Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: Oblačite li im svaki dan drugo?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Citiraj Loryblue prvotno napisa
    mi imamo:
    - robicu za vani
    - robicu za vrtić
    - robicu za po kući
    Isto....a mijenjam mu svako malo jer je pravo malo prase...nos briše o rukav u vrtiću tak da doma dođe sav ukoričen ...a i žao mi tolike robe da ju ne iznosi uopće...
    joj šta ja poludim na to brisanje nosa rukavom. to mi je tako odvratno da mi dođe iskočit iz kože kad vidim ukoričen rukav.

L. ima tri puta više robe nego ja, a pola toga je obukla jednom ili niti jednom jer ja "čuvam" robu za neku prigodu (da mi je samo znat za koju i ja bi se spasila).
    kad dođe kući iz vani ja je jednostavno ne mogu pustit po kući a da je ne presvučem. jer se i ja s vrata idem presvuć u kućnu robu i papuče. a i odbojna mi je pomisao da mi se valja po foteljama, stolicama, krevetu....u nečemu u čemu se eventualno valjala vani. šta se tiče te kućne robe ona može bit i flekana, ne minjam je niti svaki treći-četvrti dan osim ako se ne prolije nečim.
    sad me zaintrigiralo pa sam se digle pobrojat samo njene vrtićke trenerke i izbrojila komada 7 bez majica koje idu uz to. rebatinki trenutno komada 6. đempere nisam ni pobrojala. zimskih jaketa komada ravno 10

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja uglavnom dolazi zaflekana, a kad ide van izgleda kao da je bila na kopanju tako da rijetko nosi dva dana istu robicu u vrtić
    Isto ovako. Već mi se mnoštvo puta dogodilo da ostavim hlače za drugi dan pa skužim tek poslije blato na nekom dijelu.
    Preko tjedna se ne presvlače u kućnu robu poslije vrtića već su u istome do tuširanja a tada sve kompletno ide na pranje. Eventualno kad je pljuštala kiša pa nisu išli van u vrtiću može se ponešto upotrijebiti još jednom.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra stize iz vrtica oko 12. I ostane u istoj robi do spavanja, onda obicno djemper ide u prljavi. Farmerke i suknje perem ako su vidno flekave. AKo joj nekad puhne pa se presvuce nakon vrtica vratim u ormar cist ves. Ali ionako ne oblaci 2 dana istu robu.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ok Lory-ti si za sada apsolutna pobjednica topica

Ja ipak neću brojati jer bi me samo šlagiralo

Ustvari bi mu trebala svaki dan jedno 5 puta mijenjati kompletan outfit da sve iznosi kak treba..a to mi se fakat ne da!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Do škole - mijenjali smo svaki dan (barem jednom). I zimskih jakni i čizama bilo je po 2-3 para, pa i više.

Sad, kad su veći, za tim nema potrebe. Nije to neka svjesna odluka, jednostavno sam uvidjela da se djeca više ne prljaju tako jako (i ne valjaju po podu) pa odjeća izdrži duže.

Lory - jako te dobro razumijem, mi smo tu fazu tek nedavno prerasli!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Sad, kad su veći, za tim nema potrebe. Nije to neka svjesna odluka, jednostavno sam uvidjela da se djeca više ne prljaju tako jako (i ne valjaju po podu) pa odjeća izdrži duže.
    Nadam se da ću i ja ovo doživjeti

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj maxovamama prvotno napisa
    Kod nas nema teorije da dođe iz vrtića nezaflekan.
    I ne samo to, obavezno je rupa na koljenima , jelovnik na majci, možda još i malo tempere.

Ovako je i kod nas.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

svaki dan je u drugoj odjeći (čitaj majici i trenirki) iz jednostavnog razloga što sve zamaže!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Nadam se da ću i ja ovo doživjeti
    Ajooooj, draga, i prije nego se nadaš! Moj stariji je "još jučer" nosio pelene, a evo sad u 2. razredu ima nogu 37!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mda..znam da vrijeme leti,i sve stvari koje nas se nekada čine tako daleke,dođu ustvari i prebrzo!
    Samo ponekad kao da mislim da će ovako trajati još dugo,dugo...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

to je meni uvijek bila dilema, da li je potrebno oblačiti svaki dan drugo iako je ta robica ustvari čista

no, kada sam bila na porodiljskom i šetale se sa malim kod vrtića, pa vidjela kako se dječica lijepo igraju - valjanje po travi, penjanje po toboganu i ostavlim spravama....i sl. A kada dođe kući, na oko to izgleda čisto, međutim kada se sjetim šta sam vidjela onda mi je jasno da to i nije čisto.

Tako da uvijek pita da li su bili vani....i onda znam što i kako

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji gace i carape mijenjaju svakodnevno al ovo drugo se nosi barem nekoliko dana, osim ako je smrdljivo ili bas ful flekavo. tu i tamo koja flekica me ne zabrinjava.

steta mi majke zemlje, a i mog vremena, i robe, da bi trpala majice i hlace u ves svaki dan samo zato jer su ih nosili jedan dan.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čim nešto skine, ide na pranje.. Presvlači se i par puta dnevno.

Ako je i pokušam nagovoriti da obuče nešto od jučer (nosila samo 1-2h i čisto je), ona odbija. Al draže mi i tako nego da se ne izvlači iz zmazanog..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    moji gace i carape mijenjaju svakodnevno al ovo drugo se nosi barem nekoliko dana, osim ako je smrdljivo ili bas ful flekavo. tu i tamo koja flekica me ne zabrinjava.

steta mi majke zemlje, a i mog vremena, i robe, da bi trpala majice i hlace u ves svaki dan samo zato jer su ih nosili jedan dan.
    Gotovo isto i s mojim curkama.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    mi imamo:
    - robicu za vani
    - robicu za vrtić
    - robicu za po kući
    točno ovako i mi

iz vrtića jako često dolazi isflekana pa najčešće mijenjamo svaki dan