Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: čaša s kljunom, higijena

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno čaša s kljunom, higijena

Jel imate vi problema s higijenom tih čaša?

Ja sam je uzela za J kad je krenula u vrtić.
    Ali, primjetila sam da unatoč svakodnevnom pranju, taj kljun ne mogu očistiti.
    Mislim da ću je baciti jer mi je sisanjem prenijela neke gljivice kojih se nikako riješiti. A krivim čašu

Jel ima neki način da se to temeljiti očisti ili da odustanem od te čaše?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Probaj s čačkalicom.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, taj kljun je nespretan za čišćenje. Jan pije samo vodu, ali unutrašnjost samog kljuna (gumeni vrh) koji je uzak i ne možeš ga ničim očistiti, sve je unutra bilo crno. Bljak!

Čaša.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prokuhaj kljun.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

To sam čačkala četkicom s dugačkim dlakama. I čačkalicom. I kuhala u vodi s octom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mene to muči, odvratne su mi te čaše, a mara ih voli. i to iz njih svašta pije - ne samo vodu. već sam ih ne znam koliko bacila jer zaboravim u čaši jedan dan npr sok i onda bude sve crno, a kljun nikako ne mogu očistiti. baš se napravi plijesan začas na toj plastici. fuj.

čačkalica ne ulazi, ja s onom četkom, s tankim dlačicama probam, ali bojim se da niti to nije dovoljno. ovo s octom možda nije loša ideja. :/
    a samim prokuhavanjem se isto ne skidaju te crne naslage.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja ubacim u mašinu za suđe, mada, naše čaše nemaju gumeni kljun
    skroz su plastične, bez drški, no name, najviše liče na ovu (bez štrumpfa )
    Poklopac ubacim u korpicu za escajg, čašu gdje idu šolje i sve 5

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni se ta crna plijesan ili šta već uhvatila u kljunu termosice (vrlo skupe btw i ne da mi se bacit je).
    skinula sam veliki dio četkanjem, čačkanjem, natapanjem u domestosu (krajnji očaj) i kuhanjem u octu i sodi bikarboni. sad je na tom dijelu samo blijeda fleka, ali svejedno ne mogu mirne duše dat djetetu da pije iz te kljunašice. koliko je uopće sigurno dati mu je?
    baš mi je drago da sam našla ovaj topic, jer sam ga skoro sama otvorila.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja sam prokuhavala, prala u masini, cackala cackalicom i stapicima za usi... ali svejedno mi je poslije bila odvratna ta casa. probat cu s octom ali isto preferiram obicne case.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Četka za pranje boca koju sam kupila ima s druge strane malu četkicu kojom bih uspjela očistit kljun, ali mene muči smrad boce. Nakon samo jednog dana (od ujutro do navečer) boca se usmrdi ? ? ?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prokuhala sam, probala i s čačkalicom, štapićima za uši i ostalo je crno.
    Kljun je gumen.
    Probat ću i s octom, a ako ne ide, čašo, baj baj!
    Valjda se riješimo i gljivica

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam čak razmišljala o tome da sa skalpelom pažljivo odrežem taj sloj, ali se bojim da bi se u "ožiljku" skupljalo još više beštija... :/

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Zbog jednog sličnog topica kojeg sam čitala prije nego smo krenuli s dohranom u čudnovte kljunaše ne ulijevam ništa osim vode, a kupujem što jednostavnije modele (Babylove npr.)

Ako se već nešto uhvatilo, radije bacite nego kemijajte. Ionako im je rok par mjeseci.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    a ako ne ide, čašo, baj baj!
    Daj joj lijepo onu bočicu od Jane ili, još bolje, od Studene.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    a ako ne ide, čašo, baj baj!
    Daj joj lijepo onu bočicu od Jane ili, još bolje, od Studene.
    nakon x kupljenih i bačenih (kršitelj koda)ovih kljunašica ovo nam je bilo najbolje rješenje.
    kljunašice su, bez obzira na pranje i lickanje, izvori gljivica i smrada. nema kako nisam čistila taj kljun koji bi nakon par dana (i to od čiste vode) bio crn. odvratno nešto.

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

možda probati očistiti sa štapićem za uši :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sad sam ja u zbunu :? jer mi imamo (kršitelj koda)ovu kljunašicu, pije vodu iz nje svakodnevno i ništa nije crno u kljunu. Ako ne svako, onda svako drugo veče, dok perem sudove, bacim kljun da se prokuva u malo vode i sode bikarbone.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam sada morala brzo otici da proverim da li su nase crne...nema nicega. Isto imamo (kršitelj koda)ovu i non stop pije vodu iz nje. Kljunove ne koristim duze od 7-8 meseci jer ih izgrize. Ja ih perem vrlo detaljno ali bez ikakvih pomagala, samo rucno i ostavim napolju da se suse i eto osim te izgrizenosti, nema razlike u odnosu na nove.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ni kod nas se nije skupljalo crno. Normalno sam je prala i svako toliko prokuhala. Ali sam od dosta njih čula da imaju problema s tim crnilom u kljunu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ne znam. Ja isto imam (kršitelj koda)ovu. Znam da u vrtiću voli piti iz nje. Pije vodu i neki čaj koji im tete daju.
    A nisam prokuhavala svaku večer. Sigurno.
    Jedino sam oprala pod vodom...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nešto si razmišljam... možda bi se to moglo očistiti onim šumećim tabletama za čišćenje zubala :?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tko je ono rastopio te od zubala i popio ih misleći da su vitamini?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Odmah sam odjurila pogledati Slatkičine kljunašice. Nema ni traga plijesni ili smradu. Istina, ona pije samo vodu iz njih kad se sjeti ili noću.
    Imamo ovu i super je za noć. Samo podigne pipac i pije vodu. Inače, taj kljun je od tvrde plastike i ima samo probušenu rupicu debljine čačaklice kud ide voda.

Ima i ljubičastu s ručkicama. Kljun je gumeni, može se odšarafiti i onda u njega ide cijeli mali prst. Nema šanse da se tu nešto nakoti. A vidim da imaju i zamjenski kljun, ako ga dijete izgrize. Od njihovih proizvoda mi je razočarenje samo ova čaša, točnije ovaj gornji dio je i meni i miškici bio SF

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam prokuhavala, a tu i tamo zafitiljila kljun u smeće i kupila novi. (kršitelj koda)ovih kljunića ima za kupiti u Billi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i meni se to desavalo dok sam ih prala samo rucno i ponekad odkuhavala . sad ih perem redovno u masini za sudje i sve pet. nema crnila

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prvi put sam primijetila te naslage na čaši svog nećaka pa sam sva nadobudna otišla u ljekarnu u kupila mu drugi kljun. nakon par mjeseci vidjela sam da je kljun opet isti i skužila sam da je to zbog toga što nikad ne odvoje onaj mali silikonski dio sa kljuna dok ga peru

dok je bebač pio samo vodu nije bilo ničega, ali otkad ide u vrtić pije čaj tako da sam primijetila da kljun iznutra ima neke naslage nakon par dana. operem ih s onim kistom za mazanje kolača i čačkalicom. taj kist se pokazao baš super jer ima čvrste i guste dlake pa može postrugati sve što je unutra.

pomaže kas svaku večer dobro oprem i potpuno rastavim bočicu i ostavim da se osuši na radijatoru...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i naš je kljun bio crni, pije vodu i čaj....uglavnom, izbacili sad tu bočicu iz upotrebe, opkuhala ju ali ništa...
    sad ima neku iz dm-a bočicu, jer ima dosta velike rupe- a pije iscjeđen sok od naranče i mandarine pa da i komadići mogu izaći, hehhe
    ili na čašu

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Upravo iz tog razloga što se kljun nije dao prati, a i ujedno se voda znala usmrditi u plasnitčnim bočicama kupila sam N ovu bočicu (zadnju u drugom redu) od nehrđajučeg čelika. Oduševljena ja, a još više oduševljen on.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ora, fora su ove s linka.
    a mara voli svoju kljunašicu jer imamo neku koja se zatvara tako da joj se kljun samo spusti - tako da ona onda ponaša tu čašu sa sobom, a kad je žedna digne taj kljun, popije i spusti kljun nazad. pa ne prolijeva. baš je fora sistem. samo se za čas upljesnivi :/

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kljun perem četkicom, ali nikad se u njemu nije skupilo crnilo, možda jer pijemo samo vodu.
    Što se tiče smrada pretpostavljam da je od vode, naime imamo aparat za vodu i kad ulijem tu vodu usmrdi se, a ovih nekoliko dana dajem mu prokuhanu s pipe i nije se usmrdila.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Definitivno su samo za vodu! Mi smo dobili 3 od Playtexa i jedna je bila kod bake koja mu je povremeno davala sok- što da kažem- jedino je ta dobila crne gljivetine. Ove u kojima je samo voda su super čiste od gljiva. Kod njih se lijepo da izvaditi i zamijeniti gumeni dio, a ovaj plastični se lako opere.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Upravo iz tog razloga što se kljun nije dao prati, a i ujedno se voda znala usmrditi u plasnitčnim bočicama kupila sam N ovu bočicu (zadnju u drugom redu) od nehrđajučeg čelika. Oduševljena ja, a još više oduševljen on.
    Stvarno su prekrasne! Meni je isto koma kak se u tim plastičnim usmrdi voda. Ora, si kupila negdje kod nas bočicu?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zanemari, vidjela sam da ih ima u Iglu Sportu

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Enela, ima ih i u Mulleru, tamo sam je kupila.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo (kršitelj koda)ove kljunove koristili na (kršitelj koda)ovim bočicama vrlo kratko i za to vrijeme sam ih zajedno sa bočicama svaki dan sterilizirala u sterilizatoru.

Vrlo brzo smo prešli na male šalice od kave za po doma, a za šetnju smo koristili Jana junior vodu.

Sada imamo samo za jaslice 0,25 bočicu od Jane sa sportakim čepom u koju uljevamo vodu iz slavine, a mijenjamo ih svaki tjedan ili prije. Po doma nateže plastičnu čašu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •