-
Adaptacija kuće
Dakle...prodali smo stan.I sad gledamo što ima u ponudi, i nema ništa što nam se baš sviđa pa i da imamo više novaca.A zahtjevni smo klijenti.
Mora biti po mogućnosti kuća,na zapadnom dijelu grada,da košta siću,da ima veliki vrt i da je povučena a opet da je blizu žiži grada,da se ne vozim na posao satima...I sad smo naišli na kućicu koja odgovara opisu,osim što je nešto manja nego smo planirali,ali koju bi trebalo adaptirati.Zvali smo građevinarca da je načelno pregleda (vještak za županijski sud pa valjda nekog vraga zna) i rekao je da je kuća ok i da je zdrava,da je samo treba urediti.No,kako mi nemamo iskustva s tim,ne znamo od kuda i kako početi i da li.Dosta me obeshrabrio forum na kojem se piše kako je adaptacija skuplja od same gradnje,da je to bacanje novaca,da fušaju itd. i sad se pitam da li uopće ući u to ili ne jer svi koje pitam samo imaju negativne neke komentare.I ne znam uopće koliko bi nas to došlo okvirno barem jer ovi građevinarci koje smo pitali za neki okvir maksimalne cijene su nam rekli da će nam napraviti troškovnik kad kupimo kuću. :?
Pa me zanima ako je neko imao iskustva sa adaptacijom kuće da me posavjetuje o nekakvim cijenama,isplativosti,vremenu potrebnom za radove itd.
Mi bi trebali na jedan dio kuće koji je nadograđen staviti deku,drugi dio je ima.Trebali bi izolirati tavan i podrum,promijeniti sve prozore cca. 5,vrata 5-6,podove sve promijeniti znači negdje za oko 70 m2 kvadrata parketa i oko 15 m 2 pločica.Rušili bi jedan manji zid u hodniku i radili rupu za prolaz u kuhinju u drugom,te bi dislocirali instalacije za kuhinju.Mislim da bi to bilo to.Vanjska fasada je ok,nije nešto napukla,ima par rupica na sjevernoj strani ali je ok,tako da ovaj čas ne trebamo nju dirati,no reko nam je građevinac da bi bilo dobro je izolirati i promjeniti,estetike radi.
E sad,kaj mislite vi koliko bi to mene moglo doći i ono što sam rekla,da li su adaptacije zaista rupe bez dna?Kuća ima plin,struju,kanalizaciju,vodu...kao nema vlage,nema crvotočine,novi je krov-prije godinu dana su ga stavili,hladni tavan,podrum i ogromno dvorište,doduše trebali bi ga ograditi jer je ova ograda dala svoje..
...thanx na savjetima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma