Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: alnaturini muffini od dinkela

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno alnaturini muffini od dinkela

nisam ljubitelj polugotovih jela, ali muffini dr- Oetkera su bolji od mojih , sad i Alnatura ima svoje pakiranje-brašno od pira, čokoladni, 20-tak kuna-sve super!
    Osim-što ja ne znam ni riječ njemačkog, a neki biseri su još nakeljili našu deklaraciju preko recepta(na njemačkom)...naravno, na toj našoj deklaraciji ništa korisno, nema prijevoda....a kužim da imaju dvije verzije-s maslom i s jajom....
    ako je tko napravio, kupio-molim vas da mi kažete šta s time, šta tu piše!!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

baš si me zainteresirala, mogla bih ja naručiti te muffine, rado ti prevedem ali načekat ćeš se do tad

a jel možeš možda fotkati izbliza recept, pa ti prevedem?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

blaženi internet

našla sam samo ovo ali vjerujem da će ti pomoći čak i ako ne dođeš do recepta:
    u suhu mješavinu treba umiješati ili
    jaje/jaja i mlijeko (nisam našla koliko ali to možeš i odokativno) za "običnu" vegetarijansku verziju recepta
    ili
    vodu i margarin za vegansku verziju recepta

te umiješaj komadiće čokolade

obično u recepte za muffine ide 1 ili 2 jaja i pola do jedne šalice mlijeka, probaj, ne smije biti niti pregusto niti prerijetko
    eto, nadam se da sam pomogla :D

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala W.! :D
    Ma ja sam ti tudum za kolače (ne za konzumiranja, nego spravljanje)
    pa sve oću da bude po p.s.-u kako ne bih i ove upropastila.
    To je novo, tek stiglo u DM i mislim da će bit o.k.

Pretpostavljala sam nešto tako, samo mi je parija tekst predug, pa sam se pitala ima li još kakvih naputaka.
    Ma pokušat ću, pa vam javljam.
    Ako tko u međuvremenu kupi i pročita, ako ima kakvih napomena...javite....

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam neki dan radila one muffine s bijelom coksom i sumskim vocem od mfo ( ), i stavila sam dinkel brasno--bilo mi je prvo pri ruci. ispali su super.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nema na čemu 8)

ali svakako probaj sama peći muffine, vrlo je jednostavno kad skužiš princip

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, i ja sam se danas susrela sa istim problemom, ali srećom frendica mi je prevela... Kak im padne na pamet ne prevesti upute za izradu kolača?

Dakle, otprilike ovako

1. Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva
    2. Suhe sastojke dobivene u kutiju sasipati u posudu
    3. U posebnoj posudi izmješati tekuće sastojke, 75 ml mlijeka, 75 grama rastopljenog putra i 2 jaja
    4. Tekuće sastojke preliti preko suhih sastojaka, mješati 2 minute pjenjačom da se dobije kremasta smjesa
    5. U dobivene papirnate košarice ulijte smjesu do pola košarice
    6. U zagrijanoj pećnici pecite 25 minuta

Mljac!
    Nisu preslatki, fini hrskavi izvana, a sočni iznutra!

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svea prvotno napisa
    Kak im padne na pamet ne prevesti upute za izradu kolača?
    ovo je greška koja se odmah ispravila, sad sve kutije imaju prijevod uputa i nisu preljepljene preko original recepta

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, ja kupila svoje muffine prekjučer. Naljepnica preko njemačkog recepta - nema recepta na hrvatskoj deklaraciji.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam ih napravila napamet-i ispali su o.k.
    Znači, ispravili su grešku...možda su ovo zalihe(što je Svea kupila).

Ma svaka im čast u ime nas lijenih kuharica

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Isto radim muffine od dr. Oetkera - na zalost, jos nisam nasla recept po kojem bi mi izgledali i ispali kao ti (da se ona kapa gore fino napuhne - moji mi se uvijek nekako "snuzde").

Jos nesto - nisam sigurna koliko su zapravo ti muffini iz kutija vise umjetni od onih koje sami napravimo. Zar nije sastav tog praska iz kutije isti kao da sam stavljas: brasno, kakao, pp...? A mokre sastojke ionako dodajes naknadno.

Sto mislite, jel bi se mogla unaprijed napraviti smjesa za taj prasak (ako nadjem dobar recept, naravno), cuvati ga u nekoj posudi i koristiti ga kad se zeli nabrzaka ispeci muffine. To bi bilo isto kao da imas dr. Oetkera, samo puuuno jeftinije.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    Isto radim muffine od dr. Oetkera - na zalost, jos nisam nasla recept po kojem bi mi izgledali i ispali kao ti (da se ona kapa gore fino napuhne - moji mi se uvijek nekako "snuzde").

Jos nesto - nisam sigurna koliko su zapravo ti muffini iz kutija vise umjetni od onih koje sami napravimo. Zar nije sastav tog praska iz kutije isti kao da sam stavljas: brasno, kakao, pp...? A mokre sastojke ionako dodajes naknadno.

Sto mislite, jel bi se mogla unaprijed napraviti smjesa za taj prasak (ako nadjem dobar recept, naravno), cuvati ga u nekoj posudi i koristiti ga kad se zeli nabrzaka ispeci muffine. To bi bilo isto kao da imas dr. Oetkera, samo puuuno jeftinije.
    ja sam jednom radila dr. oetker i ispali su super, baš sam se iznenadila.

smjesa za muffine je toliko jednostavna da zaista nema potreba miješati unapijed, izgubit ćeš više vremena dok sve pomiješaš i spremiš pa onda izvadiš kad trebaš, nego što bi ti trebalo da sve izmiješaš kad ideš peći.

ovdje na forumu imaš recepata i recepata i recepata za muffine... Izgleda da je neka muffin-manija uzela maha

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

smjesa za muffine je toliko jednostavna da zaista nema potreba miješati unapijed, izgubit ćeš više vremena dok sve pomiješaš i spremiš pa onda izvadiš kad trebaš, nego što bi ti trebalo da sve izmiješaš kad ideš peći.

ovdje na forumu imaš recepata i recepata i recepata za muffine...
    Slazem se da je to jednostavno, ali radije posegnem za Doktorom - iz sasvim subjektivnih razloga -
    a) imam osjecaj da je brze (samo ubacim prasak u posudu)
    b) ZNAM da ce mi uspjeti
    c) jos nisam nasla dobar recept, da je npr. kao na kulinarici ocijenjen sa pet srca od 50 korisnika - to bi bila dobra preporuka za dobar recept (ili npr. da anek stavi neki svoj ).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MIRIŠLJAVI FINI MUFFINS
    Anek, ivory

1 i 1/2 šalica brašna
    1/2 šalice smeđeg šećera
    2 žličice praška za pecivo
    2 žličice cimeta u prahu
    1/4 žličice soli
    2 šalice naribane mrkve
    1/2 šalice grožđica
    1/2 šalice krupno nasjeckanih lješnjaka
    1/2 šalice kokosovog brašna
    2 srednje velike jabuke - naribane
    3 jaja
    1/2 šalice ulja
    2 žličice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije

u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. dodajte ribanu mrkvu, grožđice, lješnjake, kokos i ribane jabuke.
    u drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i vanilin šećer. ulijte u mješavinu brašna../mrkve i pomiješajte tek toliko da se sve namoči.
    napunite 12 kalupa i pecite 20-tak minuta na 180*, tj. dok čačkalica koju ubodete u muffin ne izađe suha

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=21764

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala Puntice!
    (ajme meni koliko posla oko ovih muffina )

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Puntice!
    (ajme meni koliko posla oko ovih muffina )
    slažem se. oni iz kutije su puuuuno jednostavniji. ali nisu toliko fini

mislim, ja mogu uništiti svaki kolač, bez problema. dajem i besplatne instrukcije

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.
    Ovo i mene zanima? Inače, volim samo domaće

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ni ja nikad nisam radila takve polugotove kolače, alil ovo me privuklo jer je od Alnature i od dinkela. I sto sam poludila kad sam vidjela da su nalijepili deklaraciju preko njem. recepta, još bih i skužila nešto. Uspjela sam samo nekako vidjeti koliko jaja, mlijeka i margarina i onda sam sve zajedno odjednom sasula u zdjelu 8) i izmiješala mikserom i ispali su super
    Sad mi to super dođe za brzinske goste. mislim, ne oduzimaju ni obični, domaći, pravi muffini puno vremena, ali ovo je još bolje

A evo vam jedan sjajan recept za slane muffine. Kad sam ih počela raditi skužila sam da nemam svježeg sira pa sam naribala edamera i šunke i bili su savršeni

http://www.coolinarika.com/recept/mu...-svjezim-sirom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •