-
Evo još jedne informacije (sukladno Zakonu i Pravilniku iz gornjeg posta) da nebi bilo zabune.......
Godišnju poreznu prijavu obvezni su sastaviti i podnijeti porezni obveznici koji su u poreznom razdoblju ostvarili:
- dohodak od nesamostalnog rada kod dva ili više poslodavaca odnosno isplatitelja primitka od nesamostalnog rada iz članka 14. Zakona, istodobno, i/ili
- dohodak od samostalne djelatnosti iz članka 18. Zakona i drugih djelatnosti od kojih se dohodak utvrđuje i oporezuje na način propisan za samostalne djelatnosti (dohodak od imovine, drugi dohodak), i/ili
- dohodak bilo koje vrste iz članka 5. Zakona, koji je rezident ostvario izravno iz inozemstva, i/ili dohodak iz članka 5. Zakona za koji je Porezna uprava zatražila da porezni obveznik naknadno plati dužni porez na dohodak, i/ili
- dohodak iz članka 5. Zakona iz kojega poslodavac i drugi isplatitelj nije obračunao, obustavio i uplatio predujam poreza po odbitku na način propisan Zakonom i Pravilnikom.
Samo da se razumijemo ja govorim o ovoj problematici sa stanovišta struke i iza ovih mojih izjava stoji priznati certifikat, a ne moja osobna mišljenja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma