Results 1 to 5 of 5

Thread: Vodena stolica

Default Vodena stolica

Imam decka 3 i pol mjeseca starog i muci me njegova stolica koja je vec ucestalo tekuca. Ispocetka tj, prva 3 mjeseca je imao normalnu stolicu. Kakio je jednom dnevno, svaki dan, a sada ta stolica smrdi, sto prije nije. Cesto ima i smrdljive vjetrove, a stolicu ima dva tri dana za redom po jednom dnevno, pa dva dana nema, pa opet isto.
    Iskljucivo ga dojim i pitala sam pedijatricu sta mi kaze na to, a ona je rekla da je to sve normalno kod djece koja doje.
    Mene to dosta zbunjuje i nekako me strah.
    Savjetovala mi je da dajem bebici rizinu sluz. Ja mu je dajem svaki dan, al nema nekih promjena.

Pati me i jos jedan problem, a to je njegovo bljuckanje.
    Nakon jela se borimo s bljuckanjem i po sat vremena.
    Pomokrimo po 4 do 5 gaza. Nekad se zamislim da li mu sta ostane od te hrane?!
    Mada on super napreduje. Rodjen je sa 2580g, a nedavno smo ga vagali i imao je 6kg.
    On je lud za cicom. Nikakve flasice i dudice nece niti da proba. Ja imam dovoljno mlijeka, cak i za jos dvije bebe uz njega.
    Ja pazim sta jedem.

Da li je jos netko imao takvih problema?

Evo mi se javljamo. Prva 2 mjeseca je imala "normalne" stolice, zlatnožute, svaki dan. I onda poslije po 7-8 dana ništa, samo užasno smrdljive vjetrove, a kakica eksplozivna, od pupka od lopatica . Isključivo je dojena i ja se nisam zabrinjavala, sad smo počeli s dohranom i stolica je normalna, svaki dan i po nekoliko puta.
    Tako je i sa bljuckanjem, znalo je biti i u mlazovima, stvarno obilno. Sada isto bljucka, manje ali zato imamo i mrkvice po tapetu .
    I da, odlično napreduje, rođena je sa 3700, a sa 6,5 mjeseci je imala 9700.
    Bez dude i bočice.

agata's Avatar

Evo i moj je danas imao vodenastu stolicu. A inače ima više manje normalnu,zrnastu...
    Par dana ima svaki dan, pa onda jedan dan nema... pa drugi dan dva puta... ma sve je to normalno... A eksplozivne stolice ćemo,čini mi se, jedino riješiti kad krenemo sa dohranom, sa 6mj.

Jedino, što mi malo bljuckamo... neki dan malo više, ali uglavnom malo, samo kad podrignemo iza obroka...

ivanche's Avatar

M ima 4,5 mjeseca i isto je samo dojena i sve su joj stolice bile potpuno tekuće dosad. I ima ih po par puta dnevno još uvijek.
    Sve ovisi od bebe do bebe, ako je on zadovoljan nemoj se ni ti zabrinjavati

S nicim ne pokazuje da je nezadovoljan ili da ga nesto muci.
    Al nemogu a da se ne zapitam da li je to sa stolicom u redu, jer je bar dva mjeseca ta stolica bila normalna, zlatnozuta i zrnasta, te nije smrdila,a nisu ni njegovi vjetrovi smrdjeli...a sad odjednom preokret i nikako da se vratimo na staro, onu zrnastu stolicu.

Drago mi je da ste se javile i utjesile me. Hvala!