija za hranu u RH profunkcionirala, a pogotovo ne na način da zaista ispituje porijeklo, sastav i kvalitetu svih onih silnih "zdravih" namirnica iz uvoza :/

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi smo rižino kupovali u BIO&BIO, i dosta "zdravih" pomadica tamo kupujemo, no rižino nam generalno, nije sjelo.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vidjela sam rižine pahuljice u Konzumu, ne znam koje su, stoje među onim integralnim stvarima, ali u sastavu piše da ima pšenice :?
    Kad mu to mogu dati?
    Jeo, bolje reći liznuo je rižu sa mojim mlijekom, stvarno mi se ne da kuhati 10 zrna riže!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako ima pšenice, sa 8 mjeseci. Ima u DM u Milupinih rižinih pahuljica, samo riža.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •