Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: trese se..

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno trese se..

Moja malena če imati uskoro 6 mjeseci. Unazad 2 tjedna primjetila sam nekoliko puta da se nakon što se probudi baš jako trese. To traje kratko, možda pola minute i nakon toga sve normalno. To ne bi mogla pripisati tome da joj je hladno ili da se boji, a drugog objašnjenja nemam.
    Je li itko od vas imao slično iskustvo sa svojim djetetom? Možda da odem neurologu ili ne znam ni sama kome? Svaki savjet je dobrodošao jer se sad već bojim, to jednostavno nije normalno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kako izgleda to što se trese? Plače li pritom?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

djeca se znaju stresti i kada pišaju

a pišaju kada se probude

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

istina je ovo za pisanje.

ali ja sam nedavno cula jednu gadnu pricu koja je pocela tim tresenjem, pa bi rekla, zlu ne trebalo, odite na pregled kod neurologa da vam srce bude na mjestu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smi imali sličan problem sa cca 6 mjeseci... ubacila bih ti link ali ne znam kako pa ti preporučujem da na tražilici ukucaš "trzajevi" pa će ti izbaciti topic koji smo mi otvorili kad smo imali taj problem... Nadam se da je i kod Vas nešto bezazaleno u pitanju kao što je bilo i kod nas. Kod nas je to sve skupa trajalo par mjeseci a nakon toga kao da nikad ništa nije ni bilo...hvala Bogu! Znam kakvi te sve strahovi i brige opsjedaju i suosjećam s tobom jer znam kako je meni bilo...Pusice za tebe i tvoju bebicu...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    kako izgleda to što se trese? Plače li pritom?
    Ne plače.

Mikka, ajde mi molim te reci što si čula.

Jel mi netko može preporučit nekog dobrog neurologa, privatno, ne da mi se živcirat i čekat po bolnicama?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Idite dječijem neurologu, čim prije.
    Od privatnika se do BiH pročuo dr Sabol, za ostale ne znam.
    Srećno!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

gle ne bi te htjela uplasiti i stvarno se nadam i mislim da nije to. ovo je mislim pocelo odjednom, tj. nije trajalo sto ti kazes dva tjedna. uglavnom beba sad ima neki izljev krvi u mozak ili neki ugrusak, nisam sad sigurna, md mi je prenosio pricu zbrda zdola, radi se o maloj kcerkici od njegovih prijatelja, bas se desilo prije par dana. oni su sada u bolnici u bg cekaju da maloj naprave MR. bas sam mu rekla da pita kako su skuzili da joj je nesto, pa su rekli da se pocela tresti. eto, zao mi je da te uzrujavam ali ovu sam pricu cula u petak a ti u subotu postavis ovo pitanje.

odite vi kod dr. sabola sto prije, pa javi kako je. ja se nadam da je kod vas ipak pisanje u pitanju

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hm i mi imamo TO :/
    imamo 18 mjeseci i to traje već neko vrijeme.

ne nakon svakog buđenja... probudi se, sjedne, trese se i nekako mi nije baš u svjesnom stanju, kao da ne prepoznaje gdje je.
    nakon šta čuje moj glas "sve je u redu" dođe k sebi.
    dakle to sve traje cca 10- 15 sekundi

to sam povezivala sa naglijim buđenjem ili ružnim snom iako se uvijek use_em kad se tako probudi, baš mi nije svejedno.

a još smo i pred 5 mjeseci imali febrilne konvuzije tako da pretrnem kad mi se tako trese.

znači pravac neurolog...

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e da, htjedoh reći da se to dešava kod kraćeg spavanja (znači popodnevni spavanac ili ako zaspe u autu), nakon noćnog spavanja nikad :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo bili kod dr. Sabola i imam samo pohvale za njega...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Noah se tako tresao poslije cijepljenja tj kad bi se cjepio to bi trajalo po jedno dva tri tjedna.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ineska prvotno napisa
    e da, htjedoh reći da se to dešava kod kraćeg spavanja (znači popodnevni spavanac ili ako zaspe u autu), nakon noćnog spavanja nikad :/
    Upravo tako i moja...

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Citiraj Ineska prvotno napisa
    Upravo tako i moja...
    baš me zanima šta je to...

javi se nakon neurologa, vi ćete vjerojatno prije jer mi moramo u bolnicu, ne znam niti jednog privatnog neurologa u Rijeci

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nama se to do sad dogodilo 3 puta i najlogičnije objašnjenje mi čini ovo što je netko iznad napisao- da ona možda piški kad se probudi pa se zato trese.
    Do sad nismo imali nikakvih problema, nikakvih znakova koji bi upućivali na neke neurološke probleme,tako da mislim da nije ništa, ali ipak me to kopka.
    Sad sam baš razgovarala sa MMom i dogovorili smo se ako se još jednom ponovi da odmah odemo kod neuropedijatra.Ali nadam se da neće biti potrebno...jer ipak bavim se sa malenom 24 sata na dan i stvarno smo cijelo vrijeme zajedno tako da vjerujem da bi primjetila da nešto ne valja.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma tako i ja, zato nisam ni dizala paniku dok nisam počela čitati ovaj topic

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tresenje je sad iza nas, pa vam možemo prenjeti naše iskustvo. moja beba je to počela raditi (odnosno, ja sam počela primjećivati) kad je imala otprilike 3 mjeseca. traje vrlo kratko, ili nakon spavanja ili nakon vježbanja. odjednom počne tresti rukicama, onako malo gleda neodređeno i traje dok je ne dozovem. otprilike nekoliko sekundi. isprva sam mislila da su manje epileptični napadi jer nekad izgledaju slično, ali eeg nije zabilježio epi pa smo mirniji. blago promjenjen nalaz ali uglavnom većina beba ima takav eeg zbog nezrelog cns. zadnji put sam primjetila tresenje kad je imala 8 mjeseci i prestalo je odjedanput.
    svakako bi ti preporučila preventivni pregled kod neuropedijatra (topla preporuka doktorica Kapitanović na Zelengaju koja je stvarno draga i kao osoba i lječnica. ona radi u sklopu goljaka, pa se tamo možete naručit.

uvijek je bolje čuti mišljenje dr nego da se bezveze misliš šta je.
    a naravno, uvjerena sam da je sve u redu!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja sam to primjetila kod moje H., isto poslije kraćeg spavanja.
    Zapravo, nakon naglog buđenja...i to sam povezivala isključivo s tim. Traje par sekundi dok se "ne dobije", skuži di je i šta se dešava. Uvjerena sam da je upravo to i da je totalno bezazleno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •