na čemu skuhati griz za doručak? na izvorskoj vodi? na adaptiranom mlijeku?

zašto je sablažnjivo davati male doze kravljeg mlijeka djeci koja dobro podnose svu hranu i usto se obilato doje? jel je moguće da su baš sva djeca tako osjetljiva, alergična i moguće uništenih crijevnih resica i disfunkcionalnih bubrega?

ja u sve vjerujem, ali u adaptirano ne vjerujem..jednostavno ne mogu vjerovati da nešto što je bilo prah i što su proizvodili u "teškoj" industriji, pakirali u plastike, nekoć i sterilizirali X-zrakama može davati životnu energiju na kvalitetniji način od proizvoda koji dolazi prirodnim putem...govorim o ZDRAVOJ djeci...
(je je imam strašne predrasude..svakakvih nas ima )

moje cure povremeno kolutaju očima (iako su male) na tzv zdravu hranu...griz, palentu, integralne žitarice, grahorice, gomile voća i povrća tako da je povremeno zgriješiti s nečim čokoladnim i slatkim i masnim njima baš poželjno..mišljenja sam da djeci treba davati čak i junk fooda, u mikro dozama jer tako im ni to neće biti strano i jednog dana neće postati ovisni o tome...nakon jednog Monte-a..(a koliko su me gnjavile za njega) shvatile su da je bljak, kao i svi oni electric-coloured jogurti ili poli

Na jednu ću se još stvar osvrnuti, a to je da se često za dokazivanje tvrdnji koliko je nešto štetno ili korisno medicinari služe korelacijama...od 100 milijuna ljudi koji jedu češnjak ustanovilo se 27,45% manje kancerogenih bolesti...dakle..treba jesti češnjak da ne obolimo od raka...to je možda točno a možda i nije..možda ljudi koji jedu češnjak imaju i zdrave navike življenja...pa manje obolijevaju...

ili recimo još plastičnija korelacija koju sam prčitala jednom u nekom tjedniku davno, kao primjer gluposti...dobivena je velika korelacija da osobe homoseksualnih sklonosti glasuju za HDZ

radim u znanosti i uvijek se snebivam kako medicinari (neki!-ne svi) plasiraju takve..praktički-rekla kazala podatke kao relevantne znanstvene dokaze nečega...to se tako ne radi....sve se na svijetu može korelirati i između svega postoji mjera korelacije...treba laboratorijskim, kliničkim istraživanjem doći do zaključaka i potom eventualno vršiti poveznice...

uh al sam se raspisala..ispričavam se