Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Odjednom manji broj stolica i drukčiji izgled

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Odjednom manji broj stolica i drukčiji izgled

Dorian je isključivo dojena beba plus D vitamin i kapi protiv grčeva koje smo gotovo izbacili. Do prije nekih desetak dana je imao česte stolice školskog izgleda onako zrnaste, senfaste ugodnog mirisa (koliko to može biti ugodno po siriću) i odjednom je počeo kakati jednom dnevno i to više tekuće. Nema onih grudica nego se stolica više upije u pelenu. Do sada je normalno napredovao, mjesečno po 1 250g i za tjedan dana će imati 3 mjeseca. Dojenje je i dalje uobičajno, vagali smo se prije 3 tjedna no ovako od oka vidim da se i dalje deblja i raste, dakle napreduje. Što bi moglo uzrokovati takvu naglu promjenu broja i izgleda stolice?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sazrijevanje i razvoj probavnog sustava?
    Ja se sjećam da je Luka sa cca 3 mj. počeo kakati svakih 10 dana
    Valjda im je to vrijeme za promjene :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Identična stvar se i meni desila sa obojicom sinova. Malo prije nego što su napunili 3 mjeseca stolice su se jako prorijedile i promijenile svoju gustinu. Prvi put sam se ufrčila, ali su mi objasnili da je to uslijed sazrijevanja probavnog sustava, a i zbog probavljivosti majčinog mlijeka.
    Ako se baš brineš, opipaj mu stomačić (kad je opušten), ako nije tvrd i napet nemaš razloga za brigu.
    A ako se i dalje brineš, okupaj ga i nakon kupanja mu nježno izmasiraj stomačić kužnim pokretime, u pravcu kojim idu kazaljke na satu. Ako postoji višak stolice nakon ovog će sigurno izaći.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam pomislila da je probavni sustav sazrio no čude me te rijetke stolice. S Patrikom imam potpuno drugačije iskustvo. On je bio nekakač od svog 7. dana života i kakao je odprilike jednom tjedno tako da sam po pitanju "normalnog" kakača potpuno neiskusna.
    Nisam zabrinuta da ima zastoj i da ne može iskakati. To sam se isprakticirala s Patrikom pa mogu prepoznati normalno stanje i znam princip masaže, nego me samo čudi što je stolica odijednom promijenila konzistenciju.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas je u tom uzrastu pozelenjela....I nista. Poslije opet bilo kako treba...

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I nama se pred par dana dogodila ista stvar,a tek smo napunili dva mjeseca. Stolica je samo odjednom postala tamnija i rjeđa-sad nekako sliči po konzistenciji na med. Patronažna mi je rekla da je to normalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •