-
Mislim da ova 'mlijeka' od žitarica ne mogu biti zamjena za adaptirano ili majčino mlijeko, tj. ne može se umjesto mliječnog obroka dati obrok od npr. rižinog mlijeka - ali ne bi se trebao davati niti od kravljeg. Ali kao dodatak uz mliječne obroke ne vidim zašto se ne bi mogla trošiti, samo što treba znati da sva imaju neki mali dodatak glutena (rižino), a zobeno je naravno od zobi koja sadrži gluten, pa ako netko ne daje ili izbjegava gluten treba izbjegavati i ova mlijeka. Soja je pak često alergen pa i to treba imati na pameti.
Znači ako beba normalno doji mislim da joj se kašica može dati i na vodi i na rižinom mlijeku, rižino mlijeko je vjerojatno ukusnije a ipak ima i neku kalorijsku i nutritivnu vrijednost za razliku od vode.
Što se pahuljica tiče ne znam zašto bi rižine pahuljice bile loš a griz ili palenta dobar izbor - i jedno i drugo su prerađevine od žitarica, i jedno i drugo je predpripremljeno, znači 'instant'. Milupine pahuljice su bez mlijeka, bez glutena, bez šećera, iz bio uzgoja. Mislim da se tu već radi o subjektivnom pogledu na to što je a što nije 'zdravo'. Ja osobbno uvijek radije odabirem hranu koja se prodaje kao dječja hrana, jer podliježe strožim kontrolama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma