-
Odjednom manji broj stolica i drukčiji izgled
Dorian je isključivo dojena beba plus D vitamin i kapi protiv grčeva koje smo gotovo izbacili. Do prije nekih desetak dana je imao česte stolice školskog izgleda onako zrnaste, senfaste ugodnog mirisa (koliko to može biti ugodno
po siriću) i odjednom je počeo kakati jednom dnevno i to više tekuće. Nema onih grudica nego se stolica više upije u pelenu. Do sada je normalno napredovao, mjesečno po 1 250g i za tjedan dana će imati 3 mjeseca. Dojenje je i dalje uobičajno, vagali smo se prije 3 tjedna no ovako od oka vidim da se i dalje deblja i raste, dakle napreduje. Što bi moglo uzrokovati takvu naglu promjenu broja i izgleda stolice?
-
Sazrijevanje i razvoj probavnog sustava?
Ja se sjećam da je Luka sa cca 3 mj. počeo kakati svakih 10 dana 
Valjda im je to vrijeme za promjene :/
-
Identična stvar se i meni desila sa obojicom sinova. Malo prije nego što su napunili 3 mjeseca stolice su se jako prorijedile i promijenile svoju gustinu. Prvi put sam se ufrčila, ali su mi objasnili da je to uslijed sazrijevanja probavnog sustava, a i zbog probavljivosti majčinog mlijeka.
Ako se baš brineš, opipaj mu stomačić (kad je opušten), ako nije tvrd i napet nemaš razloga za brigu.
A ako se i dalje brineš, okupaj ga i nakon kupanja mu nježno izmasiraj stomačić kužnim pokretime, u pravcu kojim idu kazaljke na satu. Ako postoji višak stolice nakon ovog će sigurno izaći.
-
I ja sam pomislila da je probavni sustav sazrio no čude me te rijetke stolice. S Patrikom imam potpuno drugačije iskustvo. On je bio nekakač od svog 7. dana života i kakao je odprilike jednom tjedno tako da sam po pitanju "normalnog" kakača potpuno neiskusna.
Nisam zabrinuta da ima zastoj i da ne može iskakati. To sam se isprakticirala s Patrikom pa mogu prepoznati normalno stanje i znam princip masaže, nego me samo čudi što je stolica odijednom promijenila konzistenciju.
-
Kod nas je u tom uzrastu pozelenjela....I nista. Poslije opet bilo kako treba...
-
I nama se pred par dana dogodila ista stvar,a tek smo napunili dva mjeseca. Stolica je samo odjednom postala tamnija i rjeđa-sad nekako sliči po konzistenciji na med. Patronažna mi je rekla da je to normalno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma