Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Marinirani inćuni na roštilju

  1. #1
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno Marinirani inćuni na roštilju

    Ako su vam dosadili prženi ili lešani, evo jedan zgodan recept, preuzet s Morskog praseta.

    SARDINES GRILLÉES
    (srdele na gradelama na francuski način)

    Na cijelom Mediteranu pjevaju se hvalospjevi "srdelama na gradelama", s tim da svaka zemlja ima svoje posebnosti. Francuzi ih najprije mariniraju, a recept je slijedeći:

    1 kg svježih srdela

    Za marinadu:
    Dobro izmješati
    250 ml maslinovog ulja
    1 žličica fino isjeckanog timijana
    1 žličica fino sijeckanog ružmarina
    1 žličica fino isjeckanog lista finokija (domaćeg koromača, a ako ga nema može i divljeg)
    3 žlice soka od limuna
    3 češnja češnjaka fino isjeckanog
    sol, papar

    Očišćene srdele (ovaj put sa glavom) staviti u marinadu najmanje 30 minuta. Nakon toga ih izvaditi i peći na roštilju 3 do 5 minuta, ovisno o veličini.


    Ja sam radila inćune, odrezala sam i glave te marinirala bez koromača, a s peršinom i pekla na gril tavi. Dobar tek

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno



    Ni za živu glavu ne bacam glave od male ribe, najslađa je s njom...barem je u mene doma oduvijek takva praksa..

    Inače, evo jedan moj recept

    srdele ili inčuni
    maslinovo ulje
    bijelo vino
    lovor
    puno češnjaka
    peršina
    sol
    papar
    tabasco


    oprane i očišćene srdele ili inčune slagati sirove u teću
    red srdela pa red češnjaka i peršina i kriška dvije, ali vrlo tanka, limuna
    i tako dok se ne potroši sve..
    zaliti s onoliko bijelog vina koliko treba da opliva i dodati dobre ruke maslinovo ulje..
    voda nije poželjna

    sve skupa kuhati na vrlo laganoj vatri dok riba sasvim ne omekša i dok se malo ne zguisne...
    ukus treba biti kao bogate sardine..slan i pikantan...
    jesti hladno..

    mljac

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    hm...sorry ako sam sprtljala temu :?

  4. #4
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    ma kako sprtljala, samo si ju nadogradila

  5. #5
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    mi uvijek bacamo glave , ali radimo i brudet od inćuna (srdela, papalina)

    očiste se glave i kosti,
    luk se pomiješa s uljem i soli i podinsta,
    doda se rajčica na komade (pelati),
    2 dl crnog vina
    kuha se i doda soli, papra, začina.
    nakon 10 minuta se dodaju ribice i kuhaju još 10-ak minuta.
    na kraju maslinovo ulje, peršin i češnjak.

    i klopa se s palentom.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •