-
Vodena stolica
Imam decka 3 i pol mjeseca starog i muci me njegova stolica koja je vec ucestalo tekuca. Ispocetka tj, prva 3 mjeseca je imao normalnu stolicu. Kakio je jednom dnevno, svaki dan, a sada ta stolica smrdi, sto prije nije. Cesto ima i smrdljive vjetrove, a stolicu ima dva tri dana za redom po jednom dnevno, pa dva dana nema, pa opet isto.
Iskljucivo ga dojim i pitala sam pedijatricu sta mi kaze na to, a ona je rekla da je to sve normalno kod djece koja doje.
Mene to dosta zbunjuje i nekako me strah.
Savjetovala mi je da dajem bebici rizinu sluz. Ja mu je dajem svaki dan, al nema nekih promjena.
Pati me i jos jedan problem, a to je njegovo bljuckanje.
Nakon jela se borimo s bljuckanjem i po sat vremena.
Pomokrimo po 4 do 5 gaza. Nekad se zamislim da li mu sta ostane od te hrane?!
Mada on super napreduje. Rodjen je sa 2580g, a nedavno smo ga vagali i imao je 6kg.
On je lud za cicom. Nikakve flasice i dudice nece niti da proba. Ja imam dovoljno mlijeka, cak i za jos dvije bebe uz njega.
Ja pazim sta jedem.
Da li je jos netko imao takvih problema?
-
Evo mi se javljamo. Prva 2 mjeseca je imala "normalne" stolice, zlatnožute, svaki dan. I onda poslije po 7-8 dana ništa, samo užasno smrdljive vjetrove, a kakica eksplozivna, od pupka od lopatica
. Isključivo je dojena i ja se nisam zabrinjavala, sad smo počeli s dohranom i stolica je normalna, svaki dan i po nekoliko puta.
Tako je i sa bljuckanjem, znalo je biti i u mlazovima, stvarno obilno. Sada isto bljucka, manje ali zato imamo i mrkvice po tapetu
.
I da, odlično napreduje, rođena je sa 3700, a sa 6,5 mjeseci je imala 9700.
Bez dude i bočice.
-
Evo i moj je danas imao vodenastu stolicu. A inače ima više manje normalnu,zrnastu...
Par dana ima svaki dan, pa onda jedan dan nema... pa drugi dan dva puta... ma sve je to normalno... A eksplozivne stolice ćemo,čini mi se, jedino riješiti kad krenemo sa dohranom, sa 6mj.
Jedino, što mi malo bljuckamo... neki dan malo više, ali uglavnom malo, samo kad podrignemo iza obroka...
-
M ima 4,5 mjeseca i isto je samo dojena i sve su joj stolice bile potpuno tekuće dosad. I ima ih po par puta dnevno još uvijek.
Sve ovisi od bebe do bebe, ako je on zadovoljan nemoj se ni ti zabrinjavati
-
S nicim ne pokazuje da je nezadovoljan ili da ga nesto muci.
Al nemogu a da se ne zapitam da li je to sa stolicom u redu, jer je bar dva mjeseca ta stolica bila normalna, zlatnozuta i zrnasta, te nije smrdila,a nisu ni njegovi vjetrovi smrdjeli...a sad odjednom preokret i nikako da se vratimo na staro, onu zrnastu stolicu.
Drago mi je da ste se javile i utjesile me. Hvala!