Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Hodam kao Quasimodo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Hodam kao Quasimodo

Teško mi je izravnati se, sagnuti, sjediti...uglavnom leđa su mi totalno sj...

U čemu je problem? Oduvijek se krivo držim i nikad nisam pazila na to, ali od kad imam bebu osjećam posljedice toga. Prvo su me boljela križa zato jer sam prvih pet mjeseci dojila sjedeći jer u ležećem nisam mogla, pa sam sjedila svakako, često s pogrbljenim leđima na krevetu.

Nakon toga, dojim na krevetu, ali tak da se nalaktim, pa sam opet svinuta. Beba spava u kinderbetu i budi se nekoliko puta kroz noć, ali do sad mi je bilo lakše 10-ak kila dizati i spuštati u kinderbet nego spavati s njom jer se onda ne mogu okretati kak mi paše pa se opet sva zakočim.

I treći problem je u tome kaj je ona kasno prohodala i još uvijek nije baš stabilna. Koliko god sam zabranjivala bakama da je vode za ruke, to je bilo neizbježno, jer svaki vikend idemo starcima, a ni jedni ni drugi baš nemaju uvjete za puzanje pogotovo po zimi, a nismo ju mogli cijelo vrijeme nositi. Osim toga, u većini slučajeva nije se ni dala nositi nikom osim meni.
    Doma nismo prakticirali vođenje za ruke, ali joj se dopalo, pa je znala dopuzati do mene, dići se , primiti za prst i vući. E sad, kad su ju već bake naučile, da bar malo smanjim štetu, nisam ju nikad držala s rukama iznad glave nego npr. ko da gura guralicu, pa sam se morala sagnuti.
    Sad kad hoda, još uvijek je nestabilna i zna izgubiti ravnotežu kad se okreće, pa sam uvijek uz nju u nekom groznom položaju da ju mogu uhvatiti ako padne.
    Da je toplo vani, bile bi mi na dvorištu i pustila bi ju da hoda i trči sama koliko hoće. Ali u stanu gdje god padne može si glavu razbiti, ako udari u rub kreveta, ormara, štok, metalnu nogu od stola jer nemamo baš prostora i ne mogu ju pustiti da pada okolo iako ima dobre obrane i sve to.

Uglavnom leđa su mi u banani i ne znam kaj da radim. Ne znam da li bi mi neka masaža pomogla. Ili da idem doktoru? I kojem uopće, fizijatru?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

idi fizijatru, on ćeti dati odgovarajuću terapiju (vježbe, struje, magneti, masaža...) i/ili te upućivati dalje ako treba (ortopedu npr).

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mene su boljela leđa strašno, sve dok nisam krenula na vježbanje. I sad nema ni boli, ni ukočenosti, nema šepanja noću kad se dignem na wc pa kao da se ne nogu izravnati.. Bez problema se sagnem, sjednem, čučnem, igram s klincima, nosim ih obojicu (10 i 15 kg) istovremeno zezamo se i sve je nekako puno bolje. Vježbanje čini čuda. Čak ništa posebno

Nadam se da će ti pomoći..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Preporučam stručnu masažu, ako si u Zagrebu dvije riječi: Iva Kolić

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sirius, evo ovdje još jednoga Jeremije.
    Sa strašnim bolovima.
    Ponekad ne mogu ni dva koraka napraviti.

Vježbanje, vježbanje i vježbanje.
    To je jedini način da sa nekoliko godina više ne sjednemo u kolica. :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja čekam slike s rendgena... pa onda fizijatru... :/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

vježbanje stvarno čuda radi

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja potpisujem vježbanje! pilates me spasio (idem 2xtjedno). u dvije godine od kad imam ovo troje mi se dva puta uklještio živac, dobila desetak blokada (x2) jer si nisam mogla priuštit odmaranje. od jeseni sam konačno krenula i pomaže.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vi koje vježbate - od koga ste dobile upute za vježbanje? na temelju neke dijagnoze, ili odokativno?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

to je ujedno bila i preporuka ortopeda

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

istovremeno smo pisale...ko da sam predvidjela pitanje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vježbanje i što manje sjedenja i stajanja u mjestu, tj. probaj u to ubaciti neke pauze. Imam i ja preporuku za fizioterapeuta (privatno) ako želiš. Inače je standardni put - ortoped - fizijatar - fizikalna i vježbe za kičmu. Te vježbe za kičmu su ti nekakve standardne - ono uvlačenje i izvlačenje lumbalnog dijela, vježbe za jačanje tih mišića, nisu neke komplicirane, ali su stvarno djelotvorne. Meni je pomoglo i nabavljanje posebnog jastuka koji se stavi na radni stolac i ima ispupčenje na lubmalnom dijelu. Nije uopće tako rijetka boljka za naš današnji sjedilački način života, a vježba čuda radi, to je i moje iskustvo, ali treba ti ući u rutinu, tj. čim stane vježba - evo problema nazad.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U pravu ste, stvarno bi trebala početi vježbati. Moram se malo razgibati jer na poslu sjedim za kompjuterom a doma sam u svakakvim položajima. Mislim da trenutno nemam ni grama mišićne mase, pa valjda trpi sve ostalo. A leđni mišići su mi uvijek bili nikakvi. Inače, kad se dižem uvijek pokušavam to napraviti pomoću trbušnjaka, da manje opterećujem leđa, ali često to zaboravim , pogotovo noću. A i inače imam krive navike što se tiče raznih pokreta, npr. tek sam se počela dizati iskorakom kad sam na topicu o motorici beba pročitala da tak treba, prije mi to nije padalo napamet.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo malo ideja: http://www.fitness.com.hr/vjezbe/vje...aljeznica.aspx

Osim na linku navedenih vježbi ja još svako jutro radim torziju kralježnice (legnem na leđa, skupim koljena na prsa, pa se onda valjam - noge lijevo, glava desno... noge desno, glava lijevo.... sve polako. MOže se to raditi i s nogama na podu - noge se skupe i savinu u koljenima, pa se prebacuju lijevo,desno, a glava ide u suprotnu stranu...

Drugi način - stopala razmaknuta, a kad se valjate, koljeno jedne noge dodiruje stopalo druge. Glava u suprotnom smjeru od gornje noge!

(Joj, kak je to teško opisati... lakše bi bilo pokazati).

Ima toga još... u principu, ja se rukovodim jednostavnim pravilom - gdje škripi ili boli, tamo treba razgibati. Može se (navečer) i izmasirati - uposlite muževe, ili žene!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bila sam jučer kod privatnog fizijatra na terapiji, stavil mi je nekaj da me masira, neku struju, pa neki laser itd, sve skupa 45 min. je trajalo i puno mi je bolje nakon toga. Idem još danas i sutra, možda i sljedeći tjedan. Nisam mislila da će mi to baš pomoći a ispalo je super. 80 kn je jedan tretman i to mi nije puno, bolje nego piti lijekove protiv bolova.

Sad će mi pripremiti i neke vježbe, veli da definitivno moram ojačati leđne i trbušne mišiće.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja najtoplija preporuka - yoga!

Mene povratila u život, ja sam bila ko drvena, što kažeš, leđa najviše stradaju. Ja sam išla dva puta sedmično, po sat i po. Preporodila se!

Mada nemam ništa protiv kvalitetne masaže, mislim da je učinak vježbanja dugotrajniji, a pošto ja nisam tip za teretanu, još manje za fitnes i svo to silno cupkanje i mlataranje, yoga je bila pravo rješenje za mene - ležiš, opuštaš se a ujedno se razgibavaš, kuš bolje???

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •